Juventus Yönetiminin Tamamı İstifa Etti!

Son dönemde adları mali hesaplarda yapılan usulsüzlükle anılan Juventus başkanı Andrea Agnelli ve yönetim ekibi toplu olarak istifa etti.

juve yonetim

İtalya Serie A‘nın dev ekibi Juventus’un yönetiminde bulunan tüm üyelerin istifa ettiği ortaya çıktı. Başkan Andrea Agnelli ve ekibi; son dönemlerde çokça konuşulan mali hesaplardaki usulsüzlük iddiaları nedeniyle bu kararı aldı. Mayıs 2021’den bu yana Torino Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın daha da büyüyeceğinin kesinleşmesi; sürecin istifaya doğru sürüklenmesinin önünü açtı. Savcılık yetkililerinin ve yargı cephesinin Juventus kayıtlarını daha detaylı inceleyeceği bu dönemde, yeni bir yönetimle kulübün daha rahat çalışabileceği düşünüldü. Bu sebeple de Agnelli ve ekibi görevi bıraktı.

2019-202 ve 2020-2021 sezonları için ortaya atılan mali usulsüzlük iddiası, bir yıldan fazla bir süredir Torino Cumhuriyet Başsavcılığı’nda açılan bir dosyayla inceleniyor. İtalya Piyasa Denetleme Kurulu’nun (CONSOB) tespit ettiği eksiklerin çoğalması ve dava sürecinin daha da somut bir hale gelmesi ise; Juventus’u günümüzde yöneten ekibin değişme sürecini başlattı. Juventus’un web sitesinden yapılan açıklamada; yönetimin teknik ve muhasebe konularının önemini göze aldığı, bu sebeple de yargıyla beraber ilerleyecek sürecin şu anki yönetimle ilerlemesinin yanlış olduğu aktarıldı.

Yönetim yapısının tamamen değişeceği bu senaryoda; Andrea Agnelli ve Pavel Nedved gibi önemli figürler devre dışı kaldı. Kulübün CEO’luğunu üstlenen Maurizio Arrivabene’nin görevinin ise 18 Ocak 2023’te sona ereceği kaydedildi. Kulüpte yeni yönetim oluşana kadar alınan kararlarda başı çekecek isim ise; genel müdür pozisyonuna getirilen Maurizio Scanavino oldu. Scanavino ve geçici yönetim olarak devam edecek ekip; yeni yönetimin görevlendirilmesi yapılana kadar kulübün başında olacak.

“Juventus’ta Deprem!”

İtalyan basınının bu haberi servis etmesiyle birlikte, spor gündeminde tüm ibreler Juventus’a döndü. “Juventus’ta deprem” başlıklarıyla yayımlanan haberlerde; Agnelli’nin CONSOB’un denetlemesinin daha şeffaf olması amacıyla bu kararı aldığına yer verildi. Agnelli’nin kulüp çalışanlarını bilgilendirdiği e-postada; camianın hassas bir dönemden geçtiğini ve yeni bir yönetimle daha sağlıklı kararların alınabileceği açıklandı. İtalyan basınının Agnelli’nin e-postası sonrasında Juventus yönetiminin değişeceğine dair haberi aldığı belirtilirken; 2010 yılından bu yana kulübün başında olan İtalyan iş insanının başkanlığı kime devredeceği ise merak edilmeye başlandı.

İtalya’nın spor gündemine doğrudan etki eden bu gelişme; Juventus’un en başarılı dönemlerinden birini yaşayan Agnelli’nin vedası sebebiyle çok daha fazla konuşulmakta. 2012-2020 yılları arasında 9 yıl üst üste şampiyonluk kazanan Juventus; ülke şampiyonluklarında rakipleri Inter ve Milan’ın tam iki katı şampiyonluk sayısına ulaştı. Bu dönemi inşa eden başlıca isim olarak bilinen Andrea Agnelli ise; kulüp tarihinin en önemli figürleri arasına girmişti. Kulübün sahibi olan FIAT’ın varislerinden olan Agnelli; bu görevi 2010 yılında devralmış ve yaklaşık 1 yıl sonra stadyum inşasını tamamlamasıyla da ilgiyi üzerine çekmeyi başarmıştı.

Geçtiğimiz yıl Real Madrid başkanı Florentino Perez’le birlikte öncülük ettiği Avrupa Süper Ligi projesiyle tepkileri üzerine çeken Agnelli; bu sürecin ardından yoğun bir soruşturma dönemine adım attı. “Prisma” kod adıyla bilinen soruşturmayla birlikte üzerindeki şaibelerin arttığı bilinen Agnelli; son yılında ağırlıklı olarak bu tartışmalar ve kulübün düşüşe geçmesiyle anılmaktaydı. Kasım 2021’den bu yana incelemelerin yapıldığı kulüp ofislerinde, borçlanmaya dair muhasebe alanında birtakım oynamalar yapıldığı tespit edilmişti. Siyah beyazlı ekibin birçok oyuncusunun da ifade verdiği bu süreçte; Agnelli ve ekibinin çok daha şaibeli bir konuma sürüklendiği bilinmekteydi.

Exit mobile version