Manchester City, Agüero’nun ikonik golünü ölümsüzleştirdi

Sergio Agüero heykeli

Efsane futbolcu Sergio Agüero, Manchester City ekibinden ayrılıp Barcelona’ya transfer olduktan çok kısa bir süre sonra sağlık sorunları nedeniyle kariyerini sonlandırdı. Fakat başarılı forvet hala daha eski kulübüyle bağlarını koparmadı. Premier Lig’in başarılı takımı, ünlü yıldızı duygu verici bir şekilde andı.

Manchester City unutulmaz golü heykel yaptı!

2012 yılında Queens Park Rangers’a karşı Manchester City forması giyen Agüero unutulmaz bir gole imza atmıştı. Maçın son dakikalarında gelen bu gol hala daha sporseverler tarafından 93:20 golü olarak hatırlanıyor. Bu golle beraber ilk Premier Lig şampiyonluğunu elde eden ekip, rakibi Manchester United’ı da kupanın eşiğinden döndürdü.

İngiliz futbolu için bir dönüm noktası kabul edilen bu galibiyet, taraftarlar tarafından da her yıl hatırlanmaya devam ediyor. Fakat bu sene farklı olarak Manchester City ekibi o golü ölümsüzleştirmeye karar verdi! O günden bu yana dört şampiyonluk daha kazanan ekip, 2011-12 sezonunda imza attığı gol sevinciyle Agüero’nun heykelini dikti.

Sınırlı sayıda forma üretildi

Etihad Stadyumu’nun önüne yerleştirilen Sergio Agüero heykeli, ünlü yıldızın unutulmaz maçta fileleri havalandırdığı golün sevinç anlarından ilham alınarak tasarlandı. Bununla beraber kulüp, galibiyetin yıldönümünü anmak için arkasında 93.20 yazılı sınırlı sayıda formayı da satışa çıkardı. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde bu formalar yalnızca 12 saat gibi kısa bir süre içerisinde tükendi!

Sosyal medya platformlarından pek çok taraftar, efsane maçın yıldönümünü anmak için vücutlarına 93.20 yazısı bulunan dövmeler yaptırdıklarını paylaştı. Sergio Agüero ise tüm bu heyecan verici kutlamalar için memnuniyetini paylaşarak oldukça gururlu olduğunu dile getirdi.

Exit mobile version