İngiltere’den İran’a Dev Fark: 6-2

Dünya Kupası B Grubu ilk haftasında, İngiltere ve İran karşı karşıya geldi. Kazanan taraf, büyük bir farkla İngiltere oldu.

eng iran 1

Dünya Kupası‘nda heyecan ikinci gün oynanan maçlarla devam etti. Pazartesi gününün ilk maçında, B Grubu’nda mücadele veren iki ekip karşı karşıya geldi. İngiltere ve İran’ın karşılaştığı maçta; beklenenden çok daha fazla gol ve uzatma dakikası meydana geldi. Golleriyle çokça konuşulması beklenen bu maç, bir yandan da İran’ın protestosuyla dikkatleri üzerine çekti. Uzatmalarla birlikte 120 dakikaya kadar uzanan ve yine de 90 dakika olarak tescil edilen maç; İngiltere’nin 6-2’lik üstünlüğüyle sonuçlandı.

Maçın gündeme damgasını vurduğu ilk an, İranlı futbolcuların milli marşa eşlik etmemesi oldu. Hazırlık maçlarında da milli marşlarını söylemeyen ekip; Dünya Kupası’nda da aynı duruşu göstermeyi sürdürdü ve ülkedeki olaylara karşı ortaya koydukları tepkiyi net bir şekilde ifade etti. Yaklaşık iki aydır süregelen ve rejim güçlerinin sertlikle bastırmaya çalıştığı eylemler süreci; Dünya kamuoyunda bir kez daha somut bir şekilde gündeme gelmiş oldu. Maçın İngiltere’yle oynanacak olması da, tepkinin çok daha fazla yayılmasını sağladı.

İngiltere İlk Yarının Sonunda Açıldı!

Maçın ilk dakikalarında sakatlık sorununun getirdiği duraklama süreci kendisini hissettirdi. 10. dakikada sakatlanan İran’ın kalecisi Beiravand; uzun süre boyunca saha içerisinde tedavi edildi. Maç içerisinde yaşanan diğer sakatlıkların da süreye yansıması, 14 dakikalık uzatmayla devrenin tamamlanmasına yol açtı. İlk 35 dakikada pozisyon yönünden beklentileri karşılayamayan iki ekip; golle tanışma ihtimalinin giderek düştüğü bir mücadele içerisindeydiler. Ancak 35’te Bellingham’ın ayağından gelen gol sonrası maçın seyri değişti.

İlk golün ardından kontrolü tamamen ele alan İngiltere; İran’ın presli oyun tarzına karşı koymayı başardı. Yalnızca 8 dakika sonra Bukayo Saka’nın duran top kullanımının hemen ardından gelen golü, farkı 2’ye çıkardı. 45+1’de Raheem Sterling’in bulduğu gol ise, devrenin skorunu belirlemiş oldu. 3. golün ardından 13 dakika daha oynanması da, maçın uzatma yönünden oldukça zengin bir konumda olduğunu gösteren ilk kısımdı.

İkinci Yarı Farka Gitti!

İkinci yarıda da oyunun kontrolü İngiltere’nin elindeydi. Skor yönünden hiçbir problem yaşamayan İngilizler; İran’ın golünden sonra sakatlık sorunlarıyla boğuştu. Maguire’a ve Kane’e saha içinde yapılan müdahaleler, ikinci devrenin de uzamasına yol açtı. 62’de Saka’nın çalımlarla bulduğu estetik golle farkı 4’e yükselten İngiltere; 3 dakika sonrasında ise Taremi’nin ayağından gelen golle, kalesindeki ilk golü gördü. Skorun 4-1’e gelişi sonrasında oyuncu değişikliklerini yapmaya başlayan İngilizler; oyuna giren yeni isimlerden de skor katkısı aldı.

Oyuna girdiği gibi Harry Kane’in pasını ceza sahasında kontrol eden Marcus Rashford, Dünya Kupası’na başladığı anda golle buluştu. Bu sayede takımının 5. golünü atan İngiliz yıldız, takımın rotasyon gücünü de ortaya koydu. Bu golün ardından uzun bir süre sessizliğe bürünen maç, 90. dakikada Grealish’in bulduğu golle yeniden hareketlendi. Sakatlıklar ve değişiklikler nedeniyle 10 dakika uzayan mücadele; uzatmanın son saniyelerindeki penaltı pozisyonu nedeniyle 3 dakika daha uzadı. Maçın son anında Taremi’nin attığı penaltı, skoru belirlemiş oldu.

Turnuvadaki ilk galibiyetini elde eden İngiltere, kupanın favorilerinden biri olduğunu ispatladı. ABD ve Galler’in berabere kalmasıyla birlikte liderliği de elde etti. Bir sonraki maçında İngiltere ABD’yle, İran ise Galler’le karşılaşacak.

Kupada Bugün

Günün ilk maçında, saat 13’te, Arjantin ve Suudi Arabistan karşılaşacak. Saat 16’da ise Danimarka ve Tunus’un mücadelesi ekranlara gelecek. 19’da Meksika ve Polonya’nın mücadelesi merakla beklenirken, günün son maçında ise Fransa ve Avustralya’nın mücadelesi ekranlara yansıyacak.

Exit mobile version