Lucas Paqueta West Ham’a Doğru!

Lyon'un yıldızı Lucas Paqueta West Ham'la anlaşmaya yakın!

paqueta1

Transfer sezonunun son haftasına girilirken; Premier Lig‘deki yeni hamleler de taraftarın ilgisini çekmeyi sürdürüyor. Bu sezon tüm takımlarda majör değişiklikler yaşanırken, yeniden yapılanalar ve büyük yıldızlar ekleyenler ise en çok dikkat çekenler oldu. “Big Six” olarak adlandırılan Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester United, Manchester City ve Tottenham; yaptıkları flaş hamlelerle gündemi belirledi. Ancak ligin diğer takımlarında da dikkat çekici hamleler öne çıkmaktaydı. Transferin en aktif takımlarından olan West Ham, son haftasında olduğumuz transfer dönemini flaş bir hamleyle kapatmayı hedefliyor.

Yeni sezonun ilk üç haftasında puan alamayan ve bu nedenle son sırada olan West Ham United; geçtiğimiz iki yıl içerisindeki istikrarlı performansı nedeniyle önemli bir transfer bütçesine sahip. David Moyes’la birlikte orta üst sıra takımlar arasında yer almaya başlayan Londra ekibi; yeni sezona girilirken de bu bütçenin etkisini hissettirdi. Yeni hamlelerine 140 milyon euroya yakın bonservis bedeli ödeyen bordo mavili ekip; kadrosunda önemli bir dönüşümü tamamlamaya çok yaklaştı. Santrfora Giuseppe Scamacca, stopere Nayef Aguerd ve sol beke Emerson’u transfer eden West Ham; orta sahasına kritik bir hamle yaparak transfer dönemine veda edecek.

Bir dönem stoper için Attila Szalai’yi alması da gündeme gelen Londra temsilcisi; orta sahaya yapacağı hamle nedeniyle bu ihtimali rafa kaldırdı. Konferans Ligi’nde Viborg’a karşı verdikleri ve 2-0 kazandıkları maçın öncesinde açıklama yapan West Ham menajeri David Moyes; hakkında transfer iddiaları çıkan Lucas Paqueta’yı istediklerini ve önemli ölçüde aşama kaydettiklerini söyledi. Hem 8, hem 10, hem de sahte 9 oynayabilmesi sebebiyle Paqueta’yı çok istediğini söyleyen David Moyes; verdikleri teklifin kabul edilmesini umduğunu belirtti. Paqueta’nın kalitesiyle de takıma katkı sağlamasını uman Moyes; bu hamleyle birlikte önümüzdeki sezona dek transfer sürecine dahil olmayacaklarının da altını çizdi.

Arsenal İstedi West Ham Alıyor!

Sezon başında Arsenal ve Newcastle United’ın da listesinde olduğu bilinen Brezilyalı orta saha; Lyon’un 50 milyon poundluk bonservis bedeli beklentisi sebebiyle her iki takımda da rafa kalkmıştı. Arsenal’ın İspanyol menajeri Mikel Arteta’nın yoğun baskılarla takımına katmaya çalıştığı 24 yaşındaki orta saha; takımının o dönemki isteğine uyum sağlamıştı. Ancak transferin son günlerinde dahi satılmamasıyla talebini yenileyen başarılı oyun kurucu; Premier Lig’e gitme hayalini West Ham’la gerçekleştirebilir. David Moyes’tan oynama garantisi aldığı da iddia edilen Lucas Paqueta; West Ham hücumunun yeni lideri olabilir.

Lucas Paqueta Kimdir?

Futbolculuk kariyerine Brezilya’nın köklü ekibi Flamengo’da başlayan Lucas Paqueta; A Takım’a çıkmasıyla birlikte yıldızını parlattı. Brezilya kariyerini kısa sürede Avrupa’ya taşımasıyla dikkat çeken genç yıldız; 2019 Ocak’ta Milan’ın yeni transfer bombası oldu. 38.4 milyon euroya İtalyan devine imza atan Paqueta’nın, kulübün efsane ismi Kaka’nın veliahtı olması beklenmekteydi. Ancak Milan’ın o dönemki istikrarsız yapısı, yıldız ismin başarılı olmasına engel oldu. 2020 Eylül’de 20 milyon euroya Lyon’un yolunu tutan 24 yaşındaki oyun kurucu; Fransız devinde istikrar yakalamayı başardı. 80 kez Lyon formasını giyen Paqueta, bu müsabakalarda 21 gol 14 asiste imza attı.

Exit mobile version