Manchester United’da Casemiro Seferberliği!

Juventus'tan Adrien Rabiot'yu alamayan Manchester United, Real Madrid'in yıldızı Casemiro'yu istiyor.

casemiro01

Bu sezon transfer döneminde zorlu bir süreç geçiren Manchester United; takıma gerekli olan takviyelerin büyük bir çoğunluğunu yapamadı. Sol bekte Luke Shaw’un yedeği olarak Tyrell Malacia’yı transfer ederek sezonu açan ManU; stopere Lisandro Martinez ve orta sahaya Christian Eriksen takviyeleriyle de bugüne kadar geldi. Orta sahada sertlik ve teknik kapasitesini yükseltecek isimler de arayan United, temasa geçtiği adaylardan hiçbiriyle anlaşma zemini bulamadı. Bu nedenle farklı adaylara yönelmeye başlayan yönetim; Erik ten Hag’ın istediği isimler arasındaki tüm ihtimalleri değerlendiriyor.

Frenkie de Jong transferinde Barcelona’yla yapılan pazarlıklardan sonuç alamayan Manchester United; Hollandalı yıldızın transferini çok isteyen Erik ten Hag’ın hayal kırıklığına uğramasına engel olamadı. Son günlerde aynı bölge için Juventus’un tecrübeli ismi Adrien Rabiot’yla temasa geçen Kırmızı Şeytanlar; kulüple anlaşma zeminini kolayca buldu. Ancak Adrien Rabiot’nun menajeri ve annesiyle, istenen maaş ve imza paraları konusunda anlaşmayı başaramadı. Özellikle de Adrien’in annesi Veronique’in 20 milyon euro imza parası istemesi, United’ın bu transferden çekilmesine yol açtı. de Jong ve Rabiot hedeflerinde başarılı olamayan ManU; bu sefer büyük bir planı uygulamaya koydu.

Real Madrid’in uzun yıllardır kadrosunda bulunan Casemiro’yu istediği öğrenilen United; Brezilyalı yıldızın transferi için 60-70 milyon euro civarında bir bonservis bedeli öneriyor. Frenkie de Jong’a yaşının da genç olması sebebiyle 80 milyon euro öneren ManU, deneyimli ön liberoyu transfer ederek birkaç sezon orta sahasını garantiye almaya çalışacak. Premier Lig‘deki ilk iki maçında hüsrana uğrayan United; sezonun geri kalan bölümünde bu sıkıntıyı yaşamamak için transfer kalitesini yükseltmeyi deneyecek.

ManU’da Casemiro Hamlesi Sona Yakın!

Transfer döneminin ilk günlerinde de Jong’la hedeflenen orta saha kalitesi yakalama hamlesi; Casemiro’nun katılmasıyla da sağlanabilir. Ön libero bölgesinin uzun yıllardır en iyilerinden biri olarak görülen Brezilyalı oyuncu; Real Madrid’de tarihe geçmesine yetecek kadar başarı elde etti. Bu yılla birlikte Real’deki aralıksız 9. sezonunu oynamaya başlayan 30 yaşındaki oyuncu; kariyerinde değişiklik istemesi ve takımın orta sahaya yeni yıldızlar alması sebebiyle ayrılık fikrini daha da güçlendiriyor. United’ın ise, 2025’e kadar sözleşmesi olan Casemiro için 60 milyon euroyla pazarlıklara başladığı öğrenildi.

Real Madrid cephesinin de, Casemiro’nun ayrılmak istemesi halinde buna izin vereceği ve pazarlık savaşına girmeyeceği konuşulmakta. Takıma yıllarını vermesi ve efsanelerden biri olması sebebiyle; Casemiro’nun ayrılma kararını kesin bir şekilde alması halinde transferine izin verilecek. Manchester United’ın geçtiğimiz sezon aynı şekilde Raphael Varane’ı alması da; Casemiro transferinin ihtimalini daha da güçlendirmekte. Ağustos ayının son günlerine de temasların sürmesi beklenirken; Brezilyalı ön libero’nun ayrılma kararını alıp almayacağı ise henüz net değil.

Futbolculuk hayatına ülkesinin dev ekibi Sao Paulo’da başlayan Casemiro; genç yaşlardan itibaren ön libero mevkiinde önemli bir potansiyel taşımaktaydı. 2013 Ocak’ta Real Madrid’in B takımı olan Castilla’ya kiralanan yıldız oyuncu, Temmuz 2013’te ise 6 milyon euro karşılığında bonservisiyle transfer oldu. 2014’te bir sezonluğuna Porto’ya kiralanan ve burada performansını katbekat arttıran yıldız oyuncu; 2015’ten itibaren Real formasını kesintisiz olarak giyiyor. Takımla 5 Şampiyonlar Ligi kupası kaldıran Casemiro; İspanyol ekibiyle 336 maça çıktı ve 31 gol 29 asiste imzasını attı.

Exit mobile version