Icardi’ye Galatasaray’dan Sonra Fenerbahçe De Talip Oldu!

Arjantinli santrfor Mauro Icardi ile Galatasaray bir süredir temas halindeydi. Kısa bir süre önce Fenerbahçe de devreye girdi.

icardi

Avrupa’nın majör liglerinde transfer penceresi kapandı. Dev ekiplerin yaptığı son dakika hamleleri dikkat çekerken, bu transfer döneminde yaşanan gelişmeler de futbol tutkunlarının gündemini büyük ölçüde işgal etti. Yıldız oyuncuların bir kısmının takım değiştirdiği bu dönemde; yapılan transferler ve ödenen bedeller de dikkatleri tamamen futbol gündeminde tuttu. Süper Lig’de de büyük yıldızların geldiği ve kısa bir süre önce başlayan ligde boy gösterdiği görüldü. Avrupa futbolunda dikkat çekmiş başarılı oyuncular; ligin dev ekipleri tarafından ülkemiz futboluna kazandırıldı.

Türkiye’de transfer sürecinin devam etmesi, yeni yıldızların da katılabilme ihtimalinin bulunduğunu gösteriyor. Özellikle de her takımın Avrupa transfer döneminin kapanması sonrasında dahi eksiklerinin olması; yeni hamlelerin gelme ihtimalini epey artırdı. Yeni sezonda mutlak şampiyonluk hedefleyen Süper Lig devleri; transfer çalışmalarında nihai hamleleri yapmak için son haftayı bekledi. Avrupa’da transfer olamayan ve takımından ayrılmayı düşünen isimler; bu hafta içerisinde rotalarını Türkiye’ye doğru çevirebilir. Bu isimlerin büyük bir çoğunluğu, İstanbul ekipleri için sırayla gündeme gelmekte. Santrfor arayan Fenerbahçe ve Galatasaray için ise; Mauro Icardi’nin ismi yoğun bir şekilde konuşulmakta.

Icardi’de Galatasaray Öndeydi!

Ağustos ayının ortalarından bu yana Galatasaray’la temasta olduğu bilinen Mauro Icardi; kiralık olarak gerçekleşmesi beklenen transferin tamamlanmaması nedeniyle yeni ihtimalleri kovalamaya başladı. Eşi ve aynı zamanda menajeri olan Wanda Nara’yla birlikte gelen teklifleri değerlendiren Arjantinli santrfor; beş büyük ligin transfer penceresini kapatması nedeniyle daha az seçenekten birini tercih etmek durumunda. Galatasaray’ın transferdeki muallak tutumu nedeniyle farklı seçenekleri zorlayan ikili; Galatasaray’ın ezeli rakibi Fenerbahçe’nin isteğine olumlu dönüş yapabilir.

Maxi Gomez transferinde Trabzonspor’un devreye girmesi ve imzayı attırmasıyla hüsrana uğrayan Fenerbahçe ise; transfer dönemi bitene kadar santrfor hamlesini yapmayı planlıyor. Sezon başından bu yana en çok beklenilen mevki olan santrfor pozisyonu; sarı lacivertli ekibin taraftarları tarafından da uzun bir süredir dillendirilmekte. Takımın yıllardır net bir forvetinin bulunmadığını söyleyen taraftarlar; kaçan şampiyonlukların sebeplerinden biri olarak da, başkanların kötü transfer politikasını işaret ediyor. Ali Koç’un bu dönemde de transfer hatası yapmasını istemeyen taraftarlar; yönetim cephesini adeta ablukaya aldı. Fenerbahçeli yöneticiler de, Avrupa’ya yetişmese dahi mutlaka bir santrfor almak için çalışmalarını hızlandırdı.

Galatasaray’ın yakın döneme kadar önemli bir mesafe kat ettiği Icardi’ye de teklif götüren yönetim; kulübü PSG’nin her koşulda göndermeye yakın olmasını olumlu karşıladı. Bu nedenle de transfer yarışına hızlı girmek isteyen Fenerbahçe yönetimi; Galatasaray’ın önerdiğinden daha fazla maaş payı önerdi. PSG yönetimine daha fazla maaş oranı sunmasıyla iyi bir pazarlık opsiyonu elde eden Ali Koç ve ekibi; Galatasaray’ın teklif yükseltmemesi halinde transferi tamamlayabilecek. Ancak iddiaların yoğunlaşmasıyla birlikte, sarı kırmızılıların da bu yarıştan galip çıkmaya odaklandığı öğrenildi. Her iki ekip de yıldız oyuncu için son kozlarını oynayacak.

Barcelona alt yapısında futbola başlayan Mauro Icardi; genç yaşta keşfedildiği Katalan devinde A Takım seviyesini göremedi. U19 takımından İtalya’nın Sampdoria kulübüne transfer olan Arjantinli golcü; genç yaşta kendisini ispatladı ve 2013’te 13 milyon euroya Inter’e geçti. 6 yıllık Inter kariyerinde büyük başarılar kazanamayan 29 yaşındaki santrfor; İtalyan devinde gösterdiği performansla Avrupa çapında bir golcü ve Arjantin’de milli oldu. 2019’da PSG’ye kiralanan Icardi, 2020’de ise 50 milyon euro karşılığında Fransız ekibinde kaldı. PSG formasıyla 92 maça çıkan tecrübeli santrfor; 38 gol 10 asistlik skor katkısı yaptı.

Exit mobile version