Julian Alvarez’e Barcelona Kancası!

Lewandowski'nin ayrılma ihtimali için forvet arayan Barcelona, City'den Alvarez'i takip etmeye başladı.

alvarez 1

Son yıllarda yaşadığı maddi problemler nedeniyle başarılı dönemler geçirmeyen Barcelona, geçtiğimiz sezon yaptığı transfer hamlelerinin etkisini gördü ve ligde zirveyi elde etti. Messi sonrası gelen şampiyonlukla birlikte, Katalan devinin önümüzdeki yıllar için oluşturduğu planlar da hayata geçmeye başladı. Birçok transferde maaş limitine veya bonservis ödemelerine takılan Barça, bu sorunu atlatabilmek için maddi kaynak aramaya devam ediyor. Ancak birkaç yıl sonra stadyum inşaatının da tamamlanmasıyla birlikte, Barcelona’nın yeniden eski günlerine dönebileceğine inanılıyor.

Geçtiğimiz yılki şampiyonlukla birlikte yükseliş ivmesini yakalayan Barcelona, bu zaferde en büyük paylardan birini Robert Lewandowski’ye borçlu. Bayern Münih’ten transfer edilen tecrübeli golcü, takımının skor üretimi yönündeki sıkıntılarını büyük ölçüde giderdi. Birçok maçta yalnızca Lewa’nın golüyle galibiyete uzanan Barça, başarılı ismin yaşı ve gelen tekliflerin yüksekliği nedeniyle ayrılma ihtimali için de hazırlık yapıyor. Özellikle de Suudi Arabistan devlerinin Lewandowski’yi ısrarla istemesi, Katalan ekibinin önümüzdeki yılki planlarını güncellemesine yol açabilir.

Barcelona’ya yakın basın kaynaklarının aktardığı haberlerde, Lewandowski’nin yerine sürpriz bir golcünün düşünüldüğü iddia edildi. Dünya Kupası’nda zafere giden Arjantin’de Messi’nin partneri olan Julian Alvarez, Barça’nın ileri uçta oynatmak istediği ilk oyuncu olarak öne çıkıyor. Ezeli rakibi Real Madrid’in Mbappe’yle kontrat yapma ihtimalinin bulunması, Barcelona’nın bu hamlede tereddüt etmemesini sağlayabilir. Manchester City’deki performansıyla da takdir toplayan başarılı golcü, bir sonraki durağını Katalonya olarak belirleyebilir.

Geçmişte de Messi’nin milli takımdan partneri olan Agüero’yu transfer eden Barcelona yönetimi, oyuncunun sezon içerisinde oluşan sağlık problemleri nedeniyle futbolu bırakmasına tanık olmuştu. Dünya Kupası’nda dahi Alvarez’i yakından takip ettiği bilinen Barcelona yönetimi, efsane isim Messi’yle gösterdiği performans sonrasında Arjantinli yıldızı daha da fazla istemeye başladı. Bu sezon da Lewandowski’yle devam eden Katalan devi, Polonyalı yıldızın sezon sonunda gelebilecek Suudi Arabistan tekliflerini değerlendirmesi için olanak sağlayacak. Buradan açılacak maaş boşluğuyla da, Alvarez’in transferi için uğraşılacak.

Şubat ayından itibaren Julian Alvarez transferi için ilk adımları atmayı hedefleyen Barcelona, sportif direktörü ve eski yıldızı Deco’nun önderliğinde bu girişimlere atılmayı planlıyor. Raphinha ve Joao Cancelo transferlerinde de büyük rol oynadığı bilinen Portekizli futbol adamının, Julian Alvarez’in transferinde de etkin olması bekleniyor. Ayrıca Alvarez transferinde kulübün en büyük efsanesi konumundaki Messi’nin de yardımı istenebilir. Milli takımdan arkadaşı olan Alvarez’e Barça hakkında referans vermesi beklenen Messi, kendisinin gelmediği senaryoda dahi takımına katkı yapabilir.

River Plate alt yapısında yetişen Julian Alvarez, A Takım seviyesinde gösterdiği performansla da dikkatleri üzerine çekmişti. Ocak 2022’de Manchester City tarafından transfer edilen Arjantinli forvet, Temmuz 2022’de İngiltere macerasına başladı. İlk sezonunda da birçok maçta kendisini ispatlamayı başaran Alvarez, aynı sezonun içerisindeki Dünya Kupası performansıyla da adından söz ettirdi. Genç yaşta Dünya Kupası kazanan Arjantin’in forveti olan Alvarez, bu sezon da City’de fark yaratan isimlerden. 13 maçta 6 gol 5 asist yapan yıldız isim, santrforda Haaland’ın olması sebebiyle birçok dev ekip tarafından yakın takibe alındı.

Exit mobile version