Mlli pentatlet İlke Özyüksel Mihrioğlu, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nı 6. sırada bitirdi.
Fransa’nın başkenti Paris’teki Versay Sarayı’nda kadınlar modern pentatlonun finalinde Milli pentatlet İlke Özyüksel Mihrioğlu, binicilik, eskrim, yüzme ve koşu-atış etabında topladığı 1420 puanla oyunları 6. sırada bitirdi.
Bu disiplinde Macar Michelle Gulyas, 1461 puanla dünya rekoru kırarak altın madalyaya uzanırken, Fransız Elodie Clouvel 1452 puanla gümüş, Kuzey Koreli Seungmin Seong 1441 puanla bronz madalya elde etti.
Paris 2024’ü 6. bitiren Milli pentatlet İlke Özyüksel Mihrioğlu Kimdir!
İlke Özyüksel Mihrioğlu, 26 Şubat 1997 tarihinde Ankara’da doğdu. İlke, doğumundan kısa bir süre sonra hastalığa yakalandı. Başta kanser olduğu düşünüldü. O sıralarda üç gün sürecek bir konferans için ABD’den gelen bir Türk doktorun dikkatini çekti ve ona “Hemanjiom” (damar çoğalması) teşhisi koydu.
Doktor onu lazer tedavisiyle tedavi etmeyi başarmıştı. Hastalığı nedeniyle beş kez ameliyat olmuştur. 2019 yılında hayatını anlatan “İlke” adlı bir kısa film çekilmiştir. Özyüksel, 2022 yılında Harun Mihrioğlu’yla evlendi. Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümü mezunudur. 2019 yılında babasını kaybetmiştir.
Dokuz yaşında modern pentatlonda Dünya Ümitler Şampiyonası’nı kazanan Mihrioğlu, 2015 yılında Dünya Yıldızlar Şampiyonası’nda altın madalya elde etti. Rio 2016 Olimpiyatları’na 19 yaşında katılan Mihrioğlu, o organizasyonu 35. sırada tamamladı.
Tokyo 2020 Olimpiyatları’nda beşinci sırayı elde ederek Türk spor tarihinde önemli bir başarıya imza atan Mihrioğlu, atletizmde 1500 metrede ulusal düzeyde yarışarak pentatlon içindeki koşu branşında yüksek skorlar elde etti. Ayrıca, Avrupa ve Dünya Şampiyonaları’nda Türkiye’ye modern pentatlonda ilk madalyaları kazandırarak tarihe geçti.