Juventus, Sancho’yu İstiyor!

Serie A devi Juventus, Manchester United'da kadro dışı kalan Sancho'ya teklif yapacak!

sancho 1

Premier Lig devi Manchester United’da sular durulmuyor. Geçtiğimiz sezon ligde 3. olmalarının ardından yüksek bonservislerin ödendiği bir transfer harekatına imza atan United, yapılan hamlelerin birçoğundan beklediği verimi alamadı. Özellikle de kaleci Onana ve orta alandaki Mason Mount, tartışmaların odağındaki isimler oldu. Geçtiğimiz hafta Şampiyonlar Ligi grup aşamasında evinde Galatasaray’a yenilmesi ise, ManU’daki tartışmaların uzun süre daha devam edeceğinin ispatı niteliğindeydi.

Bu sezonki başarısızlığın başlıca nedeni olarak, kadrodaki sakatlıkların fazlalığı ve eldeki isimlerin takıma uyuma sağlamaması gösterilmekte. İngiliz basını, yapılan transferler sebebiyle United menajeri Erik ten Hag’a yoğun bir biçimde yüklenmekte. Ayrıca takımda kadro dışı kalan oyuncuların da bulunması, gözlerin bir kez daha ten Hag’a dönmesine yol açtı. Antony’i geçtiğimiz hafta oynanan Galatasaray maçıyla yeniden kadroya alan Hollandalı menajer, buna karşın Sancho’yu kadroya geri çağırmadı. İngiliz yıldızın uzun süredir kadro dışı olması ise, transfer haberlerinin yayılmasına neden oldu.

Manchester United’daki problemler ve teknik direktörle anlaşamaması sebebiyle kadro dışı kalan Jadon Sancho; yakın dönemde Serie A devi Juventus’la anılmaya başlandı. Takımdaki durumunun sona ermesi halinde gelen teklifleri değerlendirmesi beklenen İngiliz kanat oyuncusu, EURO 2024’te milli takımın kadrosunda bulunabilmek adına bu fikre çok daha fazla yoğunlaşabilir. İngiliz basınında gündeme gelen iddialar, Sancho’nun Juventus’a bonservis opsiyonuyla transfer olacağı yönünde. İtalyan ekibi ise, haberdeki iddialara göre Sancho hamlesi için oldukça heyecanlı.

Juventus’un Sancho için Ocak ayından itibaren geçerli bir teklif sunması bekliyor. Ocak – Haziran arasını kapsayan teklifte, yıldız oyuncunun haftalık maaşının yarısını ödeme şartı bulunuyor. Bu şarta göre, Juventus’un cebinden ayda yaklaşık 700 bin pound çıkacak. Maaş ödemesi haricinde bir kiralama ücreti ödemeye sıcak bakmayan Torino ekibi, yıldız ismin bonservisini ise sezon sonunda kendi bünyesine almayı hedefliyor. Juve yönetiminin ManU’ya yaptığı bonservis teklifinin 73 milyon euro civarında olduğu konuşuluyor.

Yaklaşık 1 ay önce antrenman performansı sebep gösterilerek kadro dışı bırakılan Jadon Sancho, kariyerinin ikinci yurt dışı deneyimiyle yeniden yükselişe geçebilir. Borussia Dortmund’da yıldızını parlatarak United’a transfer olan İngiliz oyuncu, Juventus’taki yıldız oyuncu arayışını da dindirebilir. Paul Pogba’nın doping nedeniyle kontratının feshedilme ihtimali, Juve’nin bu hamle için bütçe oluşturabilmesine vesile oldu. Pogba’nın yüksek maaşından kısa bir süre içerisinde kurtulmayı hedefleyen siyah beyazlılar, Fransız yıldızın maaşından çok daha düşük bir bedel karşılığında Sancho’yu renklerine bağlayabilir.

Jadon Sancho Kimdir?

Watford ve Manchester City alt yapılarında futbol eğitimini alan Jadon Sancho, genç yaşta kendisini göstermeyi başarmış bir isim. Henüz 17 yaşında Borussia Dortmund’un radarına takılan İngiliz yıldız, 20 milyon euro karşılığında City’den Dortmund’a geçmişti. Alman devinde 4 yıl içerisinde gösterdiği performans, Sancho’nun Dünya’nın en iyi kanat oyuncularından biri olarak görülmesini sağlamıştı. 2021 yazında 85 milyon euro karşılığında Manchester United’a geçen Sancho, İngiliz devinde beklediği çıkışı yakalayamadı. 85 maçta 12 gol 6 asist kaydeden 23 yaşındaki oyuncu, geçtiğimiz ay itibarıyla ManU’da kadro dışı kaldı.

Exit mobile version