Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki Rakipleri Kimler Olacak?

Süper Lig'i şampiyon tamamlayan Galatasaray; Şampiyonlar Ligi Elemeleri'nde kolay rakiplerle eşleşebilir.

galatasaray 1

Süper Lig’i Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın önünde lider tamamlayan Galatasaray; tarihinin 23. Süper Lig şampiyonluğunu elde etti. Ancak geçmişte olduğu gibi Devler Ligi’ne doğrudan katılım hakkı kazanamadı. Son yıllarda ülkemiz futbolunun Avrupa’da yaşadığı düşüş, uluslararası kupalara katılımı da doğrudan etkiledi. Bu yıl sadece 1 takımımız Şampiyonlar Ligi’nde temsil hakkı kazanırken; Avrupa Ligi’nde de yalnızca Türkiye Kupası’nı kazanan kulüp ülkemizi temsil etmeye hak kazanacak.

Şampiyonlar Ligi’ne 2. ön eleme turundan başlayacağı kesinleşen sarı kırmızılılar; grup aşamasına kalmak için toplamda üç eleme turundan da galip çıkan taraf olmak zorunda. Bu turlardan herhangi birinde elenmesi halinde ise; Galatasaray’ın Avrupa Ligi yolculuğu başlayacak. Şampiyonlar Ligi’nin bu sezonki finalini oynayacak Manchester City ve Inter’in kendi liglerinde de Devler Ligi bileti alması ise; tur sayısının 4 olmasını engelleyen başlıca unsur oldu. Eğer bu sezonki Şampiyonlar Ligi şampiyonu kendi liginde hak kazanamasaydı; ülkeler sıralamasındaki yerimiz sebebiyle Galatasaray’ın 1. ön eleme turundan başlaması gerekecekti.

Galatasaray’ın 2. ön eleme turunda karşılaşacağı takımlar ise büyük ölçüde netleşti. 2. ön eleme turunun “Şampiyonlar” kısmında oynayacağı bilinen sarı kırmızılılar; Norveç’ten Molde, Hırvatistan’dan Dinamo Zagreb, Danimarka’dan Kopenhag ve Güney Kıbrıs’tan Aris Limassol takımlarıyla birlikte bu turu geride bırakmaya çalışacak. Avrupa puanının yüksek olması ise; Galatasaray’ın bu turdaki en önemli avantajı konumunda. 1. ön eleme turundan gelecek 15 takımın da eklenmesiyle oluşacak 2. tur tablosunda; temsilcimizin seri başı olması kesin. Buradan gelebilecek takımlar ise, şu an itibarıyla kağıt üzerinde oldukça kolay görünmekte.

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi Yolculuğu Nasıl Şekillenecek?

Şampiyonlar Ligi’nin eleme turu süreçleri bu ay itibarıyla yeniden başlayacak. 1. ön eleme turuna katılmak için mücadele verecek 4 takım, ilk eşleşmelerin kazanan tarafı olmak için çaba sarf edecek. Bu ekiplerden ikisi, ilk tura katılım hakkı kazanacak. 1. turda mücadele verecek 30 takımdan 15’i ise, 2. ön eleme turuna katılmaya hak kazanacak. Bu turdan itibaren Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi mücadelesi de başlayacak. Sarı kırmızılı ekibin, 1. ön eleme turundan gelecek 15 takım içerisinde puanı en düşük 10 takımdan biriyle eşleşmesi bekleniyor.

Devler Ligi’nin ilk turunda mücadele verecek takımla ise şu şekilde; Maccabi Haifa, Hacken, Bulgaristan şampiyonu (Ludogorets veya CSKA Sofya), Farul Constanta, Qarabağ, Ferençvaroş, Rakow, Astana, Slovan Bratislava, Olimpija Ljubljana, BATE Borisov, Sheriff Tiraspol, Zalgiris, Zrinjski Mostar, HJK Helsinki, Swift Hesperange, Valmiera, Ballkani, Shamrock Rovers, Urartu, Larne, Partizani, Kİ, Flora, Hamrun Spartans, Dinamo Tiflis, Struga, The New Saints, Lincoln Red Imps.

İkinci turun ardından ise, üçüncü ön eleme turu ve play-off turu gelmekte. Bu turların tamamında başarı sağlanması halinde ise; sezon içinde oynanacak olan Şampiyonlar Ligi grup aşamasına katılma hakkı elde edilecek. Temsilcimiz Galatasaray’ın, bu fikstürden başarılı çıkmayı yeni sezonun ilk hedefi olarak belirlediği öğrenildi.

Exit mobile version