Redmond Beşiktaş’a Geliyor!

Beşiktaş'ın sol kanat arayışları sona ermek üzere. İngiliz oyuncu Nathan Redmond Türkiye yolcusu!

redmond1

Süper Lig‘de transfer dönemi bitmek üzere. Kadrolarında son rötuşları yapmak isteyen takımlar, yeni oyuncu arayışlarına tüm hızıyla devam ediyor. Bütün dev ekiplerde transfer büyük ölçüde tamamlanırken; öte yandan yeni sezonda kaza yaşamamak adına oyuncu aramaları da sürüyor. İstanbul’un üç dev ekibinin de stoper isteği bulunurken; Trabzonspor’un ise geçtiğimiz hafta yapılan hamlelerle transfer sezonunu kapattığı görüldü. Ligde yer alan diğer önemli kulüpler de, transfer çalışmalarını yarın akşama dek nihayete erdirmeye çalışacak.

Bu sezonki hamleleriyle hücum hattını tamamen yenileyen Beşiktaş; yeni sistemi için gerekli olması muhtemel bir oyuncuyla anlaşmak istiyor. Sol kanatta Georges-Kevin N’Koudou’nun sakatlık problemlerine güvenemeyen Beşiktaş teknik heyeti; bu bölgede tekniği ve hızıyla fark yaratabilecek bir oyuncunun peşinde. Stoper transferinde yerli oyuncuları odağına alan siyah beyazlı ekip; sol kanatta ise yabancı hakkını kullanmayı planlıyor. Lige formda bir giriş yapılması sayesinde şampiyonluk için ümitlenen yönetim; Valerien Ismael’in isteğini gerçeğe dönüştürmek için çalışmalarına devam ediyor.

Bir süredir Galatasaray’la anılan oyunculardan Nathan Redmond; son günlerde Beşiktaş’ın listesine girdi. Kerem ve Yunus’u yedekleyebilmek adına genç isimlere yönelen sarı kırmızılılar; İngiliz oyuncunun transferinden vazgeçti. Bu sayede Beşiktaş’ın yıldız ismi getirmek için kurduğu temaslar da önemli ölçüde hızlandı. Southampton’dan ayrılmayı planlayan ve İngiltere’de kulüp bulamayan tecrübeli oyuncu; Beşiktaş’ın oyun anlayışına uyum sağlayabileceğini düşünüyor.

Beşiktaş’taki İkinci İngiliz: Nathan Redmond

Redmond transferi için Southampton yönetimiyle temaslarını hızlandıran Beşiktaş; kiralama hamlesi için önemli bir mesafe kat etti. Kulüple anlaşma konusunu büyük ölçüde tamamlayan siyah beyazlılar; oyuncuyla anlaşma için de ilk adımları attı. Yıldız ismi prensipte ikna ettiği bilinen Beşiktaş’ın, bugün Türkiye’ye adım atacağı söylenen Redmond’la kısa bir süre içerisinde kontrat yapması hedefleniyor. Yönetimin bu önemli hamleyi kısa bir süre içerisinde tamamlaması, taraftarın sezon başından bu yana eleştirdiği konuların da çözülmesi anlamına gelebilir. 28 yaşındaki kanat oyuncusunun bugün saat 15:30’da İstanbul’a ayak basması bekleniyor.

Beşiktaş’ın Redmond transferini yaparken kullandığı en önemli koz, oynama ihtimali düşük görülen genç oyuncular oldu. Southampton’ın sahibi olan Sport Republic grubu, geçtiğimiz günlerde TFF 1. Lig ekibi Göztepe’yi satın almıştı. Yönetimin Göztepe’ye de güç katmak istemesi nedeniyle, Redmond hamlesi için istenen karşılıklar arasında Beşiktaşlı oyuncular da bulunuyor. Emirhan Delibaş ve Ajdin Hasic’in kiralanması karşılığında Redmond’ın kiralanmasını bedelsiz kabul eden So’ton yönetimi; bu sayede Göztepe’ye de önemli bir katkı sağlamış oldu. Bugün resmi mukaveleyi imzalaması beklenen Redmond, Dele Alli’nin ardından bu sezon alınan ikinci İngiliz oyuncu olacak.

Birmingham City alt yapısında futbol hayatına başlayan Nathan Redmond; 6 aylık Burton macerası sonrasında yıldızını parlattı ve İngiliz ekiplerinin gözüne girdi. 2013’te 2.3 milyon euroya Norwich’e satılan Redmond; burada gösterdiği çıkışla birlikte 2016’da Southampton’ın yolunu tuttu. 6 sezon boyunca kırmızı beyazlı ekibin formasını terleten İngiliz yıldız; bu süreçte 1 kez de İngiltere Milli Takımı’nın formasını giydi. Southampton formasıyla 232 maçta görev alan Redmond; bu müsabakalarda 30 gol 27 asiste imza attı.

Exit mobile version