Kerem Aktürkoğlu İçin Nice İddiası Büyüyor!

Fransız ekibi Nice, Galatasaray'ın yıldız ismi Kerem Aktürkoğlu'nu transfer etmek istiyor.

kerem1

Transfer döneminin en büyük bombalarını patlatarak taraftarlarını mutlu eden Galatasaray’da çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Teknik direktör Okan Buruk ve yönetimin yapmak istediği transfer hamleleri; yeni sezonda Galatasaray’ın çok daha heyecanlı dönemler geçireceğine işaret ediyor. Ancak yönetimin çözmesi gereken bir başka problem de transfer dönemiyle birlikte ortaya çıkmaya yakın. Geçtiğimiz sezonun parlayan yıldızları için talipler çoğalırken, Galatasaray yönetiminin de satış yapılma durumu için alternatiflere yoğunlaşması arzulanıyor.

Transfer döneminin ilk günlerinde Marcao’yu Sevilla’ya yollayan Galatasaray yönetimi; Brezilyalı yıldızın yerini tam anlamıyla dolduramadı. Abdülkerim Bardakçı’yı rotasyon opsiyonu olarak takımda düşünen teknik direktör Okan Buruk; Marcao’nun yerinin doldurulmasını beklerken bir şokla daha karşılaşabilir. Victor Nelsson’un da Sevilla’yla temasta olduğu öğrenilirken, sarı kırmızılı ekibin savunmaya ikinci takviyeyi yapma zorunluluğu da ortaya çıkabilir. Hücum hattı ve orta saha için yüklü miktarda harcamalar yapan Galatasaray yönetimi; gelecek gelirlerle birlikte defans hattında da yeni bir tandem kurmak zorunda kalabilir.

Stoper hattının tamamen değişme ihtimaline karşın yoğun bir şekilde çalışan yönetim; transfer sürecinde bir şokla daha karşılaşabilir. Geçtiğimiz sezon içerisinde pek çok Avrupa ekibiyle adı anılan Kerem Aktürkoğlu için transfer ihtimali yeniden yükseldi. Okan Buruk’un kadroyu üzerine kurduğu isimlerden biri olan Kerem’in ayrılmamasını planlayan yönetim; Victor Nelsson’da olduğu gibi oyuncu bazlı bir ayrılma kararıyla karşı karşıya kalabilir. Kerem’in transferi için uğraş verecek kulüplerin başında Ligue 1 ekibi Nice gelmekte.

Kerem’e Nice’ten Büyük Teklif Gelebilir!

Son günlerde transfer çalışmalarını hızlandıran Nice’le birlikte daha çok anılmaya başlanan Kerem; sezon öncesinde ise Lyon ve Wolfsburg gibi ekipler için düşünülen bir isimdi. Galtier döneminde de Nice’in listesinde yer alan milli oyuncumuz, Lucien Favre’ın takımın başına geçmesi sonrasında da Akdeniz ekibinin önemli hedeflerinden biri oldu. Favre’ın transfer listesindeki öncelikli isimlerin savunmacı ve orta saha olduğu bilinmekteydi. Bu nedenle ilk hedeflerini kısa bir sürede takıma katan Nice; hücum için düşünülen opsiyonlarını da bu dönemde takıma katmayı planlıyor. Kerem transferinde şu an için bir rakiplerinin olmaması, kendileri için avantaj görünüyor. Ancak Galatasaray’ın Kerem’i bu sezon da satmak istememesi, pazarlık yapılacak fiyatın daha da büyümesini sağlayabilir.

Yaptığı hamlelere toplamda 33 milyon euro bonservis harcayan Nice kulübü; Galatasaray’a da yaklaşık 14 milyon euroluk bir teklif yapmaya hazırlanıyor. Konunun henüz resmiyete dökülmediği bilinirken; Fransız ekibinin oyuncu ve kulüple sözlü temaslar kurduğu iddia edildi. Bu teklifi en az 18-19 milyon euroyla karşılamayı planlayan sarı kırmızılı ekip; öte yandan yıldız oyuncunun yerini doldurabilecek isimleri de araştıracak. Kerem’in Nice transferi hakkında henüz bir görüş belirtmemesi, görüşmeleri Galatasaray lehine yöneltiyor. Ancak milli oyuncunun gitme isteğinin artması, ibreyi Fransız devine doğru döndürebilir.

Gölcükspor, Hisareyn gibi amatör kulüplerin alt yapısından sonra Başakşehir’de üst yapı oyuncusu haline gelen Kerem Aktürkoğlu; turuncu lacivertli ekipte profesyonel olamadı. Bodrumspor ve Karacabeyspor’da birer sezon şansını deneyen Kerem; 2019’da transfer olduğu 26 Erzincanspor’da ise yakaladığı büyük çıkışla gündeme oturdu. Tüm büyük ekiplerin radarına giren yıldız isim, 2020 yazında bedelsiz olarak Galatasaray’a imza attı. İki sezon içerisinde Galatasaray’da da performansını katbekat yükselten Kerem; 81 maçta 19 gol 15 asist kaydetti ve son iki yılın en formda isimlerinin başında gelmekte.

Exit mobile version