Liverpool’un Yeni Hedefi Ruben Amorim!

Xabi Alonso'yla anlaşma şansını kaçıran Liverpool, Sporting'den Ruben Amorim'in peşine düştü.

amorim 1

İngiltere Premier Lig’de zorlu bir şampiyonluk mücadelesine girişen Liverpool, önümüzdeki yılın planlaması konusunda epey zorlanıyor. Teknik direktör Jürgen Klopp’un görevi bırakma kararı almasıyla birlikte, Liverpool’un 8 yılı aşkın süredir devam ettirdiği yapının büyük ölçüde değişime uğraması bekleniyor. Bu süreçte takımın başındaki ismin kim olacağı ve hangi transferleri yapacağı ise, tüm dünyadaki Liverpool taraftarlarının merakla beklediği hususlardan biri oldu.

Klopp’un görevi bırakma kararının ardından birçok ismin Liverpool’un yeni teknik direktörü olacağına dair söylentiler çıkmıştı. Bu isimler arasında en çok konuşulanın Xabi Alonso olduğu ve Liverpool’un da başarılı teknik adam için girişimlerde bulunduğu biliniyor. Liverpool ile birlikte bir diğer eski takımı Bayern Münih’ten de teklif alan İspanyol çalıştırıcı, önümüzdeki sezonu da Bayer Leverkusen’de geçireceğini ve burada Şampiyonlar Ligi deneyimi elde etmek istediğini belirtmişti. Alonso’nun Leverkusen’de kalacağını açıklamasıyla birlikte, Liverpool için birçok önemli teknik direktörün ismi geçmeye başladı.

Merseyside ekibinin teknik direktör listesinde Alonso’nun ardından gelen ilk ismin Ruben Amorim olduğu iddia edilmekteydi. Portekiz basınının geçtiğimiz günlerde yaptığı haberlerde ise, bu iddianın gerçeğe dönüşmeye çok yakın olduğu dile getirildi. Liverpool’un Ruben Amorim için 3 yıllık kontrat önerdiğini belirten Portekiz medyası, anlaşmanın kısa bir süre içerisinde sağlanacağını ve Amorim’in Klopp’un halefi olacağını öngördü. Başarılarla dolu bir dönemi geride bırakmaya hazırlanan Liverpool’un, Ruben Amorim ile yeni bir sürece yelken açma ihtimali gün geçtikçe artıyor.

Kısa bir süre önce İngiliz basınında Roberto De Zerbi’nin de Liverpool’un listesinde olduğu iddia edilmişti. Ancak İtalyan çalıştırıcının Barcelona’yla uzun süredir temas halinde olması, bu ihtimalin şu anda rafa kalktığını gösteriyor. Ruben Amorim’in Sporting Lizbon’dan ayrılması için bonservis ödemesi gereken Kırmızılar, başarılı teknik adamı uzun vadeli bir projenin başına geçirmek istiyor. Portekizli teknik adam için yaklaşık 20 milyon euro bonservis talep eden Sporting Lizbon, uzun yıllar sonra büyük başarıları kulübe getiren Amorim’den de maddi kazanç elde etmeye çok yakın görülüyor.

Kırmızılar’da Ruben Amorim İddiası Yükseliyor!

Klopp’la birlikte Salah’ın da ayrılacağını öngören Liverpool yönetimi, büyük başarılar elde eden jenerasyonu geride bırakmak durumunda kalacak. Son iki sezon içerisinde Henderson, Firmino, Mane, Wijnaldum ve Fabinho gibi Şampiyonlar Ligi ve Premier Lig zaferi elde eden isimlerini gönderen Liverpool; Klopp ve Salah’ın gidişi sonrasında 2010’ların efsane takımına tamamen veda edecek. Yakın dönemde yapılan Szoboszlai ve Mac Allister transferleriyle oluşan beklentiyi bu sezon fazlasıyla karşılayan Kırmızılar, City ve Arsenal’ı geride bırakarak şampiyonluğu kazanmak için son 6 haftada fire vermemeye çalışacak.

Ruben Amorim Kimdir?

Futbolculuğunda uzun yıllar boyunca Braga ve Benfica formalarını giyen Ruben Amorim, teknik direktörlük kariyerine Casa Pia’da başladı. Burada geçirdiği kısa sürede kendisini kanıtlayan genç antrenör, Aralık 2019’da Braga’nın başına geçti. Bu görevi yalnızca 3 ay devam ettirebilen Amorim, yakaladığı yüksek puan ortalaması sayesinde kısa sürede Sporting Lizbon’un başına getirildi. Sporting’deki 4. yılını geride bırakan Portekizli teknik adam, ilk tam sezonunda kulübün 18 yıl beklediği Portekiz Ligi şampiyonluğunu kazandı. Bu süreçte Avrupa kupalarında da iddialı bir görüntü veren Sporting, bu sezon da Benfica ve Porto’nun önünde yer alıyor.

Exit mobile version