İngiltere 7. Lig Ekibi Ashton United, Haaland’ı İstiyor!

Manchester City'nin yıldız ismi Erling Haaland'a, İngiltere 7. Lig ekibi Ashton United'dan teklif geldi.

haaland2

İngiltere’de transfer dönemlerinde birçok kez yaşanan absürt gelişmelere bir yenisi daha eklendi. Alt lig takımlarının yaptığı sürpriz girişimlerle adını duyurması geleneği, bu sefer Dünya Kupası sayesinde kendisini gösterdi. 7. Lig seviyesine denk gelen Northern Premier League’de boy gösteren Ashton United, Premier Lig’in en golcü oyuncusunu 28 günlüğüne kiralamak için Manchester City’e başvurdu.

Kulüpten yapılan açıklamada, Manchester City’nin yıldız oyuncusu Erling Haaland’ın kendilerinde forma giymesi için kiralama teklifi gönderdikleri ve Maviler’den cevap beklendiği aktarıldı. Manchester şehrinde bulunan Ashton United; bu hamleyle birlikte tarihinin en ses getiren girişimini başlatmış oldu. Kulübün yöneticilerinin yaptığı açıklamalar ise; bu transferin Haaland için de mantıklı olacağı tezini içermekte.

Ashton United’ın menajeri Michael Clegg ise; Haaland transferine çok daha ilginç bir noktadan yaklaşmakta. Kulübün yaptığı kiralama teklifini mantıklı bulan Clegg, Dünya Kupası’na katılamayan yıldız ismin oynayarak formdan düşmemesini sağlayabileceklerini söyledi. Kupanın devam ettiği 6 hafta boyunca golf oynamaktansa, futbol oynamasının çok daha akılcı bir çözüm olduğunu da sözlerine ekledi. Ashton’ın menajeri Michael Clegg; ayrıca Haaland’ın Manchester’da olan bir başka kulübe de, çok rahat bir biçimde uyum sağlayacağını da belirtti.

Dünya Kupası arası nedeniyle Premier Lig’de futbol oynanamaması ve Haaland’ın ülkesi Norveç’in elemeleri geçememesi; bu kiralama hamlesinin başlıca nedeni olarak görülüyor. Haaland için teklifte bulunan Ashton United’a Manchester City’nin vereceği cevap merakla beklenmekte. Ancak bu hamleyle birlikte, İngiltere’deki diğer alt seviye takımların da benzer yönde girişimde bulunmasına da kesin gözüyle bakılıyor.

Haaland’ın Bu Sezonu Nasıl Geçiyor?

Sezon başında Borussia Dortmund’dan 60 milyon euro karşılığında Manchester City’e transfer olan Erling Haaland; takımının açık ara en golcü ismi olmayı başardı. Uzun süre santrforsuz oyunu benimseyen City’nin gol yollarındaki yeni silahı olan Norveçli yıldız; takımıyla çıktığı 18 maçta 23 gol 3 asist kaydetti. Bu sezonun gol ortalaması en yüksek ismi olmayı başaran Haaland; Şampiyonlar Ligi’nde kupayı kaldırmak isteyen Manchester City ve menajer Pep Guardiola’nın en büyük kozu olma yolunda hızla ilerliyor.

Haaland’ın ülkesi Norveç ise; Türkiye ve Hollanda’nın yer aldığı eleme grubunu 3. sırada tamamlamış ve kupaya katılma hakkını elde edememişti. Manchester City’nin bir diğer yıldızı olan Riyad Mahrez de, Cezayir’in katılamaması sebebiyle turnuvayı evinden izleyecek.

Exit mobile version