Harry Kane Bayern Münih’e Doğru!

Tottenham'ın İngiliz Yıldızı Harry Kane, Bundesliga devi Bayern Münih'in radarında!

kane1

Almanya Bundesliga‘nın son 10 yıldır şampiyonluğu bırakmayan ekibi Bayern Münih; bu sezona girerken önemli bir kayıp yaşadı. Takımdan ayrılmak isteyen Robert Lewandowski’yi 50 milyon euro karşılığında Barcelona’ya satan Alman devi; tecrübeli golcünün yerini dolduramadı. Hücuma yaptığı Sadio Mane takviyesi sonrasında santrforsuz oynama yoluna giden Bayern; bu kararın sonucu olarak ligde istemediği sonuçlarla karşılaştı. Bitiricilik problemini kabul edilemez gören Bayern Münih camiası; takıma yeni bir santrfor eklenmesi için çalışmalara başladı.

İngiliz basının yaptığı habere göre, Bayern’in istediği golcüler listesinin ilk sırasında Harry Kane bulunuyor. Tottenham’ın tecrübeli yıldızını kadrosunda görmek isteyen Bayern Münih yönetimi; yaz aylarında bu transfer için nabız yoklamıştı. Ancak Tottenham’ın istediği 120-130 milyon euro civarındaki bonservisi ödemeye razı olmayan Bavyera ekibi; önümüzdeki yaz için ise Kane üzerine büyük planlar yapmaya başladı. Oyuncunun da Bayern’de oynama fikrine sıcak bakması, 2023 yazında bomba bir transfer haberinin yolda olduğunu işaret ediyor.

Harry Kane’in Tottenham Hotspur’la olan kontratının 2024’te sona erecek olması, Bayern’in transfer aşamasında en çok güvendiği konuların başında geliyor. Sözleşmesinin son yılına gelecek olan yıldız ismin yenileme kararı almayacağına güvenen Bayern yetkilileri; bu sayede Tottenham’ın zarar etmemek adına satışa onay vermesini umut ediyor. Harry Kane’in de kontrat yenileme fikrine sıcak bakmadığı söylenmekte. Ancak tecrübeli santrforun kararını Tottenham’ın bu sezon göstereceği performans da değiştirebilir.

Kane Kupa Kazanmak İstiyor!

Kariyerinin tamamını Tottenham’da geçiren Harry Kane, birçok fırsat elde etmesine rağmen İngiliz deviyle kupa kazanma şansına erişemedi. 2019’da Şampiyonlar Ligi finalinde Liverpool’a boyun eğen Tottenham; 2008 yılından bu yana müzesine kupa götürememekte. Antonio Conte’yle birlikte kazanan bir takım olmayı hedefleyen Kuzey Londra ekibi; bu yıl kupa alamaması halinde büyük bir kayıp yaşayabilir. Kane’in transfer olma isteğinin başlıca nedeni olarak, kariyerinde hiç kupa kazanamamış bir isim olarak kalmama isteği bulunuyor. Bu nedenle Tottenham’ın bu sezon büyük bir başarı elde etmesi; tarihinin en büyük santrforunun da takımda kalması anlamına gelecek.

Bayern Münih yönetiminin de, kendi eski yıldızları ve önceki transferlerden yola çıkarak bu durumu analiz ettiği öğrenildi. Kane’in bu sezon Tottenham’la büyük bir başarıya ulaşması halinde kontrat yenilemesine kesin gözüyle bakılıyor. Aksi halde önümüzdeki yazın ilk büyük transfer bombasının Bayern Münih tarafından patlatılması bekleniyor. Transferin tahmini bedelinin 85-90 milyon euro civarında olacağı da konuşulmakta.

Futbolculuk kariyerine Tottenham alt yapısında başlayan Harry Kane; 2013’ten bu yana kesintisiz olarak kadrosunda yer aldığı kulübün en büyük golcüsü olmaya çok yaklaştı. 14 gol daha atması durumunda Tottenham’ın en golcü oyuncusu unvanını ele geçirecek İngiliz yıldız; Kuzey Londra ekibinin son yıllarda elde ettiği başarıların tamamında imzası olan bir isim. Şampiyonlar Ligi finali ve birkaç sezon üst üste zirveyi zorlama süreçlerini yaşayan Tottenham; Harry Kane’in golleriyle bu noktaya ulaştı. Bu sezon 8 maçta 5 gole imza atan Kane; toplamda ise 394 maçta 253 gol 59 asist kaydetti. İngiltere Milli Takımı’nın da kaptanı olan Kane, 3 kez Premier Lig gol krallığı unvanını elde etti.

Exit mobile version