Hırvatistan – Fas 2022 FIFA Dünya Kupası Üçüncülük Maçı Ne Zaman? Saat Kaçta? Hangi Kanalda?

Katar'da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası üçüncülük maçında Hırvatistan ile Fas 17 Aralık Cumartesi günü karşı karşıya gelecek.

Hirvatistan Fas Habermeydan

Katar’ın Khalifa Stadı’nda oynanacak Hırvatistan-Fas mücadelesini Katarlı hakem Abdulrahman Al Jassim yönetecek. Hırvatistan – Fas maçı 17 Aralık Cumartesi saat 18.00’de TRT 1’den canlı yayınlanacak.

Hırvatistan, 2022 FIFA Dünya Kupasına F grubunda Fas ve Belçika ile berabere kaldı. Kanada’yı yenerek grubu 5 puanla bitirip son 16 turuna kaldı. Son 16 turunda E Grubu’nun lideri Japonya’yı normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 sona eren karşılaşmada penaltılarla geçen Hırvatistan, çeyrek finalde Brezilya’yı da penaltılarla eleyerek adını yarı finale yazdırdı. 2022 FIFA Dünya Kupası yarı finalinde Arjantin’e 3-0 mağlup olan Hırvatistan final şansını kaçırdı. 

2022 FIFA dünya Kupası’nın sürpriz takımı Fas, F grubunda 2 galibiyet 1 beraberlik alarak 7 puanla gruptan lider çıkan Fas adını son 16 turuna yazdırdı. Son 16 turunda İspanya’yı penaltı atışlarıyla 3-0 mağlup etti. Çeyrek finalde Portekiz’i 1-0’lık yenerek evine gönderen Fas, turnuva tarihinde yarı finale çıkan ilk Afrika ülkesi olarak büyük bir başarıya imza attı. Tarihinde ilk kez yarı final oynayan Fas, Fransa’ya 2-0 mağlup olarak finale yükselemedi .

Fas’ta Romain Saiss sakatlığı nedeniyle bu maçta forma giyemeyecek.

Hırvatistan, Fas karşısında kazanırsa 1998’den sonra ikinci kez dünya üçüncüsü olarak turnuvayı tamamlayacak.

 

 

 

Exit mobile version