Gvardiol İçin Dev Kulüpler Sıraya Girdi!

Hırvatistan Milli Takımı'yla Dünya Kupası'nda başarılı bir çıkış yapan Josko Gvardiol; dev kulüplerin radarındaki isimlerin başında geliyor.

gvardiol

2022 FIFA Dünya Kupası, beklendiği üzere birçok yıldız ismin kariyerinde önemli değişiklikler yaşanmasına neden oldu. Birçok oyuncu beklentilerin altında kaldı ve eleştirilerin odağına oturtuldu. Ancak takımıyla birlikte yükselen ve performansıyla kendisini Dünya’nın her yerinde tanıtan isimler ise; transfer döneminin yeni gözdeleri olmaya başladı. Hırvatistan’ın savunmadaki bel kemiği Josko Gvardiol ise; geçtiğimiz sezondan bu yana Avrupa’nın takibinde olmasına rağmen; bu sezonki oyununa Dünya Kupası’nı da ekledi ve dev takımların liste başı oyuncusu oldu.

Hırvatistan Milli Takımı’nın görece yaşlı kadrosunun en genç ve en iyi performans gösteren oyuncularından olan Gvardiol; takımın büyük yıldızlarıyla aynı seviyeye konmaya başladı. 20 yaşındaki stoper; milli takım bünyesinde yakaladığı istikrarını kulübünde de devam ettirmesi sayesinde gözde isimlerden biri konumuna geldi. RB Leipzig’de de başarılı bir sezon geçiren yıldız stoper; özellikle de Real Madrid ve Chelsea’nin hayalini kurduğu oyuncu olarak biliniyor. Hırvat oyuncunun menajeri de, transfer iddiaları için en erken süre olarak 2023 yazını işaret etti.

Alman basınında da çokça yer almaya başlayan Josko Gvardiol; özellikle de RB Leipzig’ten sonra atacağı adım konusunda merak uyandırıyor. Başarılı oyuncunun menajeri ise, bu konuyu konuşmak için henüz erken olduğunu belirtti. 2023 yazı için hem Leipzig hem de bekleyen kulüplerin sabırsızlandığını söyleyen menajer Marjan Sisic; bu tarihe gelene kadarki sürenin Gvardiol için iyi geçeceğini ve sonrasındaki sürecin çok daha iyi olacağına inandığını açıkladı.

Chelsea, Geçen Yaz Da İstemişti!

Gvardiol’un Leipzig kariyerinde de iyi bir ivme yakaladığını ve çok mutlu olduğunu aktaran Sisic; yeni teknik direktörü Marco Rose’yle de uyumlarının başarılı olduğunu ve bu sayede performansının daha da ileri gideceğini vurguladı. Yaz aylarındaki transfer kapısını açık bırakmayı ihmal etmeyen menajer Sisic; yalnızca şu an için net ifadeler kullanmayı uygun bulmadığını söyledi.

2021 yazında Dinamo Zagreb’den 18 milyon euro karşılığında RB Leipzig’e geçen Josko Gvardiol; Alman ekibindeki ilk sezonunda da öne çıkan isimlerden biri olmayı başarmıştı. Bu sayede sezon başında savunmasını tamamen yenileyen Chelsea’nin takibine giren Hırvat stoper; Leipzig’in transferini henüz erken bulması sebebiyle takımında kalmıştı. Chelsea yönetiminin o dönemde 60-65 milyon euro seviyelerinde bir bonservis önerisinde bulunduğu söylense de; bu bilgi hiçbir zaman netleştirilemedi. 2023 yazında büyük bir transfer yapmasına kesin gözüyle bakılan başarılı oyuncunun; en az 100 milyon euro civarında bir bedeli Leipzig’in kasasına koyması hedefleniyor.

Hırvatistan ve Leipzig’de bu sezon toplamda 25 maça çıkan solak stoper; bu müsabakalarda 1 gol kaydetme başarısını da gösterdi.

Exit mobile version