İlkay Gündoğan’a Bayern Talip Oldu!

Manchester City'nin sezon sonunda kontratı bitecek yıldız ismi İlkay Gündoğan, Alman devi Bayern Münih'in radarında.

ilkay1

Almanya’nın dev ekibi Bayern Münih, yeni sezonda kadrosuna katabileceği isimler için önemli bir çalışma yürütüyor. Santrfor transferinde bir numaralı hedef olarak Harry Kane’i belirleyen Alman devi; birçok mevki için de Premier Lig‘den takviyeler yapmayı amaçlıyor. Bu sezona Sadio Mane transferiyle başlayarak kalibresini bir kez daha ispatlayan Bavyera ekibi; şampiyonluk mücadelesinin sıkıntıya girdiği bu sezonda da zirveye ulaşma çabasını sürdürüyor.

Bayern’in transfer çalışmalarının sürdüğü bölgelerden birinin de orta saha olduğu öngörülüyor. Son iki sezondur merkezde istikrarı sağlamakta zorlanan Nagelsmann ve ekibi; bu bölge için ideal bir takviyeyi planlamaya başladı. Manchester City’le olan kontratının son aylarını yaşayan İlkay Gündoğan; birçok büyük takım tarafından takip edilmekte. Bonservissiz oyuncu almasıyla bilinen Juventus, ekonomik krizden kurtulmaya çalışan Barcelona ve Türkiye’de tuttuğu takım olan Galatasaray; Türk asıllı Alman yıldız için devrede. Kariyerinin son kontratını yapması beklenen İlkay için Bayern’in de uzun vadeli bir teklif yapacağı öğrenildi.

Bu sezon Manchester City’de kaptanlık görevini de devralan 32 yaşındaki oyuncu; Manchester City’de kalma ihtimaline daha sıcak bakıyor. Teknik direktörlük kariyerini de düşünmeye başlayan İlkay, Pep Guardiola’yla bu yönde de çalışmalar yapmayı hedefliyor. Bu sebeple de City yönetiminin kontrat önermesi halinde kabul etmeyi öncelik haline getirdi. Ancak kontrat teklifinin son devreye yaklaşılmasına rağmen gelmemesi, tecrübeli orta sahanın planlarını güncelleme gereksinimi duymasına neden olabilir. Takımdaki kaptanlık görevine de uyum sağladığı görülen başarılı oyuncu için kontrat teklifinin kısa bir süre içerisinde yapılması bekleniyor.

Bayern’den Uzun Vadeli Teklif!

Manchester City’nin kontrat uzatma planı önermemesi ihtimallerini de değerlendiren İlkay Gündoğan; bu durumun yaşanması halinde de kariyerinin sonraki adımlarını öncelik haline getirecek. Teknik direktörlük yapma hedefini kolaylaştıracak anlaşmalarla hareket etmek isteyen İlkay; bu sebeple Barcelona ihtimalini ön planda tutuyor. Ancak Bayern Münih’in de çok istediği Alman milli oyuncu; sözleşme görüşmelerine başlanması durumunda Bavyera ekibinden de bu yönde bir plan görebilir.

İlkay Gündoğan’ın bu hedefini öngören Bayern Münih yönetimi; eski oyuncularını ön plana aldığı profesyonellik sistemine yıldız ismi de dahil edebilir. Bayern Münih Başkanı Oliver Kahn ve sportif direktör Hasan Salihamidzic; İlkay Gündoğan’ın da Bayern tedrisatından geçmesi için alt yaş takımlarında çalışma imkanı sunmayı planlıyor. Bu sayede transferdeki rakiplerini egale etmeyi planlayan Alman devi; bu ihtimalin gerçekleşmesiyle birlikte, önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi’nde bir numaralı favori olabilecek kadronun en önemli parçasını ekleyebilir.

Heßler, Schalke ve Bochum alt yapılarında eğitim alan İlkay Gündoğan; profesyonel kariyerine Nürnberg’de başladı. Yalnızca 2 sezonda yıldızını parlatmayı başaran İlkay, 2011 yazında Nuri Şahin’in yerine Dortmund’un orta sahasına dahil edildi. Halefi ve soydaşı olan Nuri’nin yerini doldurmayı başaran İlkay, bu süre zarfında Dortmund’la önemli başarılar kazandı. 2014 Dünya Kupası kazanan Almanya Milli Takımı’nda da yer alan 32 yaşındaki orta saha; 2016 yazında 27 milyon euro karşılığında Manchester City’e transfer oldu. City’deki ilk sezonlarında sakatlıklarla boğuşan yıldız isim; sonraki süreçte ise takımın başarılarındaki önemli figürlerden oldu. Bu sezon itibarıyla kaptanlığı da üstlenen İlkay; City formasıyla 268 maçta 51 gol 34 asist kaydetti.

Exit mobile version