Geçtiğimiz sezon beklenenden çok daha planlı ve düşük harcamalarla Şampiyonlar Ligi’ne kalmayı başaran Newcastle United; yeni sezonda bu başarısını sürekli hale getirmek için çalışmalara başladı. Eddie Howe’un takımın başına gelmesiyle başlayan yükseliş sürecinde soluğu Devler Ligi’nde alan İngiliz ekibi; Suudi Arabistan Yatırım Fonu’nun takımı almasının etkisini transfer piyasasında göstermek istiyor. Şampiyonlar Ligi’nin de kalıcı ekiplerinden biri olmayı planlayan Newcastle; takım yapısına maksimum katkıyı sunabilecek oyuncular için araştırmalarını sürdürüyor.
Yeni sezon için ilk transfer bombası olarak Sandro Tonali’yi transfer edeceği konuşulan Newcastle’ın; İtalyan yıldıza imza attırma konusunda büyük aşama kaydettiği ve kısa bir süre içerisinde transferin resmileşeceği iddia ediliyor. Transferdeki diğer hedeflerinin büyük bir kısmını da Serie A’dan seçen siyah beyazlı ekip; İtalyan kulüplerinde yıldızı parlayan iki önemli ismi daha kadrosuna katmaya çalışacak. Maddi gücünü efektif bir biçimde futbol piyasasında kullanmak isteyen Suudi yöneticiler; Eddie Howe’un kadroda görmek istediği oyuncularla temas halinde.
İlk Hedef Theo Hernandez!
Tonali transferi sonrasında Milan’la yeniden masaya oturmaya hazırlanan Newcastle’ın; İtalyan ekibinin başarılı sol beki Theo Hernandez için teklif sunacağı öğrenildi. Milan’a geldiğinden bu yana Dünya’nın en başarılı sol bek oyuncularından biri olarak görülen Hernandez ise; yeni sezonda Premier Lig’de oynama fikrine sıcak bakıyor. Milan’ın Hernandez’i satmak istemediği bilinse de; oyuncunun ayrılma isteğinin artması halinde başka bir çıkış yolu kalmayacağı düşünülüyor. Newcastle cephesinin Theo için en az 80 milyon euro civarında bir bonservis bedeli önereceği iddia ediliyor.
Theo Hernandez’i kadrosuna katmak isteyen bir başka ekibin de Atletico Madrid olduğu öğrenildi. Alt yapısında yetişmesi ve şehre duyduğu sempati nedeniyle bu ihtimale de sıcak baktığı söylenen başarılı sol bek; Newcastle’ın sunmaya hazırlandığı cazip teklif için de epey heyecanlı. İspanyol devinin bonservis için önereceği miktarın da, Newcastle’a oranla çok daha düşük olması bekleniyor. Geçtiğimiz yılki başarısını örnek göstererek transfer pazarlıklarına oturan Newcastle ise; maddi gücü ve Premier Lig farkıyla Theo yarışında bir adım önde.
İkinci Hedef Chiesa!
Newcastle’ın Serie A’da göz diktiği bir diğer ismin de Federico Chiesa olduğu iddia ediliyor. Geçtiğimiz sezon Juventus’ta sakatlık ve sistem değişiklikleri sebebiyle forma şansı bulmakta zorlanan İtalyan yıldız; son dönemde takım değiştirme fikrine sıcak bakmaya başladı. Juventus’un aldığı ceza sebebiyle Konferans Ligi’ne düşmesinin de, Chiesa’nın ayrılık fikrinde etkili olduğu konuşuluyor. Yakın dönemde Aston Villa’dan gelen teklifi de Konferans Ligi’nde oynamaları sebebiyle reddeden yıldız oyuncunun; Newcastle’ın Şampiyonlar Ligi’nde oynaması sebebiyle buradan gelecek bir teklife sıcak bakacağı öngörülüyor.
Juventus’un, Aston Villa’nın 60 milyon euro civarındaki teklifine yeşil ışık yaktığı biliniyor. Newcastle’ın da bu sebeple Chiesa’ya 60 milyon euro önermesi bekleniyor. Theo ve Chiesa transferlerinin sonuca ulaşmaması halinde de; Newcastle’ın rotasının Serie A’da kalacağı iddia ediliyor. İki yıldızın da transfere yanaşmaması durumunda; Inter’den Dimarco ve Napoli’den Raspadori için nabız yoklanacak.