Messi ve Ronaldo’nun Efsane Fotoğrafı Kaça Mal Oldu?

Dünya'nın en büyük futbol yıldızları Messi ve Ronaldo'nun bir araya getirildiği fotoğraf, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

messi ronaldo

Futbol tarihinde büyük yer kaplayan iki yıldız, Louis Vutton’un Dünya Kupası kampanyasında buluştu. Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo’nun aynı karede buluşturulduğu fotoğraf, ABD’li ünlü fotoğrafçı Annie Leibovitz tarafından çekildi. Messi ve Ronaldo’nun ayrı ayrı katıldığı çekimlerin sonucunda ortaya çıkan kare; her iki yıldız tarafından da sosyal medyada paylaşıldı. Louis Vutton’un sponsorluğunda yapıldığı belirtilen paylaşımlar; tüm futbolseverler tarafından milyonlarca kez paylaşıldı.

İnternet çağının futboldaki en önemli kareleri arasına girdiği söylenen bu reklam çalışması; ünlü giyim markası Louis Vutton’un ayırdığı büyük bir bütçe sayesinde meydana geldi. Tarihlerinde ilk defa ortak paylaşım yapan Messi ve Ronaldo’yu buluşturan bu kare için; yalnızca futbolculara 4.1 milyon dolar verildi. Cristiano Ronaldo’nun yapılan paylaşım için 2.4 milyon dolar, Lionel Messi’nin ise 1.7 milyon dolar aldığı ortaya çıktı. Yaptıkları paylaşım sayesinde tıklama, paylaşma ve beğeni rekorları kıran iki yıldız; kullanıcıların gösterdiği teveccüh sayesinde de önemli kazançlar elde etti.

Annie Leibovitz’in satranç tahtası üzerinde buluşturduğu Messi ve Ronaldo pozu; son dönemde Dünya Kupası’nın en çok konuşulan olayı oldu. İlk kez bir reklam kampanyasında bir araya getirilen efsane oyuncular; sponsorluğu üstlenen Louis Vutton’a da önemli bir gelir ve sosyal medya getirisi kazandırdılar. Cristiano Ronaldo tarafından hem Instagram hem de Twitter üzerinden yayınlanan bu fotoğraf karesi; Lionel Messi tarafında ise yalnızca Instagram üzerinde paylaşıldı.

Sosyal medyanın en çok paylaşılan içeriklerinden biri haline gelen bu poz, Annie Leibovitz ve sponsor Louis Vutton’a 4.3 milyon dolara mâl oldu. İki süper yıldıza toplamda 4.1 milyon dolar ödeyen Leibovitz ve Louis Vutton; prodüksiyon masraflarına ise 200 bin dolar ayırdı. Yakın dönemde bu fotoğrafın hikayesinin anlatıldığı bir video da yayınlayan Louis Vutton; her iki futbolcunun ayrı ayrı katıldığı çekimler sonucunda fotoğrafın meydana geldiğini tüm Dünya’yla paylaşmıştı.

Kariyerlerindeki son Dünya Kupası serüvenlerine katıldığı varsayılan Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo; Katar’daki turnuva öncesinde bir kez daha popülerliklerinin hangi seviyede olduğunu göstermeyi başardı. Tarihin en büyük 5 futbolcusundan ikisi olarak yorumlanan Messi ve Ronaldo; dün başlayan Dünya Kupası’nda Arjantin ve Portekiz adına kupayı kazanmak için mücadele verecek.

Exit mobile version