Joao Felix, 3 Avrupa Devinin Radarında!

Portekiz'in ve Atletico Madrid'in yıldızı Joao Felix; hücum hattını canlandırmak isteyen takımların takibi altında.

joao felix

Dünya Kupası‘nda birçok oyuncunun kariyeri yeniden yükselişe geçti. Kupada üst sıralara oynayan ekiplerin yıldızları, gösterdikleri performans sayesinde tüm Dünya’da takdir toplamaya başladı. Çeyrek final maçlarına yaklaşılan bu dönemde; gösterdiği başarılı çıkışla fark yaratan isimlerden biri de Portekiz’in yıldız hücumcusu Joao Felix oldu. Atletico Madrid’de de sezona formda bir giriş yapan genç yıldız; Portekiz’de ise Cristiano Ronaldo ve takımın diğer yetenekli isimlerine önemli katkılarda bulunuyor.

İngiltere basınında çıkan haberlere göre; 23 yaşındaki forvet oyuncusunun Atletico’dan sonraki adresi İngiltere devleri veya Paris Saint-Germain olacak. İspanya’daki kariyerini sona erdirmeyi planlayan Felix; takımının belirleyeceği uygun bir bonservis bedeliyle büyük bir transfer yapmayı arzuluyor. Gösterdiği çıkış ve uzun yıllardır bilinen potansiyeliyle Avrupa devlerinin listesinde yer alan Felix; Dünya Kupası performansıyla birlikte transfer ihtimalini daha da güçlendirdi.

Atletico Madrid’in savunma ağırlıklı oyunu ve eski yıldızı Antoine Griezmann’ı geri almasıyla birlikte; Joao Felix’in de takımda istediği seviyede fark yaratma ihtimalinin kalmadığı düşünülüyor. Hücum ağırlıklı oyunlar sergileyen takımlarda boy göstermeyi hedefleyen Portekizli yıldız, gelen teklifleri de kariyer istatistiklerine vereceği şekil üzerinden değerlendirecek. PSG’nin haricinde Chelsea ve Manchester United’ın da kadrosunda görmeyi arzuladığı başarılı forvet; bu iki ekipte de hücumdaki yaratıcılık eksikliğini gidermeye aday görülüyor.

Felix’in Transferdeki Rakibi Nkunku!

Transfer sürecini yaz aylarında tamamlaması beklenen Joao Felix’in; bu dönemdeki en önemli rakibinin Christopher Nkunku olacağı konuşuluyor. RB Leipzig’de benzer bir rolde oynayan ve son iki sezondur çift hanelerin altına düşmeyen Fransız yıldız; birçok Avrupa devinin listelerinde en üst sırada. Leipzig’in minimum 100 milyon euroya satmasına kesin gözüyle bakılan başarılı hücumcu; Felix’in istendiği üç takım için de en önemli aday olarak görülüyor. Bu sebeple de Felix’in transferinden önce, Nkunku transferinin şekillenmesi bekleniyor.

Nkunku’yu isteyen takımlardan herhangi birinin transferi tamamlaması; diğer ekiplerin Joao Felix’le yola devam etmesinin önünü açabilir. Ancak Felix’in Dünya Kupası’ndaki performansını daha da yükseltmesi durumunda; bu dengelerin tamamen değişmesi ihtimali de öne çıkabilir. Nkunku’nun sakatlığı nedeniyle kupaya katılamamış olması; Atletico Madrid’li yıldızın transfer stratejisini değiştirebilir. Atleti’nin bu transferden 130-140 milyon euro civarında bir bedel beklediği söylense de, oyuncunun alındığı 120 milyon civarının da bonservisin alınması adına yeterli olacağı konuşuluyor.

Porto ve Benfica alt yapılarında yetişen Joao Felix; yıldızını parlattığı Benfica’dan Portekiz Milli Takımı seviyesine kadar yükselmişti. Sonraki süreçte Atletico Madrid’in radarına takılan yıldız oyuncu; 127 milyon euro karşılığında İspanyol devinin yolunu tuttu. 3 yıldır Atletico formasıyla inişli çıkışlı bir dönem geçiren Felix; bu sezon ise şampiyonluk yılının ardından gelen en iyi dönemini yaşıyor. Atletico formasıyla 129 maçta oynayan yıldız isim, 33 gol 18 asist kaydetti.

Exit mobile version