Orçun Kökçü, Benfica’ya transfer oldu.
Milli futbolcumuz Orkun Kökçü, 25 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Portekiz devi Benfica’ya transfer oldu.
Portekiz Premier Lig şampiyonu Benfica, Feyenoord ile Hollanda’da şampiyonluk yaşayan milli futbolcumuz Orkun Kökçü’yü Hollanda kulübü Feyenoord’dan transfer etti.
Portekiz kulübünden yapılan açıklamada; 22 yaşındaki orta saha oyuncusuyla 2028 yılına sözleşme imzalandığı bilgisi verildi.
Milli futbolcunun sözleşmesinde ayrıca 150 milyon euro’luk serbest kalma maddesi olduğu kaydedildi.
25 milyon euro bonservis bedeli ödenecek olan Orkun Kökçü, Benfica tarihinin en yüksek bonservisli 3. oyuncusu oldu.
Feyenoord ile Benfica arasında 10 milyon euroyu aşmayacak şekilde bonus anlaşması da bulunuyor.
Profesyonel kariyerine altyapısından yetiştiği Feyenoord’da başlayan Orkun, 2022’de UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde final oynadı, bu sezon ise Hollanda Birinci Ligi’nde şampiyonluk yaşadı.