Şampiyonlar Ligi’nde 4. Hafta Başlıyor!

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 4. hafta maçları bugün başlıyor. Geçtiğimiz haftanın rövanşları bu hafta oynanacak.

ucl napoli ajax

Avrupa’da futbolun kulüpler düzeyindeki bir numaralı organizasyonu olan UEFA Şampiyonlar Ligi, grup aşamalarında ikinci yarıya geçiyor. Geçtiğimiz haftayla birlikte grupların ilk 3 maçını tamamlayan Devler Ligi; bugün oynanacak maçlarla birlikte 4. haftanın açılışını yapacak. Aynı zamanda bu hafta oynanacak mücadeleler, geçtiğimiz hafta oynanan maçların rövanşı niteliğinde. Avrupa kupaları fikstüründeki 3 ve 4. hafta ayarlaması nedeniyle, geçen hafta oynanan eşleşmelerin rakip sahada oynanan versiyonları görülecek.

Salı gününün fikstüründe; E, F, G ve H Grubu maçları oynanacak. Birbirinden çekişmeli ve zevkli müsabakaların oynanacağı 4. hafta fikstürü, günler konusunda da 3. haftanın tam tersi yönünde. Bir önceki hafta Çarşamba günü maç yapanlar Salı, Salı günü oynayanlar ise Çarşamba günü sahaya çıkacaklar. 32 takımın yer aldığı grup eşleşmelerinin ilk net sonuçları da bu akşam ve yarın akşam ortaya çıkacak. Gruplarından çıkan veya elenmesi garantilenen ilk ekipler; bu hafta alacakları sonuçlarla belirlenecek.

Şampiyonlar Ligi 11 Ekim Salı Maçları

Geçtiğimiz haftanın en büyük sürprizlerinden bazıları, bugün oynanacak maçların öncülü niteliğindeydi. Benfica’nın PSG’den puan koparması, Dortmund’un deplasmanda Sevilla’ya 4 atması, Chelsea’nin Milan karşısındaki rahat galibiyeti gibi örnekler; bu akşam oynanacak maçlarla birlikte yeni sürprizleri de izleyici karşısına çıkarabilir. Ayrıca geçtiğimiz hafta gösterdikleri performansla beklentileri karşılayan Real Madrid, Juventus ve Manchester City gibi takımlar ise; Avrupa’daki kaderlerini belirlemek adına bu akşam da mücadelelerini sürdürecek.

Salı gününün maç programı şu şekilde:

E Grubu

Dinamo Zagreb – Salzburg (22.00)

Milan – Chelsea (22.00)

F Grubu

Celtic – Leipzig (22.00)

Shakhtar Donetsk – Real Madrid (22.00)

G Grubu

Kopenhag – Manchester City (19.45)

Borussia Dortmund – Sevilla (22.00)

H Grubu

Maccabi Haifa – Juventus (19.45)

Paris Saint-Germain – Benfica (22.00)

Şampiyonlar Ligi 12 Ekim Çarşamba Maçları

Geçtiğimiz haftanın Salı fikstüründe yer alan maçlar, Devler Ligi sevenlere coşku dolu anlar yaşattı. Marsilya’nın uzun yıllar sonra Şampiyonlar Ligi’nde 4 gollü galibiyet alması, Club Brugge’ün Atletico Madrid’i yenerek 3’te 3 yapması, Ajax’ın Napoli’den 6 gol yemesi gibi önemli olaylar; 3. haftanın Salı bölümünde yaşananların yalnızca birkaçı. Kupanın favori ekiplerinin dahi konuşulmayacağı kadar çok sürprize sahne olan Salı maçları; bu haftaki fikstürde Çarşamba maçı olarak karşımıza çıkacak.

6 gollü galibiyetin rövanşını evinde oynayacak Napoli, gruptan çıkma mücadelesinde avantaj isteyen Atletico Madrid ve her takımın çok şansının olduğu H Grubu maçları; çarşamba akşamının da zevkli geçmesini sağlayacak. Geçtiğimiz haftanın en yüksek beklentili ve performanslarla hayal kırıklığı yaratan Inter – Barcelona eşleşmesi ise; yarın akşam Barcelona’nın sahası Spotify Camp Nou’da oynanacak mücadeleyle tamamlanacak. UEFA Avrupa Ligi finalisti Rangers ise, Şampiyonlar Ligi finalisti Liverpool’u konuk edecek.

Çarşamba akşamının mücadeleleri ise şöyle:

A Grubu

Napoli – Ajax (19.45)

Rangers – Liverpool (22.00)

B Grubu

Atletico Madrid – Club Brugge (19.45)

Bayer Leverkusen – Porto (22.00)

C Grubu

Viktoria Plzen – Bayern Münih – (22.00)

Barcelona – Inter (22.00)

D Grubu

Sporting – Marsilya (22.00)

Tottenham – Eintracht Frankfurt (22.00)

Exit mobile version