Galatasaray’ın Yeni Sağ Bek Hedefi Soppy!

Serge Aurier'den beklediği seviyede faydalanamayan Galatasaray, Atalanta'dan Brandon Soppy'i takip etmeye başladı.

soppy 1

Alanyaspor deplasmanından 4 gollü galibiyetle ayrılan Galatasaray, Fenerbahçe’nin de puan kaybetmesiyle birlikte şampiyonluk iddiasını daha da arttırdı. Ligin son 5 haftasına 4 puan önde giren sarı kırmızılılar, gidişatın bozulmaması durumunda 24. Süper Lig şampiyonluğuna erişecek. Okan Buruk ve ekibinin bu sezon da kadroda istikrar yakalamasıyla birlikte, Galatasaray’ın transfer hedefleri de şekillenmeye başladı. Geçtiğimiz yaz yapılan hamlelerin büyük bir kısmından memnun kalmayan teknik heyet ve yönetim, EURO 2024 dönemiyle birlikte eksik bölgeler için transfer atağına kalkmayı hedefliyor.

Sezon başında Zaha, Ziyech, Ndombele gibi isimleri kadrosuna katan ve bu oyunculardan memnun kalmayan Galatasaray; Haziran ayında üç isimle birden yoluna devam etmemeyi düşünüyor. Zaha’ya gelen teklifleri değerlendirmesi beklenen sarı kırmızılılar, Ziyech ve Ndombele’de ise kalıcı kontrat vermeme kararı aldı. Devre arasında takıma katılan isimlerden Serge Aurier ise, sezon sonunda mukavelesini karşılıklı feshetme fikrine olumlu yaklaşıyor. Fildişili oyuncunun bedelsiz olarak Ligue 1 ekiplerinden birine transfer olması bekleniyor.

Sacha Boey’in Bayern Münih’e transferi sonrasında Aurier ile anlaşan Galatasaray, tecrübeli oyuncudan yalnızca 1 maç faydalanabildi. İstikrar problemi yaşadığı bilinen Fildişili sağ bek, yeni sezon öncesinde takıma veda edebilir. Aurier’in yerine gelecek oyuncunun da, tıpkı Sacha Boey gibi genç ve Fransız altyapısında eğitilmiş bir isim olması hedefleniyor. Boey’e yapılan yatırımın karşılığını fazlasıyla alan Galatasaray yönetimi, aynı yatırım yöntemini bonservisi Atalanta’da olan Brandon Soppy için de uygulamak istiyor.

Sağ bekte yine genç ve dinamik bir oyuncu görmek isteyen teknik direktör Okan Buruk, scout ekibine Boey’in oyununa benzer bir performans gösterebilecek oyuncuları inceletti. İncelenen isimler arasından Brandon Soppy’nin öne çıktığı öğrenildi. Bu sezon Atalanta’dan önce Torino, sonra Schalke 04’e kiralanan Fransız sağ bek; jenerasyonunun en çok beklenti vaat eden bek oyuncularından biri olarak görülmekteydi. Tıpkı Sacha Boey gibi Rennes altyapısından yetişen 22 yaşındaki oyuncu, Galatasaray’ın sağ bekte aradığı profile oldukça yakın bir isim.

Sezon sonunda Galatasaray yönetiminin Soppy için Atalanta ile temasa geçmesi bekleniyor. Başta yetiştiği kulüp Rennes olmak üzere birçok ekibin Soppy’e teklif götürmesine kesin gözüyle bakılıyor. Fransız yıldızın bir sonraki sezon için planlamasında ne olduğu ise henüz bilinmiyor. Atalanta’nın da rotasyonda fazla oyuncu olması sebebiyle Soppy’i satmaya sıcak baktığı ve gelen en iyi teklifi değerlendirmek istediği öğrenildi. Kontratı 2026’da sona erecek genç yıldız için Galatasaray yönetiminin 5 milyon euro civarında bir teklif yapması bekleniyor.

Rennes altyapısında yetişen ve burada profesyonel futbola adım atan Brandon Soppy, ilk yurt dışı deneyimini 2021 yazında Udinese’ye transfer olarak elde etti. Udinese’deki tek sezonunda yıldızını parlatmayı başaran genç isim, 2022 yazında 9.9 milyon euro karşılığında Atalanta’ya transfer oldu. İtalyan ekibindeki ilk sezonunda beklentileri karşılayamayan Soppy, bu sezon ise iki devrede iki kulübe kiralandı. İlk olarak Torino’da oynayan 22 yaşındaki sağ bek, ikinci yarıda gittiği Schalke’de ise yalnızca 4 maça çıkabildi.

Exit mobile version