Kante’den Chelsea’ye Ayrılık Sinyali: PSG ve Juventus Peşinde!

Chelsea'nin dünyaca ünlü yıldızı N'Golo Kante, takımın istikrarsızlığı sebebiyle ayrılmayı düşünmekte.

kante1

Premier Lig devlerinden Chelsea’nin yıldızı N’Golo Kante; kulübün çalkantılı süreçlerinden sonra geleceği konusunda tereddütler yaşamaya başladı. Son bir yıl içinde Chelsea’de; kulübe kayyum atanması, sahip değişimi, yıldız isimlerin ayrılışı ve en sonunda da Thomas Tuchel’in ayrılışı gibi büyük olaylar birbiri ardına gelen haftalarda yaşandı. Takımın istikrarsızlaşması ve istenen ücret konusunda da sorunlar çıkarması, Kante’nin ayrılma planlarını ayyuka çıkarabilir. Tecrübeli orta sahanın Dünya’nın her takımı tarafından istenecek olması da, boşa çıkma ihtimali bulunan Kante’nin istediği maaşı da elde edeceğini işaret ediyor.

ABD kaynaklı spor mecralarından çıkan haberlerde, tecrübeli orta saha için Paris Saint-Germain ve Juventus’un teklif götürmeyi planladığı konuşuluyor. İki dev ekibin de Kante’nin Chelsea’deki geleceği için karar vermesi beklediği öğrenildi. Chelsea yönetimiyle henüz resmi temasları kurmayan Kante’nin temsilcileri; başarılı yıldızın isteyecekleri ücreti üstü kapalı bir şekilde yönetime aktardı. Chelsea’nin yönetim kademesi ise, oyuncunun yaşı nedeniyle belirtilen rakamı hızlıca geri çevirdi. Her iki tarafın da resmi pazarlıklarda orta yolu bulma ihtimali mevcut. Ancak bu durum için hem Kante hem de Chelsea cephelerinin yedek plan yapması muhtemel.

PSG ve Juventus’un kadrosuna katmak istediği 31 yaşındaki Fransız yıldız, kontrat görüşmeleri için tarihi erkenden belirlemek istemiyor. Kasım ortasında başlayacak ve Aralık ortasında sona erecek olan Dünya Kupası; başarılı ön libero için kilit bir konumda. Dünya Kupası’nda bir kez daha üstün performans göstermesi halinde; N’Golo’nun isteyeceği yıllık ücretler ve bonuslar güncellenecek. Beklenen seviyelerde veya vasat olunması halinde ise; kontrat şartları bir miktar da olsa farklılaşacak.

Chelsea’nin Teknik Direktör Değişimi De Transfere Etki Edebilir!

Takımda yaşanan istikrarsız tablo nedeniyle ayrılma fikirlerini canlı tutmaya başlayan N’Golo Kante; bu nedenle iyi bir ücret veren ve iyi bir plan sunan olursa yeni ekibiyle anlaşma sağlayacak. Şu anda PSG ve Juve’nin takibe aldığı Fransız yıldız; mevcut takımı Chelsea’de kalmaya da sıcak bakıyor. Geçtiğimiz günlerde yaşanan teknik direktör değişimiyle takımı Graham Potter’a emanet eden Londra ekibi; Kante’nin geleceğini de Potter’ın performansına bağlamış oldu. Kante’nin Potter’ın planında ne kadar var olup olmayacağını görmek istediği; bu nedenle de bir süre daha planın içinde alacağı rolü test etmeye başlayacağı konuşuluyor.

Graham Potter’ın ağırlıklı olarak üçlü savunma ve dinamik bir oyun tarzı benimsediği biliniyor. Bu oyun tarzını Chelsea’ye de uygulaması beklenen İngiliz menajerin ilk tercihlerinden birinin; dinamizm gerekliliği sebebiyle Kante olacağı öngörülüyor. Ancak 31 yaşındaki oyuncunun da yüksek maaş teklifi alması durumunda, takımda ayrılma kararı alma ihtimali gitgide yükselecektir.

Suresnes ve Boulogne alt yapılarında futbol hayatına başlayan N’Golo Kante; Boulogne’da yakaladığı çıkış sonrasında Caen’a transfer oldu. Caen formasıyla gösterdiği performans sayesinde Avrupa’nın diğer liglerinde de görünür hale gelen Kante; yalnızca 2 yıl sonra Premier Lig ekiplerinden Leicester’a geçti. İngiliz ekibinde geçirdiği 1 yılda tarihi bir başarı yakalayan Fransız oyuncu; takımın ilk ve tek Premier Lig zaferinde büyük bir rol oynadı. Bu sayede Dünya çapında bir üne kavuşan Kante; 2016 yazında 35.8 milyon euroya Chelsea’ye imza attı. Chelsea formasıyla Premier Lig ve Şampiyonlar Ligi şampiyonlukları kazanan Kante; aynı dönemde Fransa’yla Dünya Kupası zaferine de ulaştı.

Exit mobile version