Michy Batshuayi Fenerbahçe’de!

Fenerbahçe'de santrfor transferi nihayete erdi. Beşiktaş'ın geçen yılki forveti Batshuayi, sarı lacivertlilerin teklifine evet dedi.

batshuayi

Transfer çalışmalarında son aşamaları tamamlamaya çalışan Fenerbahçe; yoğun geçen bu dönemde kadrosunu önemli oranda güncelledi. Kadrodaki neredeyse her mevki için takviye yapan sarı lacivertliler; bir süredir sağ stoper ve santrfor hamleleri için çalışmalarını sürdürmekteydi. Bir yandan da yabancı sınırını dengelemeye çalışan yönetim; bu hafta içerisinde Berisha ve Pelkas’ın kiralandığını kamuoyuyla paylaştı. Forvet transferini en sona bırakan ve bu kararı yönetim nezdinde bizzat Ali Koç tarafından duyuran Fenerbahçe; bugün itibarıyla beklenen hamleyi tamamladı.

Dün yaşanan Maxi Gomez krizinden çıkmaya çalışan Fenerbahçe; geçtiğimiz sezonu Beşiktaş’ta kiralık olarak geçiren Michy Batshuayi’yi kadrosuna kattığını açıkladı. Belçikalı golcüyle bir süredir ilgilendiği bilinen sarı lacivertli ekip; bu hamleyle birlikte forvet hattındaki oyuncu sayısını 5’e çıkardı. Taraftarların uzun bir süredir beklediği santrfor hamlesinde Batshuayi’nin açıklanması, sarı lacivertlilere destek verenlerin bir kısmını hayal kırıklığına uğrattı. Türkiye kariyerine devam etme kararı alan yıldız oyuncu ise; Fenerbahçe’ye transferini lakabı olan “Batman”in bir sahnesiyle müjdeledi.

Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan bildiride, Fenerbahçe’nin Michy Batshuayi’yle transfer görüşmelerine başladığı resmileştirildi. Oyuncu ve bağlı olduğu kulübü Chelsea’yle resmi görüşmelerin yapıldığını belirten Fenerbahçe; oyuncunun bonservisiyle transfer olacağını da KAP bildirisiyle kesinleştirdi. Görüşmeleri tamamlamak ve sağlık kontrolünden geçmek üzere İstanbul’a gelen tecrübeli oyuncu; günün son saatlerinde kendisini sarı lacivertli renklere bağlayan sözleşmeye imza atacak.

Fenerbahçe’nin Batshuayi Hamlesi Tepki Çekti!

Uzun bir süredir santrfor arayışları süren Fenerbahçe’de, alınan ismin Michy Batshuayi olması nedeniyle yoğun bir tepki oluştu. Sosyal medyada Fenerbahçe odaklı paylaşımlar yapan hesaplarda; Batshuayi’nin oldukça başarısız bir transfer olduğu ve yönetimin bir transfer sezonunda daha kötü bir performans gösterdiği belirtildi. Özellikle de oyuncunun geçtiğimiz sezonki Beşiktaş performansına değinen sosyal medya kullanıcıları; Türkiye’de tartışılan bir performans gösteren Batshuayi’nin alınmasını yadırgayan paylaşımlar yaptı.

Birçok kullanıcı ise; oyuncunun Süper Lig’in dinamiklerini öğrendiğini ve Fenerbahçe formasıyla Beşiktaş’ta olduğundan çok daha fazla başarı elde edeceğini belirten sözler söyledi. Yıldız oyuncunun Fenerbahçe’ye imzası, görünen tabloda taraftarları tam anlamıyla ikiye böldü.

Batshuayi’nin Fenerbahçe’den alacağı maaş da merak edilen unsurlardan biri oldu. Chelsea’yle sezon sonunda bitecek sözleşmesini yenilemeyeceği kesinleşen Belçikalı santrfor; kulübünden 4 milyon euro kazanıyor. Fenerbahçe’nin bu ücretin 3 milyon euroluk kısmını Batshuayi’ye ödeyeceği konuşuluyor. KAP bildirimi henüz yapılmayan maddi detaylarda, yıldız ismin maaşının kalan kısmının Chelsea tarafından ödeneceği öngörülüyor.

Geçtiğimiz sezon Beşiktaş’a kiralanabilmesi için kontratına 1 yıl daha eklenen tecrübeli forvetin; Fenerbahçe’deki ilk yılından sonra Chelsea’den ödeme katkısı almayacağı ve yalnızca 3 milyon euroya oynayacağı tahmin ediliyor.

Michy Batshuayi Kimdir?

Futbolculuk kariyerine Standart Liege’de başlayan Michy Batshuayi; 2014 yılında Avrupa çapında adını duyuracağı Marsilya’ya transfer oldu. Fransa kariyeri yalnızca 2 yıl süren yıldız oyuncu; 2016 yazında ise 39 milyon euro karşılığında Chelsea’ye imza attı. 6 yıldır Chelsea’nin bünyesinde top koşturan 29 yaşındaki forvet; ilk 1.5 sezonun ardından pek çok ekipte kiralık olarak forma giydi. Kiralık geçirdiği dönemde Borussia Dortmund, Crystal Palace ve Valencia formalarını terleten Batshuayi; son olarak geçtiğimiz sezonu Beşiktaş’ta tamamladı. Siyah beyazlı ekiple 42 maça çıkan Belçikalı forvet, bu müsabakalarda 14 gol 5 asiste imza attı.

Exit mobile version