Milli Takım, İskoçya Karşısına Çıkıyor! Muhtemel 11’de Kimler Var?

A Milli Takım'ın hazırlık maçı takvimindeki ilk mücadele, Diyarbakır'da İskoçya karşısında olacak.

milli takim1

2022 Dünya Kupası’na katılma şansını Portekiz karşısında kaybeden Milli Takımımız; kupanın hemen öncesinde düzenlenen hazırlık maçlarında boy gösteriyor. Bir sonraki turnuva olan Avrupa Şampiyonası elemelerinde iddialı bir grupta yer alan Türkiye; üst üste 3. kez EURO’da yer alabilme onurunu ilk defa yaşamayı arzuluyor. Mart ayındaki eleme süreçleri öncesindeki son hazırlık maçına çıkacak Milli Takım; Diyarbakır’da İskoçya’yı ağırlıyor. Hazırlık maçı takviminin ilk durağı bu akşam geçilecek.

Diyarbakır Yeni Stadyumu’nda yapılacak ilk milli maç olma özelliğini taşıyan bu mücadele saat 20:00’de başlayacak. Maçta hakemliği üstlenecek isim ise; Kosova Futbol Federasyonu’ndan Visar Kastrati olacak. Yardımcı hakemlik görevlerini Edmond Zeqiri ve Granit Hyseni üstlenirken, 4. hakem olarak da Arda Kardeşler yer alacak. İlk hazırlık maçını İskoçya’yla oynayan Milliler; ikinci maçını ise 19 Kasım Cumartesi günü Çekya’yla yapacak.

Milli Takımımız bugüne kadar çıktığı 610 müsabakadan 234 galibiyet, 145 beraberlik ve 231 mağlubiyet aldı. Yakın dönemde galibiyet sayısı mağlubiyet sayısını geçen ülkeler arasına katılan Türkiye; bu maçla birlikte aradaki farkı 4’e çıkarmayı umut ediyor. Milli Takım formasını ilk defa giyme şansını yakalayan Arda Güler, Emirhan İlkhan, Samet Akaydın, Tayyip Talha Sanuç gibi isimler ise; bu maçla birlikte ay yıldızlı formayı sırtlarına geçirebilir.

Türkiye’nin İskoçya’yı ağırlayacağı hazırlık maçı, bu akşam saat 20:00’de TRT 1 ekranlarından naklen yayınlanacak. Ayrıca TRT’nin internet platformundan da naklen yayın takip edilebilecek.

Türkiye – İskoçya maçının muhtemel ilk 11’leri ise şöyle;

Türkiye: Uğurcan, Zeki, Ozan, Çağlar, Ferdi, İrfan, Orkun, Hakan, Cengiz, Kerem, Enes

İskoçya: Gordon, Ramsay, Hendry, Mckenna, Robertson, Mctominay, Gilmour, Fraser, Mcfinn, Christir, Dykes

Exit mobile version