Milli Takım Kadrosu Açıklandı!

A Milli Takım'ın oynayacağı hazırlık maçlarının kadrosu açıklandı. Arda Güler, Tayyip Sanuç, Emirhan İlkhan gibi isimler ilk defa kadroda yer aldı.

milli takim 1

A Milli Takım’ın Dünya Kupası’ndan hemen önce oynayacağı hazırlık maçlarının kadrosu açıklandı. İskoçya ve Çekya’yla karşılaşacak Milliler; hazırlık maçı da olmasının etkisiyle, kadroya birçok yeni ismi takviye etti. A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz’un seçtiği üç yeni isim; Milli Takım havuzuna beklenenden çok daha erken bir dönemde dahil oldu.

Fenerbahçe’den Arda Güler, Torino’da forma giyen Emirhan İlkhan ve Beşiktaş’tan Tayyip Talha Sanuç; ilk defa A Milli formayı giyme hakkını elde etti. 27 yaşında kadroya seçilen Adana Demirspor’dan Samet Akaydın ise; bu alanda önemli bir başarıya imza atmış oldu. Kadroya yaklaşık 3 yıllık bir aranın ardından dahil edilen Cenk Tosun ve neredeyse 5 yıl sonra alınan Emre Mor ise; takımdaki tecrübeli isimlerden biri olarak konumlandı.

Milli Takımımız; 16 Kasım’da İskoçya ile Diyarbakır’da, 19 Kasım’da Çekya ile Gaziantep’te oynayacak. Bu iki maçın ardından Mart ayına kadar maç yapmayacak Milliler; sonraki süreçte ise EURO 2024 elemelerine başlayacak.

Milli Takım’ın aday kadrosu şu şekilde;

Kaleciler: Altay Bayındır, Uğurcan Çakır, Doğan Alemdar

Savunma: Zeki Çelik, Onur Bulut, Eren Elmalı, Ferdi Kadıoğlu, Cenk Özkaçar, Çağlar Söyüncü, Merih Demiral, Ozan Kabak, Samet Akaydın, Tayyip Talha Sanuç

Orta Saha: Hakan Çalhanoğlu, Cengiz Ünder, İrfan Can Kahveci, Salih Özcan, İsmail Yüksek, Emre Mor, Arda Güler, Berkay Özcan, Deniz Türüç, Doğukan Sinik, Kerem Aktürkoğlu,

Forvet: Cenk Tosun, Enes Ünal, Umut Bozok

Exit mobile version