Koray Günter Beşiktaş Yolcusu!

Stoper transferinde gaza basan Beşiktaş, Verona forması giyen Koray Günter'i transfer etmeye çok yakın!

koray1

Geçtiğimiz sezonun devre arasından bu yana transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş; stoperde beklenen dönüşümü tam anlamıyla sağlayamadı. Forvet hattında oluşan açığı üç kritik hamleyle birden kapatan siyah beyazlı ekip; stoper tandeminde Romain Saiss’le birlikte oynayacak ismi henüz belirlemedi. İlk 11’de oynaması gereken 3 Türk oyuncu sınırını da düşünen Beşiktaş yönetimi; savunma hattında rol alacak isimler için yerli transferine odaklandı. Ligdeki isimlerin birçoğundan ret yanıtı alan Ahmet Nur Çebi ve ekibi; Hellas Verona’da forma giyen Koray Günter’i getirmek için düğmeye bastı.

Süper Lig‘de oynadığı ilk iki maçta dört puan alan Beşiktaş, özellikle de Alanyaspor maçındaki savunma hataları nedeniyle çokça eleştirildi. 10 kişi kalınması sonrasında stoper hattının zayıflığı göze çarparken; bu nedenle de transferin yeni odağının savunma olduğu öğrenildi. Stoper tandemi için düşünülen ilk oyunculardan biri olan Koray Günter için yeniden Hellas Verona’nın kapısını çalan Beşiktaş yönetimi; yerli statüsü için kritik görülen bu hamleyi Ağustos bitmeden yapabilmeyi amaçlıyor. Orta sahada da yabancı transferi yapmayı düşünen yönetim ve teknik heyet; bu nedenle savunma için Koray Günter’in mutlaka alınmasını istiyor.

Bir süredir gündemde olan Dele Alli transferi için Everton’la dirsek temasını sürdüren yönetim; bir yıllık kiralama konusunda anlaşmaya çok yaklaştı. Wout Weghorst bombasının ardından bir transfer süksesi daha yapmayı arzulayan siyah beyazlı ekip; İngiliz yıldızın maaşının bir kısmını ödeyerek resmi sözleşmeye imza attırmayı planlıyor. Öte yandan Koray Günter transferi için de Hellas Verona’yla temaslarını arttıran Başkan Çebi ve ekibi; İtalyan ekibinin stoper transferi yapmasını da lehine çevirmeye çalışacak. İlk 11’deki yerini kaybetmesi muhtemel olan Türk oyuncu, yakın dönemde Beşiktaş’ın yolunu tutabilir.

Isak Hien Verona’ya, Koray Beşiktaş’a!

İtalya basınında çıkan haberlere göre; Hellas Verona’nın Djurgarden forması giyen Isak Hien’i transfer etmesinin, Beşiktaş yönetiminin Koray ilgisini daha da arttırdığı iddia edildi. 3-3.5 milyon euro civarında bir bedelle İsveç’ten transfer edilen Hien’in; Verona savunmasındaki yeni lider olacağı da basında yer aldı. Bir dönem Beşiktaş ve Galatasaray’ın da izlediği İsveçli stoperin İtalya’ya gidişi, siyah beyazlıların transfer stratejisine olumlu yansıdı. Beşiktaş yönetiminin, Verona’dan ayrılma ihtimali yükselen Koray için resmi teklifi sunma aşamasına gelmesinde Hien transferinin de etkili olduğu öngörülüyor.

Beşiktaş teknik direktörü Valerien Ismael’in üçlü savunma için çok istediği Koray Günter, dörtlü savunmaya geçilmesi sebebiyle Fransız teknik adamda soru işaretleri oluşturmaktaydı. Yerli kuralı ve savunmadaki eksiğin net bir biçimde ortaya çıkışı; Ismael’in de bu transfere bir kez daha sıcak bakmasına yol açtı. Romain Saiss’in yanında görev alacak ismi belirleme konusunda eldeki kadrodan çözüm bulamayan Beşiktaş; Koray’ın ve Verona’nın teklifi kabul etmesi halinde bu sorunu çözmüş olacak. Kadroda gerekli olan üç Türk oyuncudan birinin Koray Günter olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Almanya’nın dev ekibi Borussia Dortmund alt yapısından yetişen Koray Günter; profesyonel kariyerine de sarı siyahlı ekipte başladı. 2014’e kadar Dortmund formasını terleten Koray; 4.5 yıl boyunca bünyesinde kalacağı Galatasaray’a 2.5 milyon euro karşılığında transfer olmuştu. Sarı kırmızılı formayla kendisini göstermekte zorlanan Koray; sözleşmesinin bitmesi sonrasında Genoa’ya imza attı. Genoa’daki ilk sezonunda başarılı kabul edilen Türk oyuncu, 2019’da ise Verona’ya imza attı. İlk sezonunu kiralık geçiren Koray Günter; sonraki sezon ise 2.4 milyon euro bonservisle sarı lacivertli ekibe geçti. Hellas Verona’da 93 maçta forma giyen Koray; bu müsabakalarda 1 gol 5 asist kaydetti.

Exit mobile version