Samet Akaydın Fenerbahçe Yolunda!

Ocak ayında rotasyona stoper eklemek isteyen Fenerbahçe, Adana Demirspor'un yıldız ismi Samet Akaydın'ı kadroya katmayı planlıyor.

samet1

Sezona başarılı bir giriş yapan Fenerbahçe, Süper Lig‘in Dünya Kupası arasına girilmeden önceki dönemini lider tamamlamıştı. Bu başarısının önemli bir kısmını rotasyon gücüyle sağlayan sarı lacivertli ekip; takımda forma giyen neredeyse tüm isimlerden faydalandı. Jorge Jesus yönetiminde “ideal 11” yerine “müsait 11” anlayışını benimseyen Fenerbahçe; rotasyonun en büyük sıkıntısını ise stoper tandeminde yaşadı. Luan ve Gustavo’nun sakatlığı sonrasında elinde yalnızca 2 stoperi kalan Jorge Jesus; ara verilen dönemden önce rotasyon kabiliyetinin kaybolmasının sıkıntılarını yaşamıştı.

Savunmanın nitelik açısından başarılı bir konuma geldiğini düşünen yönetim ve teknik heyet; nicelik kısmında sorun yaşandığını ve niteliği bozmayacak bir takviyenin şart olduğunu kararlaştırdı. Bu sebeple de transfer piyasasında araştırmalar yapan Fenerbahçe; yerli oyunculardan takıma uyum sağlayabilecek olanları incelemeye aldı. Yabancı sınırı sebebiyle ağırlığını yerli hamlelere veren yönetim; ilk olarak Kaan Ayhan ve Samet Akaydın’ın isimlerini öne çıkardı. Ancak Sassuolo’nun Fenerbahçe’de yüksek bir ücret talep etmesi; ibrenin Samet’in lehine dönmesini sağladı.

Fenerbahçe ve Adana Demir Anlaşmaya Vardı!

Fenerbahçe yönetiminin; Samet Akaydın’ın transferi için Adana Demirspor’la ilk temasları başlattığı ve olumlu bir dönüş aldığı öğrenildi. Sezon başında Tayyip Talha Sanuç’un takviyesi için de Adana Demir’le masaya oturan Fenerbahçe; Beşiktaş’ın son anda devreye girmesi ve oyuncunun da siyah beyazlıları tercih etmesi sonucunda istediği eklemeyi yapamamıştı. Bu dönemde ise Tayyip’in geçtiğimiz yılki partneri olan Samet’le ilgilenilmeye başlandı. Bu sezon da takımının başarısında önemli bir pay sahibi olarak görülen Samet; geçtiğimiz günlerde düzenlenen Milli Takım kampına da ilk defa davet almıştı.

Samet Akaydın’ın transferiyle Fenerbahçe haricindeki birçok kulüp de ilgilenmekte. Rotasyonu genişletmek isteyen Trabzonspor ve Galatasaray’ın da Samet’i istediği bilinirken; Avrupa’da oynaması ve Jesus’un rotasyondaki keskin hamleleri sebebiyle yıldız oyuncunun tercihinin Fenerbahçe olduğu öğrenildi. Transfer aşamasında Fenerbahçe’nin önemli bir onay mercii konumuna erişen Jorge Jesus ise; Samet’in takımda fark yaratabileceğini ve Serdar ile Gustavo’nun alternatifi olarak rol alabileceğini öngörüyor. Uzun boyuna rağmen hızlı bir oyuncu olması, başarılı savunmacının Jesus tarafından da beğenilmesini sağladı.

Futbolculuk kariyerine Trabzonspor ve İdmanocağı kulüplerinde başlayan Samet Akaydın; Karadeniz’in diğer ekiplerinden Boluspor ve Arsinspor’da profesyonel kariyerine adım attı. Arsinspor sonrasında alt liglerden yavaş yavaş yükselişe geçen Samet; Sancaktepe, Şanlıurfa ve Keçiörengücü’nde forma giydi. Her üç ekipte de istikrarlı bir grafik gösteren 28 yaşındaki stoper; 2021 Ocak’ta ise TFF 1.Lig’in zirvesindeki Adana Demirspor’a transfer oldu. Takımın Süper Lig’e çıkmasıyla birlikte en üst seviyede oynamaya başlayan Samet; burada da dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. 19 Kasım’da ilk defa Milli Takım formasını da giyen Samet; geçmişte alt yaş milli takım formalarını giyme başarısını göstermemişti.

Exit mobile version