Kaan Ayhan’a Beşiktaş Talip!

Süper Lig devlerinin tamamının radarında olan Kaan Ayhan'a Beşiktaş'tan teklif gitti!

kaan1

Beşiktaş‘ta transfer çalışmaları kaldığı yerden devam ediyor. Geçtiğimiz sezonun son günlerinden bu yana üçlü savunma odaklı bir plan üzerinden ilerleyen siyah beyazlılar; teknik direktör Valerien Ismael’in düşündüğü oyun anlayışına uygun isimler transfer ediyor. Süper Lig şampiyonluğu için rakiplerinden ayrışacağı bir oyunla sezona başlamak isteyen yönetim ve teknik heyet; savunma ve hücum bölgelerine yaptığı transferlerle kadronun yeniden yapılanmasını da tamamlamaya çalışıyor. Öte yandan eksik kalan bir diğer mevki olan sol bek pozisyonu da, Arthur Masuaku transferiyle dolduruldu.

Yabancı sınırı nedeniyle savunma hattına yerli takviye yapmayı düşünen yönetim; özellikle de Ismael’in istediği sağ stoper rolünü doldurabilecek isimleri listesinde tutuyor. Sol ayaklı stoper rolünü Emrecan Uzunhan ve Francisco Montero’yla ikame eden Beşiktaş, merkezde ise tecrübeli transferi Romain Saiss’e güveniyor. Üçlü savunmanın sağını kaplayacak oyuncu için ise; uzun yıllardır tüm takımların gündeminde yer alan bir ismin listede ilk sırayı kapladığı öğrenildi.

Sassuolo’dan ayrılmayı bu sezon itibarıyla yoğun bir şekilde düşünen Kaan Ayhan; Beşiktaş ve pek çok dev ekibin radarında. Galatasaray, Trabzonspor ve Fenerbahçe’nin de istediği milli oyuncu; takımının yüksek bonservis istemesi sebebiyle hiçbir Süper Lig devine resmi transferini tamamlayamadı. Süper Lig’deki yabancı sınırı nedeniyle Türk takımlarına bonservis ücretlerini daha yüksek perdeden belirleyen Sassuolo yönetimi; Beşiktaş’ın yapacağı teklifin de en az 5-6 milyon euroyu bulmasını bekliyor.

Beşiktaş yönetiminin geçtiğimiz sezondan bu yana transfer etmek istediği deneyimli savunmacı; bu sezonki oyun anlayışıyla birlikte elzem bir konumda görülüyor. Stoper bölgesinin haricinde sağ bek ve ön libero olarak da oynayabilen Kaan Ayhan’ın; bu özellikler sayesinde Beşiktaş teknik direktörü Valerien Ismael’in dikkatini çektiği biliniyor. Sağ stoper pozisyonu için ideal isim olarak görülen 27 yaşındaki savunmacı; Sassuolo cephesinin ikna edilmesi durumunda siyah beyazlı renklere bağlanabilecek.

Öte yandan savunmacı arayışlarını devam ettiren Fenerbahçe ve Trabzonspor da Kaan için teklif yapma telaşında. Her iki takımda da önemli roller alabileceği tahmin edilen Kaan’ın; bu ekiplerde de oynamaya olumlu yaklaştığı biliniyor. Ancak oyun sistemi ve üstlenebileceği sorumluluklar sebebiyle, oyuncunun da Beşiktaş’a daha yakın olduğu konuşuluyor. Sassuolo’nun tatmin olacağı teklifi henüz yapamayan Beşiktaş ve diğer devler; talep edilen ücrette anlaşma sağlanması halinde transferi tamamlayacak. Haziran 2024’e kadar kontratı bulunan başarılı oyuncunun, tam da bu nedenle İtalyan ekibinin istediği şartlarla transfer görüşmeleri yaptığı biliniyor. Kaan’ın bir sonraki sezonda daha da popüler bir konuma gelmesi de oldukça olası bir konumda.

Alt yapı eğitimini Alman devi Schalke 04’te alan Kaan Ayhan; burada profesyonel olduğu anlardan hemen sonra kulübünde istikrar yakalayamadı. 3 yıllık Schalke döneminde göze giremeyen yıldız oyuncu, 2016 Ocak’ta kiralık olarak Frankfurt’a geçti. 6 aylık Frankfurt süreci sonrası 4 yıllık Fortuna Düsseldorf kariyerine başlayan Kaan, burada gösterdiği performans sayesinde A Milli Takım havuzuna dahil oldu. 2020 yazında 2.5 milyon euroya Sassuolo’ya imza atan milli oyuncu; takımında rotasyonun önemli isimlerinden oldu. Milli Takım’da ise, çok yönlülüğü sayesinde tam 49 maçta görev almayı başardı.

Exit mobile version