Maxi Gomez Fenerbahçe’ye Yakın

Uruguaylı golcü Maxi Gomez'i isteyen Fenerbahçe, transferi tamamlamaya çok yaklaştı.

maxi1

Transfer çalışmalarının sürdüğü bu dönemde, kadrosuna kattığı oyuncularla Fenerbahçe’nin ismi yine çokça anıldı. Sezonun ilk iki haftasının geride kaldığı bu süreçte Fenerbahçe, tam 10 oyuncuyu renklerine bağladı. Takviyelerin birçoğunu fırsat hamlesi olarak yorumlayan yönetim; Jorge Jesus’la birlikte istişare ederek oyuncu arayışlarını sürdürdüğünü defalarca dile getirdi. Tecrübeli teknik adamın istediği isimleri araştırmaya devam eden sarı lacivertli ekip; santrfor pozisyonunda da yıldız bir isimle anlaşmaya çok yaklaştı.

Taraftarların uzun süredir transfer beklediği tek alan santrfor pozisyonuydu. Bu nedenle Fenerbahçe’nin de girişimleri hızlandırdığı ve yeni sezonun ilk haftaları tamamlanırken nihai hamleyi yaptığı öğrenildi. Bir süredir Valencia forması giyen Maxi Gomez’le adı anılan Fenerbahçe yönetimi; Uruguaylı yıldızı kadroya katmak için büyük bir çaba sarf etmekte. Hem Valencia yönetimini hem de oyuncunun menajerlerini ikna etmeye çalışan yönetim; transferde büyük bir aşama kaydetmeyi başardı. Temaslarını İspanya’da sürdüren yöneticilerden Selahattin Baki’nin, başarılı golcüyle maaş ve sözleşme süresi konusunda anlaşma sağladığı iddiası Türkiye’de büyük bir yankı uyandırdı.

Sarı lacivertli formayı giymeye çok yakın olduğu tespit edilen Gomez’in; Valencia’dan ayrılmak ve kendisini ispatlayabileceği bir yere gitmek istediği bilinmekteydi. Gol yollarındaki partnerlerinden Gonçalo Guedes’in de takımdan ayrılması, yıldız ismin de ayrılık sürecine girmesine neden oldu. Özellikle de Dünya Kupası’nın başlangıcına çok kısa bir süre kalması; tecrübeli golcünün ayrılık kararı almasında etken oldu. Uruguay formasıyla kupada var olmayı arzulayan Maxi Gomez; form tutabilmek adına yeni takımına bir an önce imza atmak istiyor. En uygun teklifi ve forma süresini öneren takım olan Fenerbahçe; Gomez’in yeni sezonda kendisini ispatlama alanı olarak seçtiği yer oldu.

Maxi Gomez Transferinde Jorge Jesus Etkisi

Maxi Gomez’in Fenerbahçe’yle anlaşmaya varmasındaki en önemli sebeplerden birinin de; Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü Jorge Jesus olduğu konuşulmakta. İspanya’da bulunan oyuncuyla internet üzerinden görüşmeler sağlayan Portekizli teknik adam; oyuncunun takım içerisinde alacağı yeri ve kadro için önemini pek çok kez açıkladı. Uruguaylı golcünün de Jorge Jesus’la çalışma ve golcülere kattıklarından yararlanma isteğinin epey çok olduğu konuşulmakta. Vatandaşı ve milli takımdan arkadaşı Darwin Nunez’in kariyerini yükselten isim olarak bildiği Jesus’a sıcak bakan Gomez; yeniden formda günlere dönebilmek adına Fenerbahçe’nin teklifini kabul etti.

Fenerbahçe ve Valencia yönetimlerinin de pazarlığında son aşamaya gelindiği öğrenildi. Pazarlık kapısını 12 milyon eurodan açan Valencia yönetimi; Fenerbahçe’nin 8 milyon euroluk teklifini reddetmişti. Ancak her iki tarafın da anlaşmaya yakın yapısı, transferin kısa bir süre içerisinde çözülmesine yol açtı. Fenerbahçe’nin sonraki satıştan %20’lik pay vermesiyle anlaşma zemini bulundu. 26 yaşındaki Uruguaylı golcünün Fenerbahçe’ye resmi imzayı atması, artık çok yüksek bir olasılık olarak görülüyor.

Maxi Gomez Kimdir?

Futbolculuk kariyerine Uruguay’ın Defensor takımında başlayan Maxi Gomez, güçlü fiziği ve başarılı son vuruşlarıyla dikkat çekmeyi başardı. Kısa sürede Avrupa’nın yolunu tutan Uruguaylı santrfor, 2017 yazında 4.3 milyon euroya Celta Vigo’ya transfer oldu. İspanyol ekibiyle 2 sezon geçiren ve yükselişini sürdüren Gomez, 75 maçta 31 gol 10 asist kaydetmeyi başarmıştı. Bu sayede bir üst seviyeye çıkmaya aday görülen Maxi Gomez; 14.5 milyon euroya Valencia’ya imza attı. La Liga’da ve Avrupa’da düşüş dönemine giren Valencia’da istediği seviyeye çıkamayan 26 yaşındaki golcü; 3 sezon boyunca sakatlıklar ve form problemleriyle mücadele etti. 106 maçta yalnızca 22 gol 12 asiste imza atan Gomez; formunu yükseltmek adına Fenerbahçe’ye gitme fikrine sıcak bakıyor.

Exit mobile version