Real Madrid’de Benzema Dönemi Bitiyor! İlk Hedef Harry Kane!

Geçtiğimiz günlerde Karim Benzema'nın ayrılacağını duyuran Real Madrid, Harry Kane'i transfer etmek için çalışmalara başladı.

kane 1

İki gün önce yapılan resmi açıklamayla birlikte, Real Madrid’de bir dönemin daha sona ereceği kesinleşti. On yılı aşan süre boyunca Real Madrid’in ileri uçtaki tek ismi olan Karim Benzema’nın ayrılığı, Real Madrid’in transfer planlarını da tamamen alt üst etti. Benzema’nın ayrılma kararı öncesinde orta saha ve kanatları öncelik haline getiren eflatun beyazlılar; şu anda birincil hedef olarak santrfor transferini belirlediler. Tarihte birçok efsanevi santrfora ev sahipliği yapan İspanyol devi; Benzema’nın ayrılığı sonrasında da rüştünü ispatlamış bir oyuncuyu kadroya katmak istiyor.

Real Madrid’in forvet transferindeki ilk hedefi ise, geçtiğimiz yıllarda da adı birçok kez dev ekiple anılan bir isim oldu. İspanyol basınında çıkan haberlere göre; Benzema’nın yerine 9 numarayı giyecek ismin Harry Kane olduğu iddia edildi. Tottenham’ın efsanesi konumundaki İngiliz forvetin takımından ayrılmak istediği bilinmekte. Sözleşmesi 2024 yazında sona erecek tecrübeli golcü, bu sezon da takımda kupa kazanamaması sebebiyle ayrılma kararı aldı. Tottenham yönetiminin de satış sürecini kısa bir süre içerisinde başlatacağı öngörülüyor.

Geçmişte takımın tarihine etki eden Gareth Bale ve Luka Modric’i de Tottenham’dan transfer eden Real Madrid; Harry Kane transferinde de ikili ilişkilerin iyi oluşunu lehine çevirmeyi hedefliyor. Manchester United ve Chelsea’nin de Kane için kesenin ağzını açacağını öngören İspanyol ekibi, tecrübeli golcünün transferinde ikili ilişkilerin avantajını kullanmayı deniyor. Tottenham yönetimine ilk olarak 80 milyon euro bonservis bedeli teklif edeceği öngörülen Florentino Perez ve ekibi; bu transferi 100 milyon euronun altında bir bedelle tamamlamak istiyor.

Tottenham’da istediği başarılara bir türlü ulaşamayan Harry Kane ise; kupa kazanmak adına önümüzdeki sezon itibarıyla yeni bir takımda forma giymek istiyor. Real Madrid’le birlikte birçok Premier Lig takımının ve Bayern Münih’in de talip olduğu golcü oyuncu; İspanyol devinin teklifine epey sıcak bakıyor. Takımın kazanma kültürünün yüksekliği ve Tottenham’dan giden oyuncuların gösterdiği üstün performans; Kane’in bu ihtimale bir adım daha yakın olmasını sağlıyor.

Antonio Conte’yle de beklediği kazanma verimine ulaşamayan Kane; bünyesinden yetiştiği takımla bu yaz vedalaşmayı hedefliyor. Golcü arayışını kısa bir sürede halletmek isteyen Real ise; Kane için önemli bir bütçeyi feda etmeye razı. Oyuncuyla yapılacak anlaşmada, 3 yılın her biri için 11 milyon euro ödeneceği iddia ediliyor.

Harry Kane Kimdir?

Tottenham Hotspur tarihinin en golcü oyuncusu konumuna erişen Harry Kane; takımın alt yapısından yetişen bir isim. Gençlik yıllarında Leyton Orient, Norwich, Milwall ve Leicester’da kiralık olarak forma giyen 29 yaşındaki santrfor; son 10 yıldır Tottenham’da kesintisiz olarak forma giymekte. Bu sezon 49 maçta 32 gol 5 asiste imza atan Kane; toplamda ise 435 maçta 280 gol 64 asistlik bir katkı sundu. İngiltere Milli Takımı’nın da kaptanlığını üstlenen Kane; burada da hiçbir kupayı kazanmayı başaramadı.

Exit mobile version