Konya ve Başakşehir Bir Üst Tura Yükseldi!

UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. ön eleme turu, her iki temsilcimizin de bir üst tura çıkmasıyla sonuçlandı.

bsk1

UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde 2. ön eleme turu rövanş maçları dün akşam tamamlandı. Bir üst tura çıkan ekipler, yeni rakipleriyle karşılaşmak için gün saymaya başladı. Süper Lig‘i 3. ve 4. sırada tamamlayan Konyaspor ve Medipol Başakşehir de; ilk eleme turlarını geçmeyi başardılar.

Başakşehir Zorlu Dönemeçten Çıktı: 1-0

Geçtiğimiz sezonki inişli çıkışlı dönemin sonunda Konferans Ligi’ne katılmaya hak kazanan Başakşehir; evinde oynadığı ilk maçta korku dolu anlar yaşamıştı. 10 kişi kaldığı mücadelede 1-1 berabere kalan İstanbul ekibi; maçta gösterdiği oyun sayesinde rövanş için umutluydu. Savunmanın da en az hücum kadar büyük işler başarmasına ihtiyaç duyulan bu maçta; turuncu lacivertli ekip istenen sonucu almayı başardı.

9. dakikada kazanılan kornerde topu kafayla ağlara yollayan Youssouf Ndayishimiye, Başakşehir adına skoru tayin eden isim oldu. Maçtaki diğer pozisyonlardan gol sesi çıkmazken, temsilcimiz Medipol Başakşehir de turu atlayan taraf olmayı başardı. 1-0’lık skoru getiren golü kaydeden Ndayishimiye ise; Avrupa kupalarında ilk defa golle buluştu.

Medipol Başakşehir’in 3. ön eleme turundaki rakibi; İzlanda’nın Breidablik ekibi oldu. 4 Ağustos’ta oynanacak ilk mücadele İzlanda’da; 11 Ağustos’taki rövanş maçı ise Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda oynanacak. Turu atlayan taraf, gruplara kalabilmek için play-off maçları oynayacak.

Konyaspor Evinde De Rahat: 2-0

Ligde 3. sırayı elde ettiği performansıyla çok konuşulan arabam.com Konyaspor; Avrupa kupalarında da başarısını sürdürüyor. Belarus’un köklü ekibi BATE Borisov’u ilk maçta 3-0 gibi büyük bir skorla mağlup eden Konya; rövanş maçında da performansıyla takdir topladı.

Seyircisinin desteğiyle birlikte turun favorisi konumunu güçlendiren Konyaspor; oyunuyla da bu iddiayı pekiştirdi. Maçın ilk yarısında baskın bir oyun oynayan ev sahibi ekip; 37. dakikada Rahmanovic ve 43. dakikada Calvo’nun attığı gollerle bir üst tura yükselmeyi başardı. Toplamda 5 golle turu geride bırakan Konya, bir üst tur için de iddialı bir konuma ulaştı.

Maçın son dakikalarına kadar pas oyunuyla baskın bir konumda ilerleyen Konyaspor; Sokol Cikalleshi’nin ikinci sarı kartı görmesi ve oyundan atılmasıyla birlikte tutumunu değiştirdi. Oyunun geri kalan süresinde de kontrolü elinden bırakmayan yeşil beyazlılar; her iki maçta da üstün taraf olmayı bildi. İlk maçta da 10 kişi kalmasına rağmen 3 gollü galibiyet alan Konya; rövanşta da benzer bir başarıyla sahadan ayrılmış oldu.

Konferans Ligi 3. ön eleme turunda Konyaspor’un rakibi; Lihtenştayn temsilcisi Vaduz oldu. İlk maçı 4 Ağustos’ta deplasmanda oynayacak temsilcimiz, rövanş müsabakasını ise evinde gerçekleştirecek.

Başakşehir teknik direktörü Emre Belözoğlu ve Konyaspor teknik direktörü İlhan Palut; antrenörlük kariyerlerindeki ilk Avrupa sınavlarını başarıyla geçmiş oldu. Her iki takımın da grup aşamalarına kalması, ülke futbolunun sonraki yıllardaki kaderi için oldukça kritik bir konumda. Bu sebeple hem Başakşehir hem de Konya’nın diğer ekipler tarafından da yoğun bir şekilde desteklendiği görülmekte. Maç sonrasında sosyal medyada iki takım için de tebrik mesajları ve başarı dilekleri yayımlandı.

Exit mobile version