Göztepe – Altay Derbisi, Olaylar Nedeniyle Yarıda Kaldı! İzmir’de Ortalık Karıştı!

İzmir'in iki dev ekibi Göztepe ve Altay arasındaki maçta, taraftarlar arasındaki şiddet olayları sahaya ve stadyum dışına da yansıdı.

goztepe altay 01

Dün akşam oynanmakta olan Göztepe ile Altay arasındaki maç, şahit olunması oldukça zor olaylara sahne oldu. İzmir’in derbi niteliğindeki maçlarından olan bu müsabakada; 19. dakikadan itibaren çıkan olaylar sebebiyle maç tatil edildi. Altay tribünü içerisinden Göztepe tribünü içerisine fişek atılmasıyla başlayan olaylar, Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç’e saldırılmasıyla devam etti. Her iki saldırıyla birlikte taraftarların bir bölümü sahaya indi. Güvenlik güçlerinin uzun süren müdahalesiyle durmak zorunda kalan maç, her iki takım için de kalan sürede oynanamayacak konuma gelmesi sebebiyle tatil edildi.

Altay taraftarları içerisinden ateşlenen fişek, bir taraftarın çenesine isabet etti. İsabet alan ve yanında duran kişileri yaralayan bu fişek, Göztepe tribünlerindeki stresi ve siniri artırmaya başladı. Altay cephesinde de benzer bir gerilim, sahaya ambulans girmesinin ardından yaşandı. Yaralı taraftarlara müdahale amacıyla sahaya giren ambulans maçı durdurmak zorunda kaldı. Bu esnada Altay’ın kalecisi Ozan Evrim Özenç’e korner direğiyle saldıran Göztepeli taraftar; tecrübeli file bekçisinin kafasına ve vücudunun başka yerlerine direkle birlikte vurdu. Kaleci Ozan Evrim de hastaneye kaldırılanlar arasındaydı.

Hem Altay hem de Göztepe cephelerinde olayların artması ve maçın oynanamayacak duruma gelmesi; maçın tatil edilmesine yol açtı. Maçın ardından İzmir Valiliği tarafından, suçluların tespitine dair bir açıklama yapıldı. Göztepe taraftarı Mehmet Çakar’a fişek isabet etmesi sonrasında olayların büyüdüğünü aktaran valilik; fişeği atan faillerin ve fişeği stada sokanları tespit ettiklerini açıkladı. Bu kişilerin gözaltına alındığını belirten açıklamada; Göztepe taraftarı içerisinden çıkan ve Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç’e saldıran kişinin de gözaltına alınanlar arasında olduğunu aktarıldı.

Valilikten gelen açıklamada; stadyumda görev alan ambulans şoförlerinin saat 16:34’te sırt çantalarıyla geldiğini ve bu sayede misafir takım tribünlerine yakın stat tuvaletine fişeği bıraktığı belirtildi. Maç esnasında sis oluşturan yanıcı maddeler aracılığıyla kendilerini gizleyen taraftarların fişeği Göztepe tribününe ateşlediğini aktaran İzmir Valiliği; bu sis bulutu içerisinde yer alanların kameralar aracılığıyla tespit edildiğini ve gözaltına aldığını da kamuoyuyla paylaştı. Özel ambulans şirketinin görevlileri olan ve stada fişek sokan kişiler; olayı organize bir biçimde gerçekleştirdiği tespit edilen kişilerle birlikte gözaltına alındı. Açıklama içerisinde, toplamda 21 kişinin gözaltı sürecinin başlatıldığı belirtildi.

TFF Kınama Mesajı Yayınladı!

Spor Toto 1. Lig’in 15. haftasında oynanan ve çıkan olaylar nedeniyle yarıda kalan Göztepe – Altay maçı; Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) da gündeminde ilk sıraya yerleşti. TFF’den gelen açıklamada; yaşanan olayların ülke futboluna ve İzmir’e zarar verdiği ifade edildi. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin her iki takımın başkanlarını da aradığı ve geçmiş olsun dileklerini ilettiğinin aktarıldığı açıklamada; yaralanan taraftarlara ve Ozan Evrim Özenç’e acil şifa dileklerinde bulunuldu.

İzmir futbolunun en önemli takımlarından ikisinin mücadelesinde bu gibi görüntülerin oluşmasından dolayı büyük bir üzüntü duyduklarını aktaran TFF yetkilileri; konunun takipçisi olacaklarını ve emniyet yetkilileriyle temasta olduklarını ifade etti. Bazı futbolseverler tarafından işaret fişeği atılarak başlayan olayların, emniyet mensuplarınca incelemeye alındığı ve faillerinin gözaltında olduğu da açıklama içerisinde verilen bilgiler arasında yer aldı.

19. dakikasında ertelenen mücadelenin ne zaman devam edeceği ise bilinmiyor.

Exit mobile version