Salih Uçan’a Trabzonspor Kancası!

Beşiktaş'la olan kontratının son aylarına giren Salih Uçan, sezon sonu Trabzonspor'un yolunu tutabilir.

salih 1

Bu sezon Süper Lig’de beklediği seviyeye çıkamayan Trabzonspor, yeni sezon için transfer çalışmalarına başladı. Abdullah Avcı yönetimindeki ikinci döneminde aradığını henüz bulamayan bordo mavililer, bu sezon için yalnızca Türkiye Kupası ve lig üçüncülüğü hedeflerine ulaşmaya çalışıyor. Kupada yalnızca 3 maç kazanarak bu sezonun teselli ikramiyesini almayı hedefleyen Avcı ve ekibi, bu sayede yeni sezona moralli bir giriş yapmayı arzuluyor. Avrupa kupalarına katılma ihtimaliyle transfer skalasını da genişletmek isteyen yönetim, bu sezondan geriye kalan maçların lehlerine sonuçlanmasını ümit ediyor.

Devre arasında Bakasetas ve Abdülkadir Ömür’ü kaybetmesine rağmen üst sıralarda tutunmayı başaran Trabzonspor, yaz aylarında iddialı takviyelerle kadrosunu güçlendirmek istiyor. Teknik direktör Abdullah Avcı’nın birçok pozisyonda kadroyu geliştirmek istediği bilinse de, özellikle de orta alandaki rotasyon sorununun giderilmesi için yönetime birçok oyuncunun raporunu gönderdiği konuşuluyor. Trabzonspor’a gelmeye sıcak bakabilecek ve kulübün seviyesindeki her oyuncuyu izlemeye alan Avcı ve ekibi, hareketli geçmesi muhtemel 2024 yazı için ilk hazırlıkları tamamladı.

İlk Hedef Salih Uçan

Yeni sezonda yabancı kuralının bir kez daha değişmesi, bordo mavililerin de yerli rotasyonuna yatırım yapmasına yol açacak. Bu sebeple maliyeti uygun tüm yerli oyuncuları inceleyen Trabzonspor teknik heyeti, son dönemde iki ismin üzerinde yoğunlaştı. Bunlardan ilkinin, Beşiktaş’tan ayrılması beklenen Salih Uçan olduğu konuşuluyor. Siyah beyazlılarla henüz kontrat pazarlığına oturmayan ve bir süredir sakatlığını atlatmaya çalışan milli oyuncu, Trabzonspor’dan makul bir teklif gelmesi durumunda transfere sıcak bakabilir. Abdullah Avcı ve ekibinin takımda önemli görevler vermek istediği deneyimli orta saha, yerli harekatının önemli isimlerinden biri olabilir.

Beşiktaş’ta da sezon sonunda önemli bir dönüşüm süreci yaşanacak. Takımdaki birçok oyuncuyu göndermeye hazırlanan siyah beyazlılar, kontratı sona erecek Salih Uçan ve Cenk Tosun’la da yollarını ayırmayı planlıyor. Her iki oyuncunun yerine ekleyebilecek birçok farklı opsiyonu olduğunu düşünen Başkan Hasan Arat ve ekibi, Salih Uçan’ın yerini kirada olan Kartal Kayra Yılmaz’la doldurmayı hedefliyor. Salih’in ise sezon sonuna dek kontrat teklifi beklememesine kesin gözüyle bakılıyor. Milli oyuncuya gelen tekliflerden en cazibinin, Trabzonspor’dan gelen teklif olduğu ve yıldız ismin rotasını Karadeniz’e çevireceği öngörülüyor.

Süper Lig’de birçok başarılı sezon geçiren ve son üç sezonunda Beşiktaş forması giyen Salih Uçan, Fenerbahçe ve Başakşehir formalarını da terletmişti. Fenerbahçe’de bulunduğu dönemde Roma, Sion ve Empoli’ye de kiralanan milli oyuncu; Alanyaspor’da yeniden çıkış yapması sayesinde siyah beyazlılara imza atmıştı.

İkinci Hedef Oğuz Aydın

Trabzonspor’un ikinci yerli hedefinin, Alanyaspor’da bu yıl yükselişe geçen Oğuz Aydın olduğu iddia ediliyor. Geçtiğimiz hafta toplanan Milli Takım kadrosunda da kendisine yer bulan 23 yaşındaki kanat oyuncusu, buradan sonra büyük hedeflere yelken açabilir. Bu sezon 31 maçta 8 gol 5 asiste imza atan Oğuz’un, Alanyaspor’la 2 yıl daha kontratı bulunuyor. Bordo mavililerin genç yıldız için 5 milyon euro civarında bir teklif sunması ve Alanyaspor’la kıran kırana bir pazarlığa girişmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Exit mobile version