NBA’de Sezonun Enlerine Verilen Ödüllerin İsmi Değişti!

NBA'de normal sezon süresindeki performansıyla ödüle layık görülen isimler; bu sezon itibarıyla yeni isimli ödülleri alacaklar.

nba mvp

Basketbolun Dünya’daki en üst noktası olan NBA’de, uzun yıllardır konuşulan ve hayata geçirilmeyen önemli bir değişiklik yapıldı. 82 maç süren normal sezon içerisinde gösterdiği performansla dikkat çeken isimlerin aldığı ödüller; dün alınan kararla birlikte NBA tarafından yeniden isimlendirildi. Dağıtılan 6 ödül için belirlenen isimler ise; NBA tarihinin en önemli figürleri arasından seçildi. Ödüllere verilen isimler aracılığıyla onurlandırılan başlıca isim ise; basketbol tarihinin en iyisi olarak görülen Michael Jordan oldu.

Michael Jordan MVP Ödülü!

Normal sezonun en iyisi olarak belirlenen MVP Ödülü’nün ismi; yeni uygulamayla birlikte Michael Jordan MVP Ödülü oldu. NBA’in ve basketbolun tarihteki bir numaralı ismi olarak konumlanan Jordan; bu ödülle birlikte NBA için bir kez daha ölümsüzleştirildi.

Yılın en iyi savunmacısına verilen ödülün ismi ise; Hakeem Olajuwon Ödülü oldu. Michael Jordan’ın basketbolda var olduğu 90’lı yılların en önemli savunma oyuncularından biri olarak adlandırılan Olajuwon; o dönemdeki başarılarına ek olarak, NBA’in bu onuru vermesiyle bir kez daha ödüllendirilmiş oldu.

Yılın çaylağı ödülüne verilen isim; Los Angeles Lakers tarihinin efsanesi Wilt Chamberlain’den geldi. O yıl NBA’e katılan ve en iyi performansı veren isme takdim edilecek bu ödül; NBA’e adım atmasıyla fark yaratan Chamberlain’in her yıl bir kez daha anılmasını sağlayacak.

Yılın en çok gelişme kaydeden oyuncusuna verilecek ödülün ismi George Mikan Ödülü olarak belirlendi. Yılın en iyi altıncı oyuncusu ödülüne de, John Havlicek Ödülü ismi verildi. Ödüllerin tasarımında da birtakım değişiklikler yapıldığı da, NBA’in resmi açıklamasında belirtildi. Ödüllerin yapısının daha modern bir görünüme kavuşacağı ve ismi verilen oyuncuların özelliklerini taşıyacağı öngörülüyor.

Bu değişikliklerle birlikte; maçın son anlarında fark yaratan isimlere de, Jerry West Ödülü olarak belirlenen bir ödülün takdim edileceği duyuruldu.

2 yıl önce talihsiz bir uçak kazasıyla hayatını kaybeden Kobe Bryant’ın ismi; 2021 yılında NBA All-Star MVP’si ödülüne verilmişti. Bu uygulamayla birlikte diğer ödüllerin isminin değişeceği de, son bir yılda konuşulan iddialar arasındaydı.

Exit mobile version