Milli Takım, Faroe Adaları’na Takıldı: 2-1

Uluslar Ligi'nin son maçına çıkan A Milli Takım, Faroe Adaları deplasmanından puansız ayrıldı.

far tur

UEFA Uluslar Ligi‘nde 6. hafta maçları bitmek üzere. C Ligi 1. Grup içerisinde yer alan Milli Takımımız; perşembe günü oynadığı Lüksemburg maçıyla birlikte liderliği garantilemişti. B Ligi’nde yeniden mücadele etme hakkı kazanan Milliler; grubun son maçında şok edici bir skorla karşılaştı. Faroe Adaları deplasmanına çıkan Ay Yıldızlı ekip; aldığı 2-1 mağlubiyetle taraftarlarını ve tüm Türkiye’yi şaşırttı. Maç sonrasında tepkiler Milli Takım’ın başındaki Stefan Kuntz ve TFF’de Milli Takım alanında çalışan Hamit Altıntop’a yöneldi. Her iki ismin de istifa ihtimalini geri plana attığı görüldü.

İkinci Yarıda Kazanan Faroe Adaları Oldu!

Maçın ilk yarısında yalnızca 1 pozisyon bulan Türkiye, Faroe Adaları’na da ciddi bir pozisyon vermemeyi başardı. Bulduğu tek pozisyona Yunus Akgün’le giren Milliler, bu girişimde de sonuçsuz kaldı. İkinci yarının ilk dakikalarında ise; ilk yarıda olduğu, gibi topu kontrol eden taraf Türkiye oldu. Ancak Faroe Adaları’nın yakaladığı kontrataklar sonucunda goller ev sahibinden geldi.

Vatnhamar’ın Eren Elmalı’yı geçerek getirdiği top ve yaptığı orta, Faroe Adaları’nın ilk net pozisyonu oldu. Altı pasın önünde topla buluşan Davidsen, kontrolünü yaptıktan sonra şutu çekti ve topu ağlarla buluşturdu. İkinci yarıya golle başlayan ev sahibi ekip; gruptan çıkamamasına rağmen, önemli bir moral kazanma şansına erişti. İlk golden sonra da kontratak fırsatlarını değerlendirmeye çalışan Faroe Adaları; 59’de bir net fırsat daha yakaladı ve golü buldu.

Savunma arkasına gönderilen topu yakalayan Edmundsson, ceza sahasına girmesiyle birlikte sol çaprazdan şutu çekti ve Faroe Adaları’nın ikinci golüne imzasını attı. Galibiyet almak adına büyük bir avantaj yakalayan ev sahibi; rakibinin oyun direncini de kırmış oldu. İkinci yarının geri kalan süresinde gol yollarında etkili olmaya çalışan Milli Takım; istediği sonucu almakta çok zorlandı ve başaramadı. Ancak 89. dakikada yakalanan pozisyon ve atılan gol, sahadan golsüz ayrılmama tesellisini verdi. Serdar Dursun’a yollanan ve kafayla indirdiği topu ağlara gönderen Serdar Gürler; kariyerindeki ilk Milli Takım golüne imza attı.

Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz: İstifa Gibi Bir Planım Yok!

Faroe Adaları maçı sonrasında basın mensuplarıyla bir araya gelen Türkiye Milli Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz; istifa gibi bir düşüncesinin olmadığını söyledi. Kamuoyu önünde oyuncularını eleştirmeyeceğini dile getiren Alman çalıştırıcı; alınan başarısız sonucu eksik isimlere ve kadro istikrarının olmayışıyla açıkladı. Faroe Adaları’na gelinen süreçte 10 oyuncunun kadrodan çıkmak durumunda kaldığını söyleyen Kuntz; eksik oyuncuların yerine gelenlerin aynı kalitede olması için zamana ihtiyaç olduğunu belirtti. İstikrarı yakalamak ve FIFA sıralamasında yükselmek için, aynı oyuncularla oynamanın şart olduğunu da sözlerine ekledi.

Hakkında çıkan istifa iddialarını da yorumlayan Kuntz; bu maçtan sonra bu durumun anlaşılabilir olacağını söylerken, öte yandan da bir aydır bu konunun konuşulmasından rahatsız olduğunu belirtti. 4 galibiyet alındığında bu iddiaların çıkmasını saçma bulduğunu aktaran Stefan Kuntz; son maçta alınan skorla çok daha motive olduğunu da açıkladı.

TFF Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop’un TRT Spor’a yaptığı açıklamalar ise gündemde yer buldu. TRT canlı yayınına katılan Hamit Altıntop; Milli Takımlar sorumlusu olarak Stefan Kuntz’la alakalı gönderme kararı almayı hiç düşünmediklerini söyledi. Takımın Alman çalıştırıcıyla yola devam edeceğini aktaran Hamit Altıntop; bu gibi iddiaların art niyetli olduğunu düşündüğüne de sözlerinde yer verdi.

Exit mobile version