Pep Guardiola, Manchester City’le Olan Sözleşmesini 2025’e Kadar Uzattı!

Manchester City'nin başarılı menajeri Pep Guardiola, kulübüyle 2025'e kadar çalışmaya devam edeceğini kesinleştirdi.

guardiola 2

İngiltere Premier Lig‘de son iki yıldır şampiyonluk ipini göğüsleyen Manchester City, başarılı teknik direktörü Pep Guardiola’nın sözleşmesinin iki yıl uzatıldığını açıkladı. 51 yaşındaki teknik adamla başarı dolu sezonlara imza atan City; tecrübeli antrenörün kariyerinin 2025’e kadar kendileriyle süreceğini kamuoyuyla resmen paylaştı. Kulübün sahiplerinden Khaldoon Al Mubarak; Guardiola’nın kulüpte kalma kararı almasından dolayı son derece mutlu olduğunu söyledi. Al Mubarak, Pep’in kulüp yapısına büyük katkılar sunduğunu ifade etti.

Guardiola yönetiminde üst üste başarılı sezonlara imza atmakta olan Manchester City; tecrübeli teknik adam sayesinde tarihinde ilk defa Şampiyonlar Ligi finaline çıkmıştı. Guardiola’nın organizasyonun oluşumuna önemli katkılarda bulunduğunun altını çizen Al Mubarak; Pep sayesinde tüm Dünya’da Manchester City futbolu kavramının oluştuğunu ve kısa sürede bu markaya kattıkları için kendisine minnettar olduklarını belirtti. Guardiola’nın liderlik konusunda da kulüpte büyük işlere imza attığını aktaran Başkan Al Mubarak; kendisinin de her City taraftarı gibi gelecekte kazanılacak başarıları dört gözle beklediğini söyledi.

Pep Guardiola: Olduğum Yerde Mutluyum!

Manchester City’le bir kez daha kontrat yenilemekten dolayı mutlu olduğunu söyleyen Pep Guardiola; kulüpteki herkesin kendisine güvenmesinden dolayı minnettar olduğunu açıkladı. Kulüp içerisinde herkesin işini muazzam seviyede yaptığını dile getiren Katalan çalıştırıcı; City’de mutlu ve rahat olduğunu açıkça belirtti. Kulübün ilerleyen süreçte çok daha iyi noktalara geleceğini bildiğini ve buna inandığını belirten Guardiola; önümüzdeki on yılda da City’nin isminin en üst sırada olacağından hiçbir şüphesi olmadığını vurguladı.

Kontratını 2025’e kadar uzatan Pep Guardiola; City’e geldiği ilk günden bu yana kendisini özel bir konumda hissettiğini ve bu his için de kulüpteki tüm çalışanlara sonsuz saygı beslediğini söyledi. Hala bir şeyler başarabileceklerini ve yeni başarılar için çalışmayı sürdürdüklerini ifade eden 51 yaşındaki menajer; mücadele verdikleri her turnuvayı kazanabilecek gücü elde etmekten dolayı da mutlu olduğunun altını çizdi.

Guardiola’nın Manchester City Kariyerinde Neler Oldu?

2016 yılından bu yana Manchester City’nin başında olan Pep Guardiola; ilk sezonunda Premier Lig yarışının gerisinde kalması nedeniyle yoğun bir şekilde eleştirilmişti. O yılı kupasız geçirmesiyle tepkilerin odağında olan İspanyol çalıştırıcı, sonraki süreçte ise gösterdiği performansla Dünya’nın en iyilerinden biri olduğunu kanıtladı. Son 5 sezonda 4 Premier Lig şampiyonluğuna ulaşan Guardiola; bu süre zarfında bir kez de Şampiyonlar Ligi finaline çıktı. 1 FA Cup, 4 Lig Kupası, 2 Community Shield kazanmasıyla başarılarını taçlandıran Guardiola, oynattığı futbolla da Dünya’nın en iyi menajerlerinden biri olarak anılıyor.

Manchester City’deki 7. sezonuna da başarılı bir giriş yapan Guardiola; 2016’dan beri başında olduğu City’de 374 maça çıktı ve bu müsabakalarda 2.33 puan ortalaması yakaladı.

Exit mobile version