Haaland’ın Serbest Kalma Bedeli Ortaya Çıktı!

Manchester City'nin yıldız ismi Erling Haaland'ın kontratında serbest kalma bedeli olduğu öğrenildi.

haaland1

Bu sezon Premier Lig‘de şampiyonluğun bir numaralı favorisi konumuna gelen Manchester City; bu başarısının büyük kısmını santrfora eklediği Norveçli süper yıldızı Erling Haaland’a borçlu. Elde ettiği insanüstü rakamlarla Premier Lig’in seyrini değiştiren 22 yaşındaki golcü; takımının 9 maçta mağlubiyet almadan ilerlemesini sağlayan isimlerin başında geldi. Şampiyonlar Ligi’nde de formundan esintiler sunan başarılı oyuncu, hem ligde hem de Avrupa’da en üst seviyeye çıktığını kısa bir sürede kanıtladı.

Manchester City’le 2027 yılına dek kontrat imzalayan Erling Haaland; sezonun ilk haftalarında kariyerinin ilerleyeceği noktayı hayal ettirmeye başladı. Uzun bir süredir geleceğin en iyilerinden biri olacağına kesin gözüyle bakılan Norveçli oyuncu; uzun sürmesi hedeflenen kariyeri için de planlar yapmakta. Manchester City formasını 60 milyon euro bonservis karşılığında sırtına geçiren Haaland; önceki takımı Borussia Dortmund’la anlaşırken, Haziran 2022’de geçerli olacak bir serbest kalma maddesi koydurmuştu. Benzer bir serbest kalma opsiyonunun Manchester City döneminde de geçerli olacağı öğrenildi.

İngiliz basınında yapılan habere göre, Erling Haaland’ın kontratına bir kez daha uzun vadeli serbest kalma maddesi konuldu. 2024 yazına dek aktive edilmeyecek bu madde, 2024 sonrasında ise kademeli olarak azalacak. 2 yıl sonra 200 milyon euro karşılığında İngiltere dışındaki kulüplere gidebilecek olan 22 yaşındaki santrfor için, sonraki yıllarda ne kadar ücret talep edileceği ise belirsizliğini koruyor. Bonservis opsiyonuna önemli bir koruma maddesi ekleyen Manchester City yönetimi; Premier Lig ekiplerini bu opsiyonun dışında tuttu. Haaland’ı isteyen İngiliz ekipleri; City yönetiminin isteyeceği ücretleri vermek durumunda.

Haaland Durdurulamıyor!

RB Salzburg döneminden bu yana ünlü menajer Mino Raiola’yla çalışan Erling Haaland; İtalyan temsilcinin City transferinden hemen önce vefat etmesiyle büyük bir şok yaşamıştı. Ancak Raiola’nın şirketi bünyesinde görev yapan Rafaela Pimenta’yla yoluna devam eden başarılı golcü; bu dönemde de istediği kontrat şartlarını elde etti. Kariyer planlamasının gideceği yön konusunda tüm hayranlarını merakla bekleten yıldız golcü; 2022’nin ilk yarısında yoğun bir teklif süreci geçirdi ve kararını Manchester City’den yana verdi. Pep Guardiola’nın iki yıllık aradan sonra ana planına santrfor eklemesini sağlayan Haaland transferi; şu anda her iki tarafı da mutlu etmiş durumda.

Bu yıl sadece 1 maçta dinlendirilen Erling Haaland, dün oynanan Kopenhag müsabakasını kenardan izledi ve takımının puan kaybına şahit oldu. Kalan 12 maçın yaklaşık tamamında 90 dakika boy gösteren yıldız golcü, bu maçlarda toplamda 20 gol 3 asiste imza attı. Yaklaşık 2 gollük bir maç başı ortalaması tutturan Norveçli yıldız; kariyerinin en verimli dönemini geçiriyor. Premier Lig’in birçok gol rekorunu şimdiden kırmaya başlayan Haaland; yıllar önce babasının formasını giydiği Manchester City’le büyük başarılar kazanmayı hedefliyor.

Bryne ve Molde alt yapılarında yetişen Erling Haaland; Molde’de yaptığı çıkışla birlikte 2019 kışında Salzburg’a transfer oldu. Avusturya ekibindeki bir yılında 27 maçta oynayan ve 29 gol atan Haaland; Şampiyonlar Ligi’nde de yıldızını parlatmıştı. Bu sayede 2020 kışında Borussia Dortmund’un yaptığı hamle sonuç verir ve genç yıldız Alman ekibine geçer. 2.5 yıllık Dortmund kariyerinde 89 maça çıkan ve 86 gol 23 asist yapan Erling Haaland; sakatlık süreçleri geçirmesine rağmen ligin en verimli iki isminden biri olur. Bu sezon City’e imza atan başarılı oyuncu, jenerasyonunun en iyi iki futbolcusundan biri olarak görülüyor.

Exit mobile version