PSG’den Skriniar’a Ocak Teklifi!

Inter'in yıldızı Milan Skriniar, Ocak ayında PSG'nin yolunu tutabilir.

skriniar

Yaz transfer dönemi sona erse de, büyük takımların kadrosunu güçlendirme çalışmaları kaldığı yerden devam ediyor. Bu sezona da iddialı bir kadroyla başlayan Paris Saint-Germain; Christophe Galtier yönetiminde performansını önemli ölçüde artırdı. Messi – Neymar – Mbappe üçlüsünden maksimum verimi alan Fransız çalıştırıcı; üçlü savunma sistemine geçerek takımın daha dengeli bir yapıya kavuşmasına önayak oldu. Orta sahada da uzun bir aradan sonra istikrar yakalayan Galtier; defansta ise eldeki üç stoperin tamamını oynatmak durumunda kaldı.

Kimpembe, Marquinhos ve Sergio Ramos haricinde stoper orijinli oyuncusu bulunmayan PSG; sisteminin krize girmemesi adına Ocak ayında stoper takviyesi yapma kararı aldı. Kadroda bulunan Kehrer ve Diallo’yu takımın seviyesinde olmadığı için gönderen Fransız devi; bir yandan da Sergio Ramos’un takımdan ayrılma ihtimalini göz önünde bulundurmak istiyor. Bu nedenle de üst düzey savunmacı arayışlarına devam eden PSG; Ocak ayı için ilk hedefini belirledi. Stoper tandemi için düşünülen ilk yıldız, Inter’in başarılı savunmacısı Milan Skriniar oldu.

Inter’le olan sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan 27 yaşındaki stoper; yaz döneminde de PSG’ye getirilmek için uğraşılan bir isimdi. O dönemde görüşmelerden sonuç alamayan PSG yönetimi; bu sefer daha güçlü bir şekilde transfer görüşmelerine katılacak. Ocak ayı itibarıyla istediği her takıma imza atabilme hakkını elde edecek Skriniar için Inter yönetimine bonservis ödeme planı yapılıyor. Slovak yıldızı Haziran yerine Ocak’ta almak isteyen Paris; sezon başında önerdiğinden çok daha düşük bir bedelle transferi tamamlayabilir.

Skriniar Da PSG’ye Olumlu Bakıyor!

İtalyan basınında çıkan haberlere göre, tecrübeli stoperin de bu plana olumlu yaklaştığı iddia edildi. Inter’le yapılan yeni sözleşme pazarlıklarından istediği sonucu elde edemeyen Skriniar; yeni takımların kapısını çalması için görüşmelere ara verdi. Inter’in oyuncuyu tutmak için önemli bir çaba gösterdiği bilinse de; bir yandan da bu çabanın Inter’in elindeki bütçe nedeniyle yetersiz kalacağı konuşuluyor. 2021 yazında yaşanan kulüp içi ekonomik krizi çözme çabalarını sürdüren Milano devi; Skriniar’a da istediği maaşı öneremedi. PSG’nin de bu durumda fırsatı değerlendiren taraf olması ve Ocak ayında yıldız ismin bonservisini almasına kesin gözüyle bakılıyor.

Fransız devinin Ocak ayında 30 milyon euroyla Inter’in kapısını çalacağı konuşuluyor. Yaz transfer döneminde Inter’in 70 milyon euroyu geri çevirdiği bilinse de, oyuncunun kontrat yenilemeyişi nedeniyle bu teklifi kabul etmek durumunda kalacağı öngörülüyor. Skriniar transferini tamamlayarak savunmasını güçlendirmeyi isteyen PSG ise; uzun yıllardır hedeflediği Şampiyonlar Ligi zaferi için bir kritik hamleyi daha geride bırakmış olacak.

Milan Skriniar Kimdir?

Futbolculuk hayatına ülkesi Slovakya’nın Zilina takımında başlayan Milan Skriniar; 6 aylık Zlate Moravce dönemi sonrasında 3 yıl boyunca kulübünde başarılı bir grafik çizdi. Slovakya’da olmasına rağmen Avrupa’nın radarına takılan yıldız isim; 2016 kışında Sampdoria’ya transfer oldu. 5.2 milyon euroya geldiği Genova ekibinde 1.5 yıl oynayan başarılı oyuncu; İtalya kariyerindeki ilk günlerinde de üst düzey bir performansa imza attı. Bu sayede Inter’in radarına takılan Slovak yıldız; 2017 yazında 34 milyon euro karşılığında Inter’e geçti. Inter’le 1 Serie A, 1 İtalya Kupası ve 1 İtalya Süper Kupa alan Skriniar; bölgesinin en iyi isimlerinden biri olarak anılıyor.

Exit mobile version