Inter’in Yeni Sezon Hedefi Ciro Immobile!

Serie A'da şampiyonluğa emin adımlarla ilerleyen Inter, Lazio'nun efsane ismi Ciro Immobile'yi kadrosuna katabilir.

immobile 1

İtalya Serie A Ligi’nde milli ara öncesinde zirvedeki tablo büyük ölçüde netleşti. Ligin bitmesine 9 hafta kala, lider Inter ve ikinci Milan arasındaki puan farkı 14’e ulaştı. Uzun süre Inter’i takip eden Juventus ise, son haftalardaki düşüşü sebebiyle üçüncü sıraya geriledi ve Inter’le arasındaki fark 17’e ulaştı. Serie A’daki 20. şampiyonluğu ve 2. yıldızını almaya çok yaklaşan Inter, Şampiyonlar Ligi’nde ise Atletico Madrid’e penaltı atışları sonucunda elendi. Bu sezonki tüm mücadelelerinde neredeyse sona gelen Milano temsilcisi, yeni sezonun planlamasına erkenden başlama lüksüne erişti.

Simone Inzaghi döneminde ilk kez Serie A şampiyonluğu kazanmaya çok yaklaşan Inter, bir sonraki sezon da iddialı bir kadroyla yoluna devam etmeyi hedefliyor. İlk 11’deki birçok oyuncunun Premier Lig devleri tarafından takip edilmesi, Inter’in reddedemeyeceği teklifler almasına yol açabilir. Bir önceki şampiyonluğunda Romelu Lukaku’yu benzer bir şekilde satmak zorunda kalan İtalyan devi, bu gibi durumların yaşanma ihtimaline karşı oyuncu araştırmalarına erkenden başladı. Orta alan ve defans göbeği için birçok önemli ismi takip eden mavi siyahlılar, hücum hattına da yeni eklemeler yapabilir.

İtalyan basınının geçtiğimiz günlerde duyurduğu son iddia, şampiyonluğunu ilan etmeye hazırlanan Inter’in yeni transfer bombasının kim olacağına dair önemli bir tahmin içeriyor. Inter’in yaz aylarında Lazio’nun tecrübeli yıldızı Ciro Immobile’yi renklerine bağlamak istediğini belirten haberde, İtalyan golcünün de Lazio kariyerine son vermeyi çok istediği ifade ediliyor. Inter sportif direktörü Beppe Marotta’nın Immobile’nin menajerleriyle temasa geçtiği ve ilk görüşmelerden olumlu sonuç aldığı konuşulmakta. ALazio cephesine henüz bu yönde bir teklifin ulaşmadığı detayını da aktaran haberde, pazarlık sürecinin nasıl işleyeceğine dair bir bilgi verilmemekte.

İtalya’nın bir başka köklü ekibi Lazio’da forma giyen ve kulübün sembol oyuncularından olan Ciro Immobile, son dönemde kulübünün girdiği kriz sürecinden kaçabilmek adına ayrılık fikrine sıcak bakıyor. Lazio’yla 2026’ya dek sözleşme imzalayan 34 yaşındaki golcü, kontratının bitmesine iki yıl kala Lazio yönetimine ayrılmak istediğini bildirdi. Yönetimin Immobile’yi mutlaka kadroda tutmak istediği bilinse de, İtalyan yıldızın da ayrılık için Lazio yönetimini ikna etmeye çalışacağı konuşuluyor. Lazio’nun orta sıralara gerilediği bu sezonda taraftarların da eleştirilerine maruz kalan deneyimli golcü, kariyerine 8 yıl aradan sonra yeni bir sayfa açmayı deneyecek.

Sezon başında Marcus Thuram ve Lautaro Martinez’i as forvetleri olarak konumlandıran Inter, yedek kulübesine ise Marko Arnautovic ve Alexis Sanchez’i eklemişti. Her iki tecrübeli golcünün de sezon sonunda ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu isimlerin yerine kaliteden ödün vermeyerek bir takviye yapmayı düşünen Inter yönetimi, Immobile’nin ayrılık isteğinin üzerine gitmeyi arzuluyor. Vlahovic’in veya Milik’in gitmesi durumunda Juventus’un da Immobile için devreye girmesi bekleniyor. Ancak İtalyan santrforun Inter’in oyununa çok daha kolay uyum sağlayabilecek bir tarza sahip olması, ibrenin Milano şehrine dönmesini sağlayabilir.

Ciro Immobile Kimdir?

Juventus altyapısında yetişen ve Juventus’tan kiralık gittiği yerlerde profesyonel futbola adım atan Ciro Immobile; uzun kariyerinde birçok İtalyan ekibinde forma giyme şansı buldu. Ancak yıldızının parladığı ilk yer Pescara ve Genoa oldu. Genoa’daki çıkışından hemen sonra ise Torino’ya gitti. Torino’da Avrupa çapında bir golcü haline gelen İtalyan yıldız, 2014 yazı itibarıyla Avrupa kariyerine adım attı. Borussia Dortmund ve Sevilla’da aradığını bulamayan Immobile, Ocak 2016’daki 6 aylık Torino dönemi sonrasında 9.5 milyon euro karşılığında Lazio’ya geçti. 8 yıllık Lazio kariyeriyle Serie A tarihine geçen 34 yaşındaki golcü, başkent ekibinin formasını 332 kez giydi ve 206 gol 54 asist kaydetme başarısını gösterdi.

Exit mobile version