İspanya’dan Kosta Rika’ya Farklı Tarife: 7-0

Dünya Kupası'nda E Grubu'nda oynadığı ilk maçta İspanya, Kosta Rika'yı tam 7 golle geçti.

spa cos 1

2022 Dünya Kupası‘ndaki en farklı skor dün akşam ortaya çıktı. Al Thumama Stadyumu’nda karşı karşıya gelen İspanya ve Kosta Rika; turnuvanın geri kalanında dahi ortaya çıkması mümkün görünmeyen bir sonuca ulaştı. Kosta Rika’yı 7 golle geçen İspanya, turnuvadaki iddiasını güçlü bir mesajla verdi ve ilk maçlar itibarıyla grup liderliğini elde etti. Genç oyuncuların ağırlıkta olduğu bir takımla sahada yer alan İspanya; bu maçla birlikte birçok ilke ve rekora da imza attı.

Maçın ilk yarısı 3-0 sona erdi. İlk yarıdaki golleri 11. dakikada Dani Olmo, 21. dakikada Marco Asensio ve 31. dakikada penaltıdan Ferran Torres kaydetti. Böylece ilk devre itibarıyla ileri üçlünün tamamı golle buluşmuş oldu. İspanya’nın ilk golünü kaydeden Dani Olmo; Matadorlar’ın Dünya Kupası tarihindeki 100. golünü ağlara yollama başarısına erişti.

İlk yarıda gösterdiği performansla takdir toplayan İspanya, ikinci yarıda da aynı oyunu ortaya koyma hedefiyle sahada yer aldı. 54. dakikada da penaltı kazanan İspanyollar, bir kez daha Ferran Torres’in kullandığı vuruşla farkı 4’e çıkardı. Bu golden sonra temposunu daha düşük seviyede tutan Luis Enrique’nin öğrencileri, 75’te Gavi’nin attığı golle skoru 5-0’a getirdi. İspanya’nın kupa tarihindeki en genç gol atan ismi olan Gavi, Dünya Kupası tarihinde ise bu onura erişen 3. en genç isim oldu. 90’da Carles Soler ve 90+2’de Morata’nın attığı goller ise skoru tayin etti.

Gruptaki bir sonraki maçını Almanya’yla oynayacak olan İspanya; Japonya’ya mağlup olan rakibine karşı önemli bir psikolojik avantaj elde etti. Ayrıca bu maçta toplamda 1043 pasa ulaşan İspanyollar, turnuvanın en çok pas yapan takımı unvanını da kazandı.

Almanya’da Japon Bozgunu: 2-1

E Grubu’nun bir diğer maçında ise, Almanya ile Japonya karşı karşıya geldi. İlk yarıyı İlkay Gündoğan’ın penaltıdan attığı golle 1-0 önde kapatan Almanya, ikinci yarıda ise daha fazla gol üretme imkanlarını değerlendiremedi. Sonrasında Japonya’nın hızlı gelişen ataklarına karşı koyamayan Panzerler; 75’te Ritsu Doan ve 83’te Takuma Asano’nun attığı gollere engel olamadı. Bu gollerden sonra da skor elde edemeyen Almanlar; turnuvaya şok bir mağlubiyetle başlamış oldu.

Dün oynanan diğer iki maç ise F Grubu’ndaydı. Günün ilk maçında Fas ve Hırvatistan 0-0 berabere kaldı. Grubun ikinci maçı ise, günün son maçı olan Belçika – Kanada mücadelesiydi. Kanada’nın bir penaltı kaçırdığı ve birçok gol pozisyonunu değerlendiremediği maçta Belçika; Fenerbahçe’nin yıldız golcüsü Michy Batshuayi’nin golüyle 1-0 galip geldi.

İlk maçlar sonunda Belçika grubunda liderliği ele geçirdi. Fenerbahçe’nin bir diğer yıldızının da golle buluşması ise, ülkemizdeki sosyal medya paylaşımlarına doğrudan etki etti.

Exit mobile version