Liverpool, Musiala İle Rekor Kırabilir!

Klopp ve Salah sonrası dönem için iddialı bir hamle yapmak isteyen Liverpool, Jamal Musiala için kesenin ağzını açabilir.

musiala 1

Premier Lig’de şampiyonluk yarışı tüm hızıyla sürüyor. Arsenal ve Liverpool 64 puanla zirveyi paylaşırken, son 3 sezonun şampiyonu Manchester City ise 63 puanla hemen arkalarında yer alıyor. Ligin son 10 haftasına kıran kırana bir mücadeleyle giren İngiliz ekipleri, bir yandan da önümüzdeki sezon için çalışmalara başladı. Sezon başında dev transferlere imza atmayı adet haline getiren Manchester City ve Chelsea gibi takımlar, önümüzdeki yaz için de birçok farklı plan geliştirmekte. Önceki yıllarda transfer sayısını makul tutmaya çalışan Liverpool ise, bu yaz itibarıyla yepyeni bir döneme adım atıyor.

2024’ün ilk günlerinde Liverpool’un resmi hesabından yapılan video paylaşımında, Jürgen Klopp’un sezon sonunda görevini bırakacağı resmen duyurulmuştu. Klopp’un yerini alabilecek isimler için çalışmalarını hızlandıran Merseyside ekibi, listenin ilk sırasına eski yıldızı Xabi Alonso’yu yerleştirdi. İspanyol teknik adamın göreve gelmesi için yoğun bir çaba sarf eden Liverpool, Alonso’nun bir diğer eski takımı Bayern Münih’in yetenekli çalıştırıcıyı bünyesine katmaması için anlaşmayı erkenden sağlamayı deneyecek. Ancak Bayern’in de Tuchel’le yola devam etmeyeceğini duyurması, Liverpool’un favori antrenör tercihini eleme ihtimalini yükseltti.

Klopp sonrası süreci şu ana dek yeni teknik direktörü denkleme dahil etmeden planlayan Liverpool, sportif direktörlük pozisyonuna yeniden Michael Edwards’ı getirme kararı aldı. Edwards döneminde büyük başarılara imza atan ve kadro planlamasında büyük sorunlar yaşamayan Kırmızılar, yeni teknik direktörü de Edwards’ın yapacağı takviyeleri oynatabilecek isimlerden seçecek. Klopp’un gidişiyle birlikte Salah’ın da son kontrat yılına girmeye hazırlanan İngiliz devi, transfer piyasasında ilk olarak Mısırlı yıldızının yerini büyük bir isimle doldurmaya çalışacak.

İlk Hedef Musiala!

İngiliz basınında ortaya çıkan haberlere göre, Liverpool’un Salah sonrasında hücumda görmek istediği ilk ismin Jamal Musiala olduğu iddia edildi. Birçok kez Bayern Münih sonrasındaki kariyerini İngiltere’de devam ettirmeyi düşündüğünü belirten genç yıldız, bir sonraki sezon Premier Lig’in yolunu tutabilir. Özellikle de Bayern Münih’in bu sezon itibarıyla net bir şekilde hissettiği planlama problemlerinin artış göstermesi, Alman yıldızın da farklı seçeneklere yelken açmasına neden olabilir. Birçok kez Premier Lig’in devleriyle adı anılan 21 yaşındaki hücumcu, bu dönemde ise Liverpool’un bonservis rekorunu kırarak Kırmızılar ile sözleşme imzalayabilir.

Liverpool’da Salah’ın Suudi Arabistan’a gitmesi durumunda yüklü bir bonservis geliri kazanılması bekleniyor. Premier Lig ve UEFA Avrupa Ligi yarışlarından da galip çıkılması durumunda ise, Liverpool’un kesenin ağzını fazlasıyla açacağı konuşuluyor. Bu sezon orta saha rotasyonunu tamamen güncelleyerek yarışa dahil olan İngiliz devi, Salah’ın da ayrılması durumunda hücumdaki dönüşüm sürecini de tamamlayacak. Bayern Münih’ten gelen kontrat teklifini reddettiği konuşulan Musiala ise, Liverpool’un ilerleyen dönemdeki yeni lider ismi konumuna geçebilir. Musiala için 116 milyon euroluk bir teklif hazırlamayı planlayan Liverpool, Alman yıldızın takıma katılmaması durumunda Leverkusen’in genç yıldızı Florian Wirtz’i renklerine bağlamaya çalışabilir.

Stuttgart’ta dünyaya gelen ve genç yaşta İngiliz futbolunun altyapı eğitimini alan Jamal Musiala, U21 seviyesine dek İngiltere Milli Takımı bünyesinde yer aldı. Southampton ve Chelsea altyapılarının ardından Bayern’in U17 takımına katılan Musiala, 2020 yazında ilk kez Alman devinde profesyonel seviyede forma giymeye başladı. Yaklaşık 4 sezondur Bayern’in hücumundaki etkili silahlardan biri olan Musiala, bu yıl da birçok kez kalitesini ispatladı. Bu sezon 31 maçta Bayern Münih formasını terleten Alman yıldız, 12 gol 7 asiste imzasını attı.

Exit mobile version