Süper Lig’de yaz transfer dönemi bu Cuma sona eriyor. Birçok Avrupa liginden 10-15 gün sonra nihayete erecek olan ülkemizin transfer periyodu, bu yıl birçok önemli sürprize sahne oldu. Fenerbahçe ve Galatasaray’ın bomba hamlelerinin çokça konuşulduğu bu dönemde, Beşiktaş ve Trabzonspor’un son günlerdeki hamleleri de dikkat çekmeyi başardı. Özellikle de birkaç gün içerisinde takımını önemli yıldızlarla donatan Trabzonspor, Eylül ayının en aktif kulübü olarak görüldü.
Yaz aylarında birbirinden iddialı takviyeler yapan Galatasaray, UEFA listelerinin teslim tarihinde ise Davinson Sanchez ve Tanguy Ndombele’yi kadrosuna kattı. Tottenham Hotspur’da forma şansı bulamayan iki yıldızı da aynı günde renklerine bağlayan sarı kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi’nde adından söz ettirmeye aday bir kadro kurmayı başardı. Özellikle de hücum hattındaki rotasyonuyla dikkatleri üzerine çeken Galatasaray’ın kadrosu, ligde de zirveyi bu yıl da elinde tutmaya çalışacak.
Geçtiğimiz sezonki şampiyonlukta yıldızını parlatan isimlerin büyük bir kısmı ise, yeni sezonda da kadronun önemli parçaları olarak görev almaya devam ediyor. Yalnızca Milot Rashica’yı Beşiktaş’a kaptıran, Nicolo Zaniolo’yu ise Aston Villa’ya büyük bonservis kazanımı umuduyla gönderen Galatasaray yönetimi; yaz döneminde çok istenen bütün yerli ve yabancı isimleri de kadroda tuttu. Özellikle de Şampiyonlar Ligi’nde çok fazla kaliteli isme ihtiyacı olduğunu düşünen Galatasaray yönetimi, yüklü bonservis teklifleri aldıkları isimlerin tamamıyla yoluna devam etmeyi başardı. Bu isimlerden biri olan Sacha Boey’in, Ocak ayında takımdan ayrılma ihtimali bulunduğu konuşulmakta.
Sezon başında Sacha Boey’e gelen tüm teklifleri reddeden Galatasaray, oyuncunun da takımıyla birlikte Şampiyonlar Ligi’nde boy gösterme isteği sebebiyle önemli bir kazancı elinin tersiyle itti. Ancak Boey’den gelmesi muhtemel görülen 22-23 milyon euroluk bonservis bedelini de kaçırmayı istememekteler. Bu sebeple Ocak ayında gelecek tekliflerin de değerlendirilme ihtimali bulunuyor. Sarı kırmızılı ekibin Şampiyonlar Ligi’nden elenmesi halinde, Boey’in satışına onay verilecek. Son 16’ya kalınması durumunda ise, satışın Haziran’a bırakılması bekleniyor.
İtalya Serie A devi Juventus’un takip etmeyi sürdürdüğü Fransız sağ bek, Galatasaray’ın şu anki en yüksek bonservis kazancı elde edebileceği isim olarak görülüyor. Sezon başında da Galatasaray ve Juventus’un transfer için görüşmeler yaptığı iddia edilirken, Boey için yapılan teklifin yeterli bulunmadığı öğrenildi. Nicolo Zaniolo için de Galatasaray’ın kapısını birçok kez çalan Juve, İtalyan oyuncunun Aston Villa’yı tercih etmesi sebebiyle pazarlıklardan eli boş döndü. Boey için Ocak ayında bir kez daha Galatasaray’la görüşmeyi planlayan Torino devi; 22 yaşındaki yıldızı transfer etmesi durumunda, sezon başında renklerine bağladığı Timothy Weah’la dönüşümlü oynatmayı hedefliyor.
Rennes alt yapısında yetişen ve Fransız ekibinde çok kısa bir süre A Takım deneyimi yaşayan Sacha Boey, Dijon’da kiralık geçirdiği sezonun ardından Galatasaray’a transfer oldu. 1 milyon euro karşılığında sarı kırmızılı formayı giyen Fransız oyuncu, ilk sezonunda beklentileri karşılayamadı. Okan Buruk döneminde yıldızını fazlasıyla parlatan başarılı sağ bek, Avrupa’nın en çok takip edilen bek oyuncularından biri haline geldi. Galatasaray’da 61 maça çıkan Boey, 2 gol 4 asistlik skor katkısına imza attı.