Juventus, Enes Ünal’ın Peşinde!

İtalya Serie A devi Juventus, Getafe'de forma giyen milli oyuncumuz Enes Ünal'ı transfer etmek istiyor.

enes1

İtalya’da sezona iyi bir başlangıç yapamayan Juventus; devre arasında yapacağı takviyelerle yeniden yapılanma sürecine adım atmanın peşinde. Takımdaki birçok oyuncunun ayrılma ihtimalini hesaplayan Torino ekibi; kale de dahil olmak üzere, kadronun her bölgesine yeni isimler eklemeyi planlıyor. Takımda yeri en garanti pozisyonlardan biri olan santrforda da transfer planları yapıldığı konuşulmaya başlandı. Milik’in kiralık gelmesi ve istenen seviyede olmaması; Dusan Vlahovic’in yedeği olarak konumlanabilecek bir ismin transferini de düşündürmeye başladı.

Milik’in önümüzdeki sezon takımda olmayacağı senaryoyla hareket etmek isteyen Juve; Getafe’de son iki sezondur yükselişte olan milli oyuncumuz Enes Ünal’ı radarına aldı. İspanyol basınında çıkan haberlere göre, İtalyan devinin başarılı golcüyü yakından izlemeye başladığı iddia edildi. Yaz aylarında da Enes’le adı anılan Torino ekibi; bonservis ödememek adına bir yıllığına Marsilya’dan Milik’i kiralamıştı. Ancak önümüzdeki sezon kadroda büyük bir değişim ve yeni bir yapı görmeyi arzulayan Juventus yönetimi; daha radikal adımlar atabilmek adına birçok yeni ismi kadrosuna katabilir.

Zidane Etkisi Var Mı?

Juventus’un Enes Ünal’ı yeniden takip etmeye başlaması, İtalyan basınında şüpheli yaklaşımlara neden oldu. Bir süredir yeterliliği tartışılan ve taraftarlar tarafından da gönderilmesi talep edilen Massimiliano Allegri; hem kontratındaki tazminat maddesi, hem de yönetimle arasını iyi tutması sebebiyle takımdaki görevine devam etmekte. Ancak en geç yeni sezon itibarıyla takımdaki Allegri dönemini sona erdirmeyi planlayan Juve; takımın başına eski yıldızı ve teknik direktörlükte büyük başarılar kazanan Zinedine Zidane’ı getirmeyi planlıyor.

Zidane’ın Juventus yönetimiyle temasta olduğu ve yeni sezon için farklı bir planlama düşündüğü iddia ediliyor. Birçok futbol otoritesi gibi Zidane’ın da kadroyu yetersiz gördüğü ve neredeyse tüm mevkilere üst düzey isimler istediği konuşulurken; yeni sezonda Juve kadrosunda kimlerin katılacağı merakla beklenmeye başladı. Defans hattında ve orta sahada köklü değişiklikler planlayan yönetim; Zidane’ın gelmesi halinde Fransız efsanenin talep edeceği oyuncuları takıma katacak. Enes Ünal’ın da santrfor hattında düşünülen isimler arasında yer aldığı ve transferin bitmesi için devre arasında dahi hamle yapılacağı öngörülüyor.

Enes Sıcak Bakıyor!

Getafe’yle 2025 yılına kadar kontratı bulunan milli oyuncumuz, takımdaki formu nedeniyle büyük teklifler haricindeki planları kabul etmek istemiyor. Uzun bir süre sonra formunun zirvesini test eden yıldız isim; bu sayede Milli Takım’da da as forvet konumuna gelmeyi başarmıştı. Takımını golleriyle kümede tutan isimlerden olan Enes’in; Juventus’tan gelecek bir teklifi kabul etmesine kesin gözüyle bakılıyor. Bir dönem Manchester City bünyesinde de rol alma başarısı gösteren 25 yaşındaki santrfor; yeni sezonda siyah beyazlı formayı sırtına geçirebilir.

Bursaspor alt yapısından yetişen ve genç yaşta profesyonel olan Enes Ünal; alt yaş Milli Takım ve Bursaspor formasıyla kısa sürede kendisini gösterdi. Avrupa’ya ilk adımını da bu sayede atan yıldız isim; 2015’te Manchester City tarafından 4.4 milyon euroya transfer edildi. İlk olarak Genk’e kiralanarak Avrupa’da ilk maçlarına çıkan Enes, aynı sezon NAC Breda formasını da kiralık olarak giydi. Bir sonraki sezon Twente’de başarılı bir çıkış yakalayan Enes; 2017 yazında City’den bonservisiyle Villarreal’e geçti. Villarreal’de istediği seviyeye çıkamayan yıldız oyuncu; Levante ve Real Valladolid’de kiralık oynadıktan sonra Getafe’ye 9 milyon euro karşılığında imza attı. İlk sezonunda kendisini gösteremeyen Enes; son dönemde ise takımının gol yükünü taşıyan isim oldu. Bu sezon Getafe’de 12 maça çıkan Enes, 4 gol 2 asist kaydetti.

Exit mobile version