Sadio Mane İçin Senegal’deki Köyünde Dua Edildi!

Senegal Milli Takımı'nın yıldızı ve kaptanı Sadio Mane'nin sakatlığının geçmesi adına köyünde Kur'an-ı Kerim okundu.

mane senegal 1

Katar’da düzenlenecek Dünya Kupası‘na katılmaya hak kazanan ve ilk maçı için gün sayan Senegal; en büyük yıldızının kupadaki oynayıp oynamayacağını endişeyle bekliyor. Son dönemde sakatlığı nedeniyle kulübünde forma giyemeyen Sadio Mane; kupayı kaçırmasından korkulan bir numaralı isim konumundaydı. Senegal Teknik Direktörü Aliou Cisse tarafından kadroya son anda davet edilen 30 yaşındaki hücumcunun; Hollanda’ya karşı oynanacak ilk maçta yer alıp almayacağı ise belirsizliğini koruyor.

Tecrübeli oyuncunun varlığına ihtiyaç duyan Afrika ekibi; bu kupada da Mane’yle birlikte büyük başarılar kazanmayı arzuluyor. Bu yılın ilk günlerinde Afrika Uluslar Kupası’nı müzesine götüren Senegal; bütün ülke nezdinde Sadio Mane’nin sahada yer alabilmesi adına iyi dileklerini yolluyor. Ancak bu konuda daha fazla sorumluluk hisseden Senegalliler de bulunuyor. Sadio Mane’nin doğduğu ve futbolculuk kariyeri sonrasında büyük yardımlarda bulunduğu Bambali köyü halkı; Mane’nin Dünya Kupası’nda sorun yaşamaması ve forma giyebilmesi için Kur’an-ı Kerim okumaya başladı.

Köy içerisindeki Sadio Mane’nin yaptırdığı camide toplanan Bambali halkı; 35 imamın önderliğinde dualar etti. Ayrıca Kur’an-ı Kerim’i baştan itibaren okumaya başlayan imamlar, Sadio Mane’nin sakatlığının bir an önce geçmesi için toplamda 45 hatim indirdi. Dualarına Senegal’in başarısını da ekleyen imamlar ve Bambali köyü halkı; takımın Dünya Kupası’ndan zaferle ayrılması için de dualar etti.

Senegal Futbol Milli Takımı; tarihi boyunca toplamda 2 kez Dünya Kupası’na katılma başarısını göstermişti. Bu hafta sonu başlayacak kupayla birlikte 3. kez ülkesini temsil edecek olan milli takım; 2018 Dünya Kupası’nda da boy göstermeyi başarmıştı. İlk Dünya Kupası tecrübelerinde çeyrek finale kadar yükselen Afrika ekibi; yarı finale çıkma hayalini Türkiye’ye karşı kaybetmişti. 2002’de oynanan kupada, İlhan Mansız’ın attığı altın golün sonucunda yarı finale çıkan taraf Milli Takımımız olmuştu. O dönemde kadroda yer alan isimlerden Aliou Cisse, bu dönemde kupaya giden Senegal’in teknik direktörlüğünü üstleniyor.

Sadio Mane İlk Maçı Kaçırmaya Yakın!

Uzun yıllar boyunca Liverpool’da gösterdiği performansla Senegal futbol tarihinin en önemli ismi olma payesini elde eden Sadio Mane; Afrika Uluslar Kupası’nı da kazanarak başarısını perçinledi. Bu sezon Liverpool’dan Bayern Münih’e transfer olan 30 yaşındaki oyuncu; takımının Werder Bremen’i 6-1 yendiği maçta sakatlanmış ve tüm ülkeyi üzüntüye boğmuştu. Dünya Kupası’nı kaçırma ihtimali son güne kadar mevcut olan Mane; geçtiğimiz günlerde açıklanan Senegal Milli Takımı listesinde yer almayı başardı.

Tendon sakatlığı yaşayan ve kupada yer alma ihtimali az görülen Mane; Aliou Cisse’nin kararıyla kupa kadrosunda yerini aldı. Sakatlığını büyük ölçüde atlattığı düşünülen yıldız oyuncu; federasyonun yaptığı açıklamayla sevenlerini bir kez daha üzdü. Senegal’in Hollanda’ya karşı oynayacağı ilk ve en kritik maçta forma giyemeyeceği belirtilen tecrübeli oyuncu; beklentilere göre bir sonraki karşılaşmada takımıyla birlikte sahadaki yerini alacak.

Dünya Kupası’nda A Grubu’nda yer alan Senegal; kupanın ikinci gününde, turnuvanın güçlü ekiplerinden Hollanda’yla karşı karşıya gelecek. Tarihinin en güçlü kadrolarından biriyle Dünya Kupası’na gelen Senegal’in; bu kupada büyük beklentileri bulunuyor.

Exit mobile version