Jose Mourinho’nun Yeni Adresi Benfica!

Benfica'da Bruno Lage dönemi sona erdi. Portekiz basınında çıkan iddialar, görevi Mourinho'nun devralacağına işaret ediyor.

mourinho 1

Ağustos ayının sonlarında Fenerbahçe ile Benfica arasında oynanan Şampiyonlar Ligi play-off maçı, birçok açıdan her iki takımın da kaderini değiştirdi. Turun ilk maçı öncesinde Fenerbahçe ve Benfica yönetimlerinin Kerem Aktürkoğlu için pazarlık yaptığı bilinmekteydi. İlk maç 0-0 sonuçlanırken, rövanş maçının hemen öncesinde ve maç esnasında yaşanacaklar henüz bilinmiyordu. Maçın bir gün öncesinde Jose Mourinho’nun transferlere dair yaptığı açıklamalar, 1-0’lık yenilginin ardından Portekizli teknik adamın görevine son verilmesine neden oldu. Benfica’nın tek golünü atan Kerem ise, yaklaşık 4 gün sonra sarı lacivertli formayı sırtına geçirdi.

Kerem’in golüyle Şampiyonlar Ligi biletini alan ve kısa bir süre sonra Kerem’in Fenerbahçe’ye gidişini onaylayan Benfica’da da işler yolunda gitmiyor. 25 Eylül’de yapılması beklenen Benfica’daki başkanlık seçimi, tıpkı Ali Koç’un bu hafta sonu gireceği seçimdekine benzer bir stresi Portekiz devinde yarattı. Geçtiğimiz sezon şampiyonluğu son 2 haftada kaçıran köklü ekip, bu sezon ise Kupa 1 biletinin alınmasına rağmen eleştirilerin önünü kesemedi. Geçen yılın en iyilerinden Kerem’in Türkiye’ye dönüşü de, Benfica Başkanı Rui Costa’nın seçimdeki durumunu zora soktu. Benfica’da seçimin yeni kozu ise, Fenerbahçe’de de seçim stratejilerinin bir parçası olan Mourinho oldu.

Mourinho Adım Adım Benfica’ya!

Jose Mourinho’nun Fenerbahçe’den ayrılmasıyla birlikte, tecrübeli teknik adamla alakalı Premier Lig ve Portekiz’den iddialar yükselmeye başlamıştı. Bu iddialar içerisinde en çok dillendirilen takım ise, Fenerbahçe’deki son maçında kendisini deviren Benfica olmuştu. Portekiz futbolunun sembol antrenörlerinden biri olması, Mourinho’nun önemli bir seçim kozu olmasını sağlıyor. Benfica’nın mevcut başkanı ve şu anki adaylarından biri olan Rui Costa’nın, Mourinho hamlesiyle görevinde kalabileceği ve bu sezon için de beklentileri arttırabileceği öngörülüyor.

Bruno Lage’yle geçen yılın büyük bir kısmını geçiren ve bu sezona başlayan Benfica yönetimi, Karabağ maçında sergilenen kötü performansın ardından deneyimli teknik direktörle yollarını ayırdı. Lage’nin gidişiyle birlikte, Portekiz basınında sıkça çıkan Mourinho haberleri yeniden yükselmeye başladı. Kulübe yakın birçok kaynağın aktardığı iddialarda, ülkenin efsane teknik direktörü ve Benfica arasında prensip anlaşmasına varıldığı belirtiliyor. Mevcut kariyerindeki en son müsabakasında Benfica’ya mağlup olan 62 yaşındaki teknik adam, yalnızca 20 gün sonra Portekiz devinde başa geçmeye çok yakın görülüyor.

Fenerbahçe ve Benfica arasında oluşan bağlantılar, Kerem ve Mourinho geçişleriyle birlikte şaşırtıcı bir hal almış durumda. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un uzun süredir futbol takımı için “Benfica Modeli”ni vurgulaması ve iki takımda da aynı dönemde başkanlık seçiminin olması, iki ekibi birbiriyle benzer konumda gösteren diğer unsurlar olarak öne çıkıyor. Jose Mourinho’nun seçim kozu olarak öne sürülmesi ise, geçtiğimiz yılki Fenerbahçe kongresinde hem Aziz Yıldırım hem de Ali Koç tarafından denenmişti.

Jose Mourinho’nun Fenerbahçe Kariyeri

Fenerbahçe’deki ikinci sezonunun ilk günlerinde görevine son verilen Jose Mourinho, sarı lacivertli ekiple kupa kazanmayı başaramadı. Tottenham’ın ardından ilk kez bir kulüpten kupasız ayrılan Portekizli teknik adam, sarı lacivertlilerde yalnızca 62 maça çıktı ve bu maçlarda 2.02 puan ortalaması yakaladı. Bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde Fenerbahçe’yle play-off’u geçemeyen tecrübeli çalıştırıcı, Benfica’yla anlaşması halinde uzun bir aranın ardından Kupa 1’de boy gösterecek.

Exit mobile version