Kim Min-jae’ye Dev Talipler Çıktı!

Fenerbahçe'nin sezon başında Napoli'ye sattığı Kim Min-jae, İtalyan devinde de performansıyla adından söz ettirdi.

kim1

İtalya Serie A‘nın köklü ekibi Napoli, bu sezon gösterdiği performansla tüm Avrupa’nın dikkatini çekti. Özellikle de takımın ana kadrosuna eklenen iki yıldız, dev takımların transfer listelerine üst sıralardan giriş yaptı. Fenerbahçe’den alınan Kim Min-jae ve Dinamo Batumi’den gelen Khvicha Kvaratskhelia’nın başarılı çıkışları,  Luciano Spaletti’nin çalıştırdığı Güney İtalya ekibi; ligle birlikte Şampiyonlar Ligi’nde de üstün bir performans sergiledi. Liverpool’u 4 golle geçtikleri maçta ortaya konan futbol; takımın tamamında yaşanan yükselişi ispatlıyor.

İtalyan devinin şampiyonluk yarışında adının ciddi bir biçimde anılması, transfer iddialarını da yoğunlaştırdı. Takıma yeni katılanlardan Kvaratskhelia ve Kim’in üstün performansları; Avrupa devlerinin ilgisini gitgide arttıran bir seviyeye geldi. Gürcü ve Kore futbolunun yetiştirdiği en beklenmedik oyuncu örnekleri olarak yorumlanan ikili; taraftar nezdinde takımlarının Maradona döneminden bu yana beklediği şampiyonluğun kilit isimleri olmaya aday görülüyor.

Kim’e ManU Kancası!

Sezon başında Fenerbahçe’den transfer edilen Kim Min-jae; Napoli’nin uzun yıllar savunma yükünü çeken Kalidou Koulibaly yerine transfer edildi. 18 milyon euro karşılığında sarı lacivertlilerden ayrılan Koreli yıldız; Türkiye’deki çıkışına İtalya’da da devam ediyor. Savunmanın güvenliği ve hücuma çıkışlarda kilit rol oynayan 25 yaşındaki stoper; şu anda Avrupa’nın en formda defanslarından biri olarak görülüyor. Napoli’deki ilk maçları itibarıyla beğeni toplayan Kim; hayali olan İngiltere devlerinin radarına takıldı. Sezon başında Tottenham Hotspur’un gündemine geldiği söylenilen başarılı savunmacı; bu dönemde ise Manchester United’ın listesine girdi.

Erik ten Hag Kim’i Beğendi!

Bu sezon Hollandalı menajer Erik ten Hag’la yeniden yapılanma sürecine giden Manchester United; birkaç sezon içerisinde yüksek kontratlardan kurtulmak ve çıkışa geçmesi muhtemel isimlerle yoluna devam etmeyi hedefliyor. Uzun vadeli bir kadro planlamasına giden Kırmızı Şeytanlar; bu yapılanmanın ilk hamlelerini Lisandro Martinez, Malacia ve Antony transferleriyle yaptı. İlk haftalardaki performanslarıyla eleştiri toplayan United; sonraki haftalarda ise önemli maçlardan galibiyet çıkardı. Bu sezonu beklentileri asgari ölçüde de olsa karşılayarak bitirmek isteyen ManU; önümüzdeki sezonki transfer döneminde hedeflediği isimlerin tamamını kadroya ekleme planları yapıyor.

Transfer sürecinin gözde isimlerinden birkaçını da takıma katmak isteyen Manchester United; öte yandan da takım yapısını bozmayacak isimleri ön planda tutuyor. Kırmızı Şeytanlar; savunma hattının birinci tercihi olamayan Harry Maguire ve sakatlıklar sebebiyle forma süresi azalan Raphael Varane’ın önünde yer alacak bir stoper arıyor. Teknik direktör Erik ten Hag’a göre bu bölgedeki ilk tercih, Napoli’deki performansıyla da birlikte Kim Min-jae oldu. Savunma disiplini ve takım oyununa katkısı sebebiyle ManU’nun yapısına uygun görülen Koreli yıldız; sözleşmesinde bulunan 45 milyon euroluk serbest kalma maddesiyle İngiltere’nin yolunu tutabilir.

Futbol hayatına Dooryong ES’te başlayan Kim Min-jae; Kore’deki kariyerine 2019’a kadar devam etti. Jeonbuk’tan Beijing Guoan’a geçerek Çin Ligi tecrübesi edinen Kim; burada yakaladığı çıkışla Avrupa ekiplerinin de listesinde yer almaya başladı. 2021 yazında takımdan ayrılma kararı alan Koreli oyuncu; Avrupa’daki ilk tercihini Fenerbahçe’den yana kullandı. Türkiye kariyerinde de yükselişini sürdüren Kim; taraftarın en çok sevdiği oyuncuların başında gelmekteydi. Sözleşmesindeki serbest kalma maddesinin aktif hale getirilmesi ise; Kim’in Napoli kariyerini başlattı. Fenerbahçe’den İtalyan devine geçen Kim; oynadığı 8 maçta 2 gol bulmayı da başardı.

Exit mobile version