İspanya Mağlup, Almanya Gruptan Çıkamadı!

Dünya Kupası E Grubu'nda en beklenmedik senaryolar devreye girdi. Grubun lideri Japonya olurken, Almanya turnuvaya veda etti.

kostarika almanya

2022 FIFA Dünya Kupası, birbirinden ilginç sürprizlerle devam ediyor. Grup aşamalarının son maçlarının oynandığı bu dönemde, son 16’ya kalan takımlar özelinde önemli gelişmeler yaşandı. E Grubu ve F Grubu’nda başarılı olması beklenen ekiplerden bir kısmı turnuvaya veda etti. Diğer bir kısmı da zor anlar yaşadı. 18:00 seansında oynanan F Grubu maçlarında, grubu lider tamamlayan takım Fas oldu. E Grubu’nun mücadelesinde ise; birden fazla kez gruptan çıkma ve elenme senaryosu değişti. Ancak oluşan tablonun sonunda, Almanya’nın galibiyeti İspanya’yı bir üst tura taşıdı.

İspanya Kaçtı, Almanya Kovaladı!

E Grubu’nun iki müsabakası da birbirinden ilginç anlara yol açtı. Maçlar öncesinde İspanya, Japonya ve Kosta Rika’nın gruptan çıkma iddiası oldukça yüksekti. Almanya ise puanı itibarıyla daha geri planda yer almıştı. Ancak maçta gelişen senaryolar, canlı puan tablosunda birden çok kez değişim yaşanmasına neden oldu.

Her iki maçın ilk 45 dakikasının sonunda, İspanya ve Almanya gruptan çıkmaktaydı. Almanya’nın 10. dakikada Gnabry’le bulduğu gol, Kosta Rika karşısında öne geçmesini sağlamıştı. İspanya’nın Alvaro Morata’yla 11. dakikada attığı gol ise, Japonya’nın önüne geçmesini garantiler nitelikteydi. İkinci yarıda gelen goller ise senaryoları tamamen ters yüz eder nitelikteydi.

Japonya’nın 48’de Ritsu Doan ve 51’de Ao Tanaka’yla bulduğu goller; Uzakdoğu temsilcisinin grup lideri olmasını sağladı. Japonya karşısında geri düşen İspanya ise; Almanya’nın Kosta Rika’yı yeniyor olması ve averaj fazlası sayesinde ikinci sırada kalmasına neden oldu. Ancak 58’de Tejeda ve 70’te Neuer’in kendi kalesine gönderdiği gol; turnuvanın senaryosunun İspanya adına da farklı işlemesine yol açmaktaydı. Maçların böyle sonuçlanması halinde, hem İspanya hem de Almanya gruptan çıkamamaktaydı.

Almanya, İspanya’yı Kurtardı! Kendisi Elendi!

İspanya’nın Japonya önünde skoru lehine çevirememesi, Avrupa devi ekibin panik seviyesini daha da arttırdı. Maçın sonlarında daha hücumcu bir oyunu tercih eden Matadorlar; buna rağmen istediği sonucu elde edemedi. Almanya maçında ise, tur için mutlak galibiyete ihtiyaç duyan taraf birbiri ardına golleri buldu. Havertz’in iki golü ve Füllkrug’un son golüyle skoru 4-2’ye getiren Almanlar; İspanya maçında oluşacak tabloyu izlemeye koyuldular. İspanya’nın Japonya’ya ikinci yarıda diş geçirememesi; Almanya’nın galibiyete rağmen averaj farkıyla gruptan çıkamamasına yol açtı. İspanya ise grup lideri olarak başladığı günü, gruptan çıkmayı averajla garantileyerek kapattı.

Almanya’nın önünde olduğu dönemde gruptan çıkma ihtimaline yaklaşan Kosta Rika, 3 puanla grubu son sırada tamamladı. İspanya ve Almanya karşısında galip gelmeyi başaran Japonya ise; uzun yıllar sonra Dünya Kupası grubundan çıkmayı başardı ve bu başarıyı lider olarak elde etti. Kendi galibiyetiyle İspanya’yı turda tutan Almanya; iki Dünya Kupası’nda da gruptan çıkamamış oldu. Bir önceki turnuvada Güney Kore’ye mağlup olan Panzerler, bu turnuvada da tek mağlubiyetini yine bir Uzakdoğu ekibinden almış oldu.

F Grubu’nda Fas Zirvede!

F Grubu’nda ise, son haftaya girilirken beklenen senaryo büyük ölçüde gerçekleşti. Kanada’yı 2-1 mağlup eden Fas; grupta liderliği elde etti ve bir sonraki turda İspanya’yla eşleşti. Grubu ikinci sırada tamamlayan Hırvatistan ise; Belçika’nın onlarca pozisyona girdiği maçtan bir puan çıkarmayı başardı ve Japonya’nın rakibi oldu. Uzun yıllar boyunca turnuvalarda başarı kovalayan ve geçtiğimiz Dünya Kupası’nda üçüncü olan Belçika; Hırvatistan karşısında girdiği pozisyonları değerlendiremedi ve turnuvaya grup aşamasında veda etti.

Exit mobile version